• 9.376.205 stemmen

Family (2001)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 158 minuten (video-versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 158 minuten (video-versie)

Alternatieve titel: ファミリー

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Ken'ichi Endô, Kôjirô Hongô en Koichi Iwaki

Gesproken taal: Japans

Plot Family

Tijdens een aanslag op een gangster verliest Takeshi zijn dekmantel. Dit veroorzaakt heel wat tumult in de yakuza-familie waartoe Takeshi behoort. Tot overmaat van ramp raakt hij verliefd op de vrouw die tegen hem getuigt. Takeshi besluit zijn leven te beteren en met haar verder te gaan, maar niet iedereen is daar van gediend.

Beetje verwarrend. Lijkt er toch op dat het hier gaat om twee aparte films van 80 minuten. Blijkbaar is er dan een versie gemaakt die de twee aan elkaar breit op 111 minuten.

Anyway, een mindere Miike, was ook wel te verwachten. Dit soort yakuza verhaaltjes zijn nu eenmaal niet z'n sterkste kant.

Toch weet hij het visueel bij momenten nog leuk op te poetsen, zodat telkens wanneer de film in het verhaaltje verzandt, hij er weer even de zweep weet op te leggen.

Houdt de film in elk geval leuk, net als enkele fijne scenes (die met de tank onder andere). Voor een film van deze lengte vond ik het niet saai, en da's al heel wat.

Kleine 3*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gisteren de film gezien verdeeld op 2 dvd's van Asian Fanatics. Snap niet echt waarom ze dat nou gedaan hebben.

Best wel een vermakelijke film van Miike. Niet echt een van zijn beste maar best wel te doen. Aan het goedkope camerawerk en de effecten te zien had Miike duidelijk wat extra geld nodig en kon de rest hem niet echt veel schelen. Wat wel raar is is dat dit nog wel Miikes langste film is. Ondanks de goedkope effecten. De acteurs waren best wel te doen en sommige momenten waren ook best leuk met heavy metal erdoorheen. De jaren 70 scenes zijn met streperige beelden gemaakt om het ouderwets te laten lijken. Sommige actiescenes zagen er voor een B-film ook wel redelijk uit. Ook bijvoorbeeld die scene met die Tank.

Takashi Bliksem vond ik toch ook een van de coolste personages in de film. Vooral als hij met zijn 2 glocks in 3 seconden een legertje yakuza's omlegt.

Ook die eindscene op de Filipijnen was mooi.

Miike bewijst dat met een erg laag budget wel redelijke films gemaakt kunnen worden. Bij Visitor Q heeft ie dat ook al laten en ook hierin word alles opgenomen met een handy camera. De wapengeluiden zijn ook pas later aan de film toegevoegt. Maar ondankls de budget een redelijk vermakelijke film van Miike.

avatar van starbright boy

Matige Miike en een relekwie uit het DVD-tijdperk. Beter beschouwd de tijd dat Japan in de mode was en de altijd commercieel denkende jongens van RCV dachten na de aandacht voor Ichi The Killer en Audition ook zoiets te moeten, zonder dat ze nou precies wisten wat eigenlijk. De cheapies van RCV konden deze lowbudgetfilm waarschijnlijk voor een appel en een ei krijgen en hij was nog in tweeën geknipt ook (ik denk om ze op een soort van pinku lengte te krijgen, maar dat weet ik niet zeker) dus dan heb je al twee DVD's uitgegeven. Ook uit de tijd dat goedkope digitale camera's nog zichtbaar goedkoop waren. Het leukste is het nog als Miike een beetje speels is met de visuals of lekker pervers durft te zijn, maar daar tussen zitten een hoop matig vertelde Yakuza-toestanden. En echt succesvol lijken de DVD's ook niet te zijn geweest, gemeten naar het lage aantal stemmen voor een Miike met release in Nederland. Er zijn er genoeg zonder release met meer stemmen.