• 9.373.522 stemmen

Releasedatum: 7 september 2006

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Oorlogsrust

Het verhaal gaat over een bejaardentehuis waar vijf overlevenden uit verschillende oorlogen hun twisten uitvechten. De overlevenden zijn een vrouw die in een Pools nazikamp heeft gezeten, een vrouw uit voormalig Nederlands-Indië, een oud-NSB'er, een oud-communist en een Bosnische oorlogsarts.

avatar van starbright boy

Stuitend slechte film waarin letterlijk elk personage een dwaze nikszeggende karikatuur is, met het oorlogsverleden als niet meer dan soort gimmick. Met een belachelijk scenario dat nergens heengaat en nergens op slaat. Ontzettend flauwe dialogen ook. Het thema had een veel betere film verdiend.

1.0*, voor de acteurs ofzo.

avatar van Quido

Quido

Vond het scenario ook niet al te sterk. Te serieus, al weet Holman wel altijd een aantal interessante dialogen uit de hoed te toveren en is zijn cynisme aanstekelijk. Had wel iets luchtiger gemogen allemaal. Op de momenten dat dit gebeurde, heb ik dan ook regelmatig gelachen. Heb me al met al niet verveeld, en dat is met name te danken aan de acteurs, fotografie en de muziek.