• 9.379.389 stemmen

Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 augustus 2007

Plot Ratatouille

"He's dying to become a chef."

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

Remy (stemrol)

Anton Ego (stemrol)

Gusteau (stemrol)

Colette (stemrol)

Horst (stemrol)

Lalo / Francois (stemrol)

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Jongens, dit is mijn mening en daar moet je het mee doen. Staar je maar helemaal blind op mijn woorden, want ik heb geen trek in een eindeloze discussie over een tekenfilm met een rat in de hoofdrol.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Verder lees ik net het commentaar van Nicolage Rico en daar sluit ik me helemaal bij aan. Goed verwoord Nicolage!

avatar van FisherKing

FisherKing

Hectometerpaal schreef:

Dan vraag ik me toch serieus af wat je op een filmforum komt doen. Punt van een forum is toch met elkaar discussiëeren over films.

Aan "meningen waar we het mee moeten doen" zit ik al snel aan een dictatoriale maatschappij te denken.

FisherKing schreef:

Er is een groot verschil tussen normaal discussiëeren en een wat vijandige aanval.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nicolage Rico schreef:

Heb geen vijandige aanval op kunnen merken anders

HarmJanStegenga schreef:

Heb geen vijandige aanval op kunnen merken anders

Ik vind de opmerking van vandernagel niet helemaal netjes. Maar laten we erover ophouden en verder gaan met het discussiëren over de film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nicolage Rico schreef:

Doen we Prachtige film trouwens. Heb al eerder een post geplaatst, maar om er even op terug te komen. Vind dit totaal geen kinderachtige film die alleen voor de kleintjes bedoeld zou zijn. Heb me uitzonderlijk vermaakt en het was lang geleden dat een film zo makkelijk wegkeek. Daar beoordeel ik de film ook op en ik neem het eventuele feit dat de film alleen voor kinderen bedoeld zou zijn niet mee in mijn beoordeling want dat beschouw ik als totaal irrelevant.

HarmJanStegenga schreef:

Ik ben het er ook totaal niet mee eens dat het perse een kinderfilm is. Maar een film kan overigens wel kinderachtig overkomen op iemand. Het verhaal kijkt lekker weg, maar in die tijd zijn er weinig goede grappen en weinig écht goede scenes voorbij gekomen.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Tjonge jonge, wat een reactie. Ik heb mijn vorige bericht nog eens gelezen, maar ik kan daarin geen vijandige aanval ontdekken. Mijn bericht was meer een nutteloze respons op een nutteloos stukje schrijven. Of heb ik het 'nut' ervan gemist? Geef mij dan maar bijvoorbeeld:

Clueless Dork schreef:

Begon erg leuk maar het zakte allemaal al snel in. Had het gevoel de grappen honderden keren te hebben gezien.

1,5

Lijkt mij een stuk constructiever.

Ontopic:

Nu ik zo heb zitten terugbladeren, geloof ik wel dat de meeste neuzen 1 kant opgaan wanneer het aankomt op Mr. Ego, DE personage in deze animatie (voor mij dan). Het minste wordt toch wel gevonden de wijze waarop Linguini koken leert. En toegegeven, was leuk maar niet super. Dit had beter gekund.

avatar van derk89

derk89

prachtige film:)

avatar van huppelepup

huppelepup

Vandernagel schreef:

IIk proefde er wel degelijk vijandigheid in.

neo

En daar is weer een kopie van een kopie/variant op variant van Pixar. De humor kon mij half bekoren, het verhaaltje is zo uitgekwauwd als wat, maar op zich zijn de kookscenes toch nog erg aangenaam. Uiteraard zit het vlot waardoor de verveling niet toeslaat, tot aan het sentimentele gedeelte waar je weer diep bij kan zuchten. Nergens echt interessant, alhoewel die regendruppels en water erg mooi waren. 2.5 sterren

avatar van serpico

serpico

neo schreef:

Nergens echt interessant, alhoewel die regendruppels en water erg mooi waren.

Grappig eigenlijk dat dat soort dingen altijd opvalt bij Pixar. Net een stukje van Finding Nemo gezien en dan realiseer je je ook hoe prachtig alles is vormgegeven, meer dan bij ieder ander 'soort' film eigenlijk.

neo

Finding Nemo vind ik dan ook een van de weinige die visueel weinig tot niks teleurstelt van alle Amerikaanse 3d animatie films sinds Toy Story 1 tot aan nu.

avatar van serpico

serpico

Alles wat ik van Pixar heb gezien; Toy Story 1 en 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Ratatouille, heeft mij eigenlijk visueel gezien niet teleurgesteld. Dat is ook zo'n beetje hun handelsmerk geloof ik, dat ze alles zo fenomenaal animeren. Vond je Ratatouille verder wél ergens teleurstellen dan?

neo

Dat heb ik een paar berichten hierboven eigenlijk al uitgelegd. Qua humor en verhaal zit het al jaren niet goed en is het zo'n beetje een doorlopende teleurstelling. Niet dat ik er nu zoveel van verwacht van dit soort films. Dit geld overigens ook voor al die andere studios, met een enkeling die wel goed uitpakt.

avatar van Respekked

Respekked

Hoodwinked Laatste verfrissende animatie

avatar van Bla

Bla

Geweldige film, humor was ok, toverde een enkele keer een glimlach op m'n gezicht en de animaties zijn zoals altijd weer erg goed. De sfeer zit er meteen in, de Parijse sfeer, ik kon het aanvoelen. Bij verre de beste animatiefilm sinds Finding Nemo.

avatar van moviefreakske

moviefreakske

voor mij is dat 1 van de beste animatie films,voor zowel kinderen al volwassen,deze film bevat van alles een beetje,romatiek-spanning-komedie,jah zeker de moeite om eens te zien

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Grappig weetje, tenminste voor mij. Ik zag vandaag een dvd van Ratatoeje! Om de een of andere reden is het verhaal bijna hetzelfde als van Ratatouille .

avatar van Rocco1984

Rocco1984

neo schreef:

hehe, de regendruppels waren tenminste mooi:)

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Vandaag voor de tweede maal bekeken. Helaas kon het me allemaal iets minder boeien dan de eerste maal en zag ik geen "nieuwe" dingen die mij de eerste maal ontschoten waren.

verlaag me stem met 0,5* naar 3,5*

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik kan merken dat er veel aandacht aan is besteed, heb hem laatst (vrijdag) nogmaals bekeken. Hij blijft echt leuk!

avatar van Beitel

Beitel

Het script kent een paar problemen en zakt in het midden ietwat in. Wat betreft verhaal zonder twijfel een wat minder geweldige Pixar. De uitwerking is echter subliem. Naast een hoop technische hoogstandjes is er ook een groot gevoel voor stijl en is elk element van de film zichtbaar met liefde tot leven gebracht. Sommige scènes weten je echt te raken, waarbij het jammer is dat het een ietwat te conventionele richting op gaat. Maar de liefde van de makers overheerst hier duidelijk, een heerlijke film.

avatar van filmpi pakken

filmpi pakken

Er leuk vond ik hem maar zeker niet de beste van disney

avatar van Timecop

Timecop

Leuke film die absoluut niet verveeld. Hij heeft zeker erg komische stukjes in zich. Een 3.5.

avatar van Counterfeit

Counterfeit

zeker een goede film. iets minder humor dan bij andere animatie films maar dat maat voor deze film niets uit. ik het er van genoten.

avatar van Esteban

Esteban

Wat me eeuwig zal blijven storen; Waarom denkt iedereen dat een animatiefilm per defenitie grappig hoort te zijn? 'Ratatouille' in een bijzonder onderhoudende film die héél wat anders heeft te bieden dan een snelle lach.

Nét als je Ratatouille probeert te zien als iets meer dan een snelle lach valt de film helemaal in het water.

avatar van Esteban

Esteban