• 9.371.611 stemmen

Quel Gran Pezzo dell'Ubalda Tutta Nuda e Tutta Calda (1972)

Komedie | 91 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Ubalda, All Naked and Warm

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mariano Laurenti

Met onder meer: Edwige Fenech, Pippo Franco en Karin Schubert

Gesproken taal: Italiaans

Plot Quel Gran Pezzo dell'Ubalda Tutta Nuda e Tutta Calda

In de Middeleeuwen keert Olimpio de' Pannocchieschi (Pippo Franco), een klungelige ridder, terug bij zijn mooie, sensuele vrouw. Gedurende zijn afwezigheid heeft Ubalda (Edwige Fenech) bij menig man het hart op hol gebracht, maar haar kuisheidsgordel zat stevig op slot. Nu haar echtgenoot is thuisgekomen krijgt zij de kans om hem de sleutel afhandig te maken, zodat zij zichzelf zal kunnen bevrijden van de gordel die haar plezier in de weg staat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Olimpio de' Pannocchieschi

Mastro Oderisi

Il Frate Manesco

Mastro Deodato

Notaio Adone Bellezza

Il Vero Pittore Cantarano Da Nola

Filippa (as Annie Edel)

La Ragazza Nel Fienile

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze sex comedy in kostuum- klassieker met Pippo Franco, Karin Schubert en Edwige ?
Briljante klassieker uiteraard met een topcast, waarbij itt wat de synopsis lijkt te suggereren niet Ubalda Fenech de vrouw van kruisvaarder Franco speelt, Fenech is de gemalin van molenaar D'Orsi en buurvrouw van Franco, die het zelf mag doen met de ook niet verkeerde Schubert.
De inhoud van deze decamerotico biedt weinig verrrassends: Franco wil Fenech naaien en D'Órsi Schubert, dit wordt bemoeilijkt door jaloezie van de echtgenoten en kuisheidgordels, en door het feit dat de heldinnen het allang en breed doen met jonge studs, geholpen door de volslagen idiotie van hun levensgezellen.
Volstrekt onvergetelijk is de verplichte genreconforme slomo-scène, waarin wij Edwige met haar hier roodbruingeverfde lokken in haar blote, swingende boobs over de velden zien dartelen, en dat minutenlang. Dat noem ik contemplatieve cinema...
Brljante, catchy score van Nicolai.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ubalda all Naked & Warm is een misleidende titel aangezien de kuisheidsgordel die de vrouwen dragen verhindert dat ze ook maar op 1 moment volledig naakt zijn te zien. Ubalda wordt gespeeld door Edwige Fenech, vrouw van een molenaar van middelbare leeftijd. Het is soldaat Olimpio (Pippo Franco) teruggekeerd van de oorlog die haar wel wil binnen doen, aangezien hij bij zijn eigen vrouw Fiamma (Karin Schubert) toch niet meer aan zijn trekken komt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de molenaar; Hoewel beide dames gereld topless zijn, ligt de focus toch meer op de slapstick achtige humor. Beetje kinderachtig, puberaal allemaal. Begint na een tijd toch wel vervelend te worden. Er zijn er betere met Fenech waar de focus wel wat meer op haar 'kwaliteiten' liggen en niet zozeer op het onnozele gebakkelei tussen gefrustreerde venten.