• 9.371.676 stemmen

No Night Is Too Long (2002)

Drama / Thriller | 85 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Tom Shankland

Met onder meer: Lee Williams, Mikela J. Mikael en Marc Warren

Plot No Night Is Too Long

"Love may have mortal consequences…"

Het zit de knappe Tim Cornish mee: hij studeert aan de universiteit, is intelligent en krijgt heel wat aandacht van de meisjes. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al vele harten gebroken en daar bleef hij nooit lang bij stilstaan. Maar dat verandert wanneer hij die ene tegenkomt die de passie hoog doet oplaaien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Tim Cornish

James Gilman

Young Tim Cornish

avatar van donnie darko

donnie darko

Morgen op kanaaltwee op de belgische tv te zien.

avatar van donnie darko

donnie darko

Nou, lekker wegkijkfilmpje, dat op het eerste gezicht weinig te bieden lijkt te hebben, maar toch mooi ontplooit in een goed drama.

Het begint allemaal een beetje rommelig, de relatie gaat wel heel rap van start, en het lijkt allemaal een beetje onnatuurlijk. Lee Williams zit wel heel goed in zijn rol, en blijft de hele film lang geweldig acteren. De andere acteurs vond ik allemaal behoorlijk matig, maar dat maakt ook niet zoveel uit want het ging toch vooral over Tim.

Eenmaal als het I love youfragment is gekomen, wordt het allemaal een stuk beter. De affaire met Isabelis mooi gedaan, en ook de cruise is heel mooi in beeld gebracht, hoewel de moordwel beter in beeld had gebracht kunnen worden.

Dan wordt het allemaal nog een stukje serieuzer en ziet hij hem overal, en de kop van Marc Warren vond ik echt wel heel eng.

Dan komt de plottwist die ik al een beetje zag aankomen, maar die wel mooi gedaan was en dan als laatste nog de laatste ontmoeting, die ik heel mooi en krachtig vond.

Het laatste shot was ook heel mooi en dat maakt deze film tot een bovengemiddeld filmpje wat ik niet rap ga vergeten, gewoon al omdat het een tv-film is die toch wel kwaliteit heeft.

3* voor dit filmpje. Mensen die iets tegen homo's hebben, moeten deze film misschien wel beter niet kijken.

avatar van Esteban

Esteban

Lee Williams doet het lang niet slecht. Alleen kan de rest van de cast amper overtuigen en raakt de film naar het einde toe helemaal verloren. Al de plottwisten missen elke vorm van geloofwaardigheid en het is simpelweg van het goede teveel.

Haar man staat daar plots, oh, kijk, daar is het vriendjes ook nog eens, én het is haar broer. Om de beurt gaan ze haar eens een lesje leren. En dan komt die addict bij Tim aankloppen...

Waar slaat die 'conclusie' trouwens op? De manier waarop de de personages naar het einde toe hebben neergeschreven past langs geen kanten bij de rest van de film. Maar Lee Williams deed het dus lang niet slecht.

avatar van cabanier

cabanier

Ik sluit me compleet aan bij Donnie Darko.

Bij mij heeft de film in ieder geval geen moment verveelt.

Lee Williams vond ik schitterend.

Toch een aanrader voor een gewone tv-film.

avatar van gauke

gauke

Boeiende, sfeervolle, erotische, mooie en duistere thriller met een verrassend hoog gay gehalte en onverwachte plotwendingen over liefde, jaloezie, verraad, haat, moord en de complexiteit van relaties. In tegenstelling met donnie darko vond ik de gehele cast goed spelen. Zo nu en dan vond ik dat er bij Lee Williams sprake was van overacting, maar waarschijnlijk komt dat door het gecompliceerde karakter dat hij speelt en het feit dat hij zo ongeveer de volle 120 minuten in beeld is (een beetje teveel van het goede). Vooral de cameravoering is sterk en de muziek is uitstekend gekozen. De homoseksuele seksscènes worden "hot" in beeld gebracht (en datzelfde geldt voor de heteroscène). Marc Warren deed me sterk aan de acteur Chad Allen denken (het eerste halfuur dacht ik dat hij het was).