• 9.372.151 stemmen

Geregisseerd door: Choi Jin-won

Met onder meer: Kim Rae-won, Kang Shin-il en Lee Jong-hyuk

Gesproken taal: Koreaans

Plot Miseuteo Sokeurateseu

Ku Dong-hyuk (KIM Rae-won) is de grootste klootzak en schurk die er rond loopt. Op een dag wordt Ku Dong-hyuk gekidnapt door een mysterieuze bende, die hem zonder reden vasthouden. Dong-hyuk wordt daar onmenselijk getraind en als een hond behandeld door de bende. Als hij probeert te ontsnappen worden de trainingen nog onmenselijker. Nadat alle trainingen voorbij zijn, wordt hij voor hen een geheime detective bij het plaatselijke corps.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Gu Dong-Hyeok

Squad Leader Shin

Detective Park

Jang Tae-choon

Ku Dong-pil

Detective Park

avatar van vranque

vranque

Prima gangsterfilm. Niks nieuws onder de zon, maar de gebruikelijke elementen om de koreanen de bios in te krijgen: Vechten, vloeken, vechten en schieten dat de vonken er vanaf vliegen. Blijven doorrammen. Met veel tempo en humor gemaakt. Met als achterliggende gedachte dat je er wel iets voor moet doen om wat van je leven te maken. Lekker sarcastisch en onderhoudend.

Zeker de moeite waard.

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Duussss.. ik dacht dat dit over Socrates ging

avatar van Tj-83

Tj-83

Ik vond het echt een scrale film, 0,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een erg mooie, typisch Koreaanse misdaadfilm. Snoeihard en meedogenloos met ook een hoop humor. Het acteerwerk was prima. De film zat leuk inelkaar en de inhoud van de film was ook geinig: over dat die gestoorde Koo nog les moest volgen op school enz omdat hij zijn school nooit af heeft gemaakt. Die keiharde leermeester zorgt ook voor een prima aanwezigheid.

Die scenes op die treinspoor vond ik ook erg grappig of dat Koo (tevens ook een corrupte agent) een verdachte zoekt en dan vier keer achtermekaar de verkeerde persoon pakt en dan nog wel steeds dezelfte verkeerde persoon.

Gewoon een erg vermakelijke film. Keihard en humoristisch. De Koreanen kunnen uitstekende films maken.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Tegenvaller. De omschrijving van het plot hierboven klinkt allemaal net iets te overdreven en dat was de film ook naar mijn mening. Vooral het eerste deel van de film veel overdreven en vaak ook slecht acteerwerk. Het kwam allemaal net iets te ongeloofwaardig over. De gedeeltes waarin de hoofdpersoon als 'een hond' behandeld wordt en 'onmenselijke training' ondergaat zijn erg mild. Het tweede deel van de film komt er wat meer diepgang in met de filosofieen van oa. Socrates en het verhaal. Dit maakte veel goed. 3*

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Klinkt een beetje als Danny the dog / unleased.

avatar van grayfoxz

grayfoxz

Frankeermachine schreef:
Klinkt een beetje als Danny the dog / unleased.

Als je de film kijkt zul je toch zien dat het wel anders is, het hoofdpersonage heeft tot op zekere hoogte nog vrijheid (hij is wel eigendom van de maffia daar) maar is ook niet echt afgericht, meer opgeleid. Er zitten ook goede plottwists in, vind ik toch.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

De komische taferelen gaan perfect samen met al dat geweld waardoor er een komische maar toch ook grimmige sfeer ontstaat.

Verrassend einde ook, de manier waarop de bad guy eindelijk wordt gestopt.

Voor mij de meest verrassende Zuid-Koreaans film die ik ooit heb bekeken.

avatar van Erwinner

Erwinner

Zeer vermakelijke niet al te zware film!

Inderdaad, lekker luchtig, fijne humor en met momenten bikkelhard en zielig.

Rae-won Kim is een geweldig acteur (Heeft al veel prijzen op zijn naam staan). Zo iemand die niks fout doet en er héél wat van kan. Geweldig hoe hij een keer of 4 de "verkeerde?" persoon oppakt. Weet eigenlijk niet of het een gimmick of er nu bijhoorde in het complot, maar moest er wel keihard om lachen.

De film is verder stevig van regie, vrij strak, al had de camera wel iets dynamischer gemogen en de muziek had ook anders gemogen.

Neemt niet weg dat de 109 minuten geen moment verveeld raken waardoor ik weer een leuk avondje heb beleefd.

Vreemd verder dat niemand dit verder oppikt, een film voor alle smaken en makkelijk verkrijgbaar. Eet smakelijk.

avatar van 606

Mijn 3de Zuid Koreaanse film deze week en ook deze is me wee eens goed bevallen.

Heel fijn en mooi verhaal dat goed te volgen is.

Acteerwerk was sterk en hoofdrol speler was erg goed.

Gevechten waren goed in beeld gebracht.

Ik ben erg blij dat ik de kratten bij Bart Smit heb opgetild en deze tegen kwam voor 5 voor 5 euro.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Lekker wegkijkertje.

*3.5

avatar van MENEER L3GIOEN

MENEER L3GIOEN

Kijkt fijn weg door de leuke dynamiek karakteristiek gezien, maar helaas wordt het verhaal nooit echt pakkend en kabbelt het bij momenten zelfs een beetje voort.

avatar van Phantasm

Phantasm

Teleurstellend, ik had gewoon wel wat meer aktie verwacht. Traag en saai.