• 9.379.404 stemmen

Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 augustus 2007

Plot Ratatouille

"He's dying to become a chef."

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

Remy (stemrol)

Anton Ego (stemrol)

Gusteau (stemrol)

Colette (stemrol)

Horst (stemrol)

Lalo / Francois (stemrol)

avatar van .Marjo.

.Marjo.

Een van de beste animatiefilms van de laatste tijd!

avatar van Thomas83

Thomas83

Zeer leuke en charmante animatiefilm. Allereerst prachtig getekend (tot en met de aftiteling aan toe), en de film bevat leuke karakters en veel humor die voor alle leeftijden leuk is. Het verhaal is simpel maar wel heel vermakelijk, en het steekt goed in elkaar, ook al is het moralistisch. Hier is dat niet storend. De voice-acting is prima en de muziek heel aardig. De enkele filmverwijzingen zijn ook wel geinig.

Ratatouille is een van de leukste animatiefilms die ik de laatste jaren heb gezien en een aanrader voor jong en oud. Ik kreeg een beetje honger na het kijken van de film.

fluppe

vond de film redelijk tegenvallen maar dat heb je ook als de film overhyped word natuurlijk. Wel heel mooi getekend maar de film op zich heeft me niet echt geboeid, laat staan toch een beetje verveeld

een 2

avatar van DreDBanGeR

DreDBanGeR

ik heb deze film gekocht voordat ik hem uberhaubt gezien heb .. en ik ben geen moment teleurgesteld , het is zoals iedereen het wel eens zal zijn een typische disney film, maar dat verpest het voor mij geen moment. beste 17 euri die ik in tijden heb uitgegeven 4.5 *

ps. the Short movies zijn ook weer zeer plezierig

avatar van tal1b

tal1b

super

avatar van rubberduckie

rubberduckie

Ik ben echt héél benieuwd naar deze film... Ik zie dat DreDBanGeR de film gekocht heeft zonder de film te zien. Ben ik ook wel van, dus misschien is dit mn volgende aankoop

avatar van strangerD

strangerD

Finding Nemo en Toy Story 2 blijven beter!! Ratatouille is zeker niet verkeerd!!

avatar van chillout

chillout

zeker 1 van de beste animatiefilms sinds lang!

echt leuk om te kijken 4.5* !

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Een leuke film op het gebied van disneyvariatie. Ook een hele mooie film met een grappige verhaallijn

avatar van Exploitation

Exploitation

Een van de beste Animatiefilms van de laatste jaren! 4*

avatar van gentenaar

gentenaar

geen slechte animatiefilm; goed verhaal, aanrader

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Als animatie is er al genoeg over gezegd. Super dus.

Had ook niet anders verwacht van de pixar studio's.

De verhaallijn is in deze ook heel erg goed.

De grappen zijn ook meer gericht op het bredere publiek (niet alleen op de jeugd)

fluppe

grappen? kvond hier echt wel niet zoveel grappig aan...

avatar van Esteban

Esteban

Moet dat dan?

fluppe

vind het toch een pluspunt dat je eens kan lachen. nu duurde de film echt te lang voormij.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Té lang?

fluppe

als je nu eenmaal een film niet zo goed vind duurt die te lang he.

avatar van iGeO

iGeO

Oeps... vergeten te raten...

Dit is zeker een van de betere animatie-films sinds jaren.

Leuk verhaal, alleen niet echt bedoeld voor de jongere jeugd.

(te serieus).

Voor mij (als redelijk volwassen persoon) 4,5***

avatar van wall-e

wall-e

Pixar weet ons weer te verassen met deze naar meer smakende film.

avatar van Lavigne

Lavigne

Erg leuke film!! Ik dacht dat ie een beetje tegen zou vallen omdat het hele verhaal over een rat die kan koken mij niet zo interesseerde, maar de film bleek toch echt leuk en heel vermakelijk!!

4 *

avatar van ozifreaxx

ozifreaxx

briljant verhaal en een optimistische film

echt een leuk idee: een rat van de straat

blijkt groot talent te hebben voor koken, haha =)

en hoe ze het verhaal hebben neer gezet

is echt grappig, de sfeer is heerlijk =)

"

ook nog een leuk voordeel om deze film te kijken:

het speelt af in één van de mooiste steden ter wereld:

parijs ! (a)

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Leuke, grappige film met een mooi verhaal.

In het dagelijkse leven vind ik ratten maar vies, maar Remy is echt wel schattig!

En ook Linguini ziet er ook erg leuk uit.

De omgeving waarin de film zich afspeelt maakt het (mooie) plaatje compleet

avatar van starbright boy

Enkele offtopic/slowchatberichen en een reactie daarop verwijderd.

avatar van upperuk

upperuk

Het verschil tussen film en computeranimatie wordt steeds kleiner. Adembenemend hoe Pixar er hier in slaagt alles ECHT te laten lijken buiten de personages die uiteraard wat karikaturaal worden voorgesteld. Vooral de Seine-scene ;o) was prachtig om te zien.

Het verhaal is zoals altijd stereotiep maar dat is zeker geen storende factor. De humor zit hem eindelijk eens niet in de opeenstapeling van te kinderachtige grappen (zoals in Madagascar bv), maar is erg onderhoudend. Gewoon al de "schattigheid" van het ratje is geweldig gedaan... Hoe lief hij gevangen in die bokaal ja en nee knikt bv...

Minpuntje is hoe de communicatie tussen rat en kok wordt opgelost. (Haarplukken als joy-sticks bedienen om die jongen te manoeuvreren)Dat is dan wel weer te kinderachtig. Konden ze echt niets anders bedenken? (-0.5 hiervoor). Ook de zogenaamde romance is er alweer wat over. Maar dat bedoelde ik met "stereotiep verhaal", dus is in feite niet storend.

Een prachtige onderhoudende animatie-film voor jong en (iets) oud(er) die mijns inzien al zijn voorgangers overtreft... 4,5

avatar van soom

soom

Wauw. Heerlijke film, dit!! Rat Remy (what's in a name ?) vertederde mij aan alle kanten, ik zat regelmatig met een gevoel van wauw te kijken. En Linguini is erg, erg leuk. Ben altijd benieuwd naar de Engelse stemmen, als ik iets in het Nederlands bekijk. Maar de Nederlandse stem-cast doet het niet slecht. Alleen mis je misschien op deze manier de iets leukere grapjes. Maar uiteraard is het een schitterende film, de keuken is een plaats waar je liever niet wilt weten hoe iets bereid word (zie het Schnitzelparadijs ). Ratatouille is een lekkere film, ik hoef geen dessert meer...

avatar van martinovitch

martinovitch

Inderdaad zowel de Vlaamse als de engelse ondertitelde versie zijn leuk. echt een van de beste animatiefilms van de voorbije jaren.

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

aaa.., een fijne film! die prachtig en op waarheid gemaakt is.

avatar van donsebas

donsebas

Dit is een heel leuke film. Het verhaal is goed te doen en de uitwerking is voortreffelijk. De film kijkt lekker weg en er zit ook nog eens leuke humor in. Goede animatie en de stemmen(engels) zijn ook een pluspunt.

Ik heb echt een goed gevoel over gehouden aan deze film en ik vind dit echt een aanrader.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Banjo schreef:

aaa.., een fijne film! die prachtig en op waarheid gemaakt is.

Een rat die kan praten is het enige wat een beetje onrealistisch is en dat met die haren (dat die hem stuurt) maar voor de rest inderdaad wel realistisch.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

ff inhakend op de jongen hierboven:

Al dan niet realistisch is zelden een criterium bij Disnyfilms en hier al helemaal niet naar mijn bescheiden mening

Ik vond het een heerlijke Disney Ik vond Cars ook al prachtig maar Pixar bewijst hier wel mee om echt constant hoge kwaliteit te leveren, hulde!