• 9.378.933 stemmen

Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 augustus 2007

Plot Ratatouille

"He's dying to become a chef."

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

Remy (stemrol)

Anton Ego (stemrol)

Gusteau (stemrol)

Colette (stemrol)

Horst (stemrol)

Lalo / Francois (stemrol)

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Blijkbaar hebben we dan allebei waar voor ons geld gekregen. Ik heb me geamuseerd en jij hebt de ontwikkelingen van Pixar kunnen zien.

Onderhond schreef:

Elke van mijn Pixar recensies is ongeveer hetzelfde, maar ze maken dan ook steeds dezelfde films.

Technisch beter ? Jazeker. Visueel (esthetisch) nog steeds ruk ? Helemaal. Brak recycleverhaaltje ? Tuurlijk.

Copy paste voor de volgende Pixar?

Geen idee, ik blijf hopen dat ze de creativiteit die ze in hun kortfilmpjes steken ooit nog een keer gaan overhevelen naar hun langspeelfilms.

Kan me niet inbeelden dat Pixar nog 10 jaar lang alleen maar dezelfde soort films gaan uitspuwen. Dat is zelfs Disney niet gelukt.

avatar van dragje

dragje

Onderhond schreef:

Vind het alles behalve mooi. Vaardig zal het allemaal wel zijn, maar daar komt de pottenbakkersvergelijking dan weer.

Het lijkt mij vrij essentieel dat bij het beoordelen van een film die voor een belangrijk deel vervaardigt wordt met behulp van techniek en tekentalent die vaardigheden een rol van betekenis zouden moeten krijgen.

De stijl spreekt je niet aan, dus dan maar een extreem lage beoordeling, een beetje kort door de bocht conclusie.

Ik zou niet weten waarom ik vaardigheid zou moeten belonen als ik het lelijk vind ogen. Tof dat ze er zoveel tijd in hebben gestoken, des te ergens dat het nergens toe geleid heeft.

Ben ik de filmmakers dan iets verschuldigd ofzo ?

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Hoop doet een gek leven maar voor mij mogen ze nog lang op dezelfde voet doorgaan. Gelukkig is er, zoals blijkt, voldoende animo voor dit soort films.

Hetzelfde geldt voor K3. Zolang er mensen zijn die het leuk vinden mogen ze deel na deel maken. Maar ik ga mijzelf er echt niet toe verplichten om ernaar te kijken. Ook niet om te zien of het verhaal beter is geworden of de film technisch/visueel beter is.

En daarin ligt het verschil tussen ons.

avatar van dragje

dragje

Onderhond schreef:

Ben ik de filmmakers dan iets verschuldigd ofzo ?

Nee, je bent vanzelfsprekend niets verschuldigd. Maar het is opmerkelijk voor iemand die zo begaan is met animatie een bepaalde stijl schijnbaar zo bevooroordeeld bekritiseerd.

Het betreft gewoon een verschil van hoe je naar een film kijkt. Ik heb tal van Aziatische tekenfilms gezien die ik in vergelijking met sommige Pixar films net zo indrukwekkend vond.

Ik beoordeel een film afzonderlijk, niet op z´n stijl. Zoals sommige Walt Disney films mij niet aanspreken en anderen weer wel.

Pixar is in mijn ogen heer en meester wat betreft karakter animatie op 3D gebied wel te verstaan. Ik kan me zeer goed voorstellen dat de `rat´ in deze film, na het zien van de trailer, zeer aandoenlijk overkomt bij miljoenen (jonge) toeschouwers.

Dat staat natuurlijk los van je persoonlijke mening. Deze is echter al gegeven en het behoeft verder geen betoog dat je deze film slecht vond om maar een understatement te noemen.

Aangezien de stijl voor een groot deel mee de sfeer bepaalt, is dat iets waar ik vaak over val. Daarbij verandert nét die sfeer bij studios als Disney of Pixar tussen films bizar weinig. Ik beoordeel ook elke film afzonderlijk maar de kritiekpunten die ik heb komen steeds binnen elke film weer terug.

En het wordt natuurlijk moeilijk om niet schijnbaar bevooroordeeld te zijn wanneer een studio 10 keer dezelfde film maakt. Kan moeilijk wat andere kritiek gaan verzinnen omdat het dan wat eerlijker overkomt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Onderhond schreef:

en je blijft ze een voor een weer kijken. Misschien vind je ze toch een stuk leuker dan je hier durft toe te geven... Is waarschijnlijk niet stoer of zo...

avatar van Respekked

Respekked

Ik moet wel zeggen, dat behalve Finding Nemo, ik de meest pixars ook niet echt geweldig vind. Ratatouille na een half uur ook uitgezet. Ik blijf ze toch maar kijken omdat ik hoop dat ze weer een keer zoiets geniaals als Nemo produceren.

mister blonde schreef:

Benieuwd wat de houdbaarheid van dit stukje bullshit excuus gaat zijn. Waren die Pixar films maar een keertje zo creatief als enkele leden hier.

avatar van Vamperia

Vamperia

Leuke film hoor. Ik ben in ieder geval niet in slaap gevallen bij deze tekenfilm en dat zegt voor mij eigenlijk wel genoeg.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wat is vooral goed vond is dat er lekker veel vaart in zat en alles goed in detail was afgewerkt..

avatar van tukkerstein

tukkerstein

De animatie was zeker in detail afgewerkt, daar overtreft Pixar zichzelf keer op keer in. Die animatie van Parijs in de nacht was werkelijk prachtig. Daartegenover staat echter dat... Nouja, dat heb ik al gezegd

avatar van Beer82

Beer82

Erg genoten van deze film. Sprookjesachtig sfeer en niet al te kinderachtig. Toch één van de betere animatiefilms. 4,5*

avatar van Kass

Kass

Echt een hele vermakelijke film.

Parijs is echt prachtig nagemaakt en de film zelf heeft ook gewoon een leuk verhaal.

Echt een hele leuke film, hoewel ik niet zo van animatie films hou.

avatar van gondwana

gondwana

Teleurstellend. Barslechte hoofdpersonages, typisch stramien in verhaal, typische disneyhumor,... ach...

avatar van Jackal1nl

Jackal1nl

Ik vond het een leuke film ( feel good ) leuke animaties

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik ben geen fan van animatiefilms en ga dus ook niet vergelijken, ik heb gewoon genoten van deze film. Mooie animaties wat de film ook een sterke sfeer geeft, verhaaltje is gewoon leuk. Ja het is voorspelbaar en af en toe melig maar bij dit soort film til ik daar echt niet zwaar aan, ik kreeg wat ik verwachtte: een ontspannende feel good film die je meeneemt naar een aparte wereld.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Hij komt deze week uit!

avatar van MrLee

MrLee

Heb er van genoten, animaties, muziek en verhaal helemaal ok. 4*

avatar van Apster

Apster

Leuk filmpje maar meer ook niet van Pixar, schattige beestjes en veel moraal, maar dat is wat je onderhand kan verwachten van deze studio, niets nieuws onder de zon dus. Het onderscheidt zich niet meer met de rest van de animatiefilms vol schattige dieren, het is een hype die erg vervelend is. Er zitten wel wat leuke scenes en uitgewerkte ideeën in maar daar is ook alles mee gezegd. Het zal wel weer een oscar winnen voor beste animatiefilm, het zal me niets verbazen.

Nou vooruit 3*, net aan.

avatar van Obiwan

Obiwan

Erg leuke film met veel humor !!

avatar van Rarara

Rarara

vanzelfsprekende mooie animatie maar voorspelbaar, suf en te moraliserend verhaal. wat kun je anders verwachten van Walt disney?

avatar van Makz

Makz

Voor het eerst sinds lange tijd weer een leuke Disney-cartoon. Ik vondhem zeer vermakelijk en er werd zelf openlijk (!!) in gezoend.

Hij was erg vermakelijk, zwakte niet echt af.

*4,0

avatar van james_cameron

Pixar weer terug op niveau, na het lichtelijk tegenvallende Cars. Ratatouille is minder geschikt voor kleine kinderen, maar voor het kind in ons allemaal valt er heel veel te genieten. Leuk verhaal, sterke personages, veel geslaagde grappen en adembenemend mooie animatie.

avatar van Materny

Materny

JohnWilliams schreef:

Je moet toch ook een kans geven aan de wat nieuwere films? Dit vind ik een pracht film, natuurlijk is Finding Nemo ook goed maar geef andere films ook een kans.

Ik ben de bioscoopzaal binnengelopen en heb de film gekeken

En dan insiniueer je dat ik nieuwe films van Pixar geen kans geef.

Hahahaha, je bent bijna net zo grappig als die rat.'' niet dus''.

Blijf nog steeds bij m'n standpunt, heb hem weer met grote moeite moeten herzien helaas''

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Eigenlijk toch wel een hartverwarmende film, alhoewel ik deze niet zo goed vond als the Incredibles, en de rest. Het eerste gedeelte van de film voelt niet lekker aan. Maar mischien moet ik hem nog een keer kijken.
Toch is het waard om deze film af te kijken. Ik denk toch dat deze film meer op het Amerikaanse publiek gericht is.
1 van de redenen dat ik dat denk is vanwege de amerikaanse accenten die er worden gebruikt voor de personage's, en ten 2e dat er gewoon gebruik wordt gemaakt van elk stereotyp dat je kan verwachten.
Uiteraard zijn de visuals een traktatie voor het oog, maar dat ben je aan de ene kant gewoon gewend van Pixar.
Dat wil niet zeggen dat het fantastisch is om naar te kijken.
Ik had toch gehoopt dat de vriendschap tussen de 2 meer zou worden uitgediept, ipv dat er een soort van kat en muisspel tussen de bad-guys en zij werd gespeeld.

Hoe dan ook, geef ik 4 sterren voor deze uitermate geschikte prestatie, Dreamworks...Eat your hart out!

avatar van Dion

Dion

Moeilijk...De film ziet er natuurlijk fantastisch uit, het verhaal is wel geinig..echter dat laatste had veel beter gekund,of ze hadden er meer, veel meer humor in moeten stoppen, nee deze film viel me toch n beetje tegen...en mischien een beetje zeikerig maar wat een dom idee van Pixar om een rat op iemands hoofd te plaatsen,die dan vervolgens aan 2plukken haar iemand volledig kan besturen...beetje afknapper..

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Geen humor zoals bijvoorbeeld in Madagascar want die is er hier relatief weinig, maar gewoon een zeer aangename en leuke film.

Krappe 4 *

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Dion schreef:

Ben het toch eigenlijk wel met jou eens (ik durf het alleen niet toe te geven omdat ik normaal alles van Pixar goed vind)

Het slaat inderdaad ook nergens op, en zo sloegen er heel veel dingen nergens op. Ik bedoel het was net of je naar een slechte b film keek waar ze geen id hadden wat ze met het script moesten doen, 1 voorbeeld was ook dat de makers een probleem hadden waarom de rat rechtop als een mens liep, hij zei dus dat hij geen vieze poten wilde krijgen. En dan nog, het is een film waar je je vrij loop kan laten gaan in je fantasy, dus alles kan!

Ik geef je gelijk wat betreft dat besturen met die haren, hadden ze daar niets beter op kunnen verzinnen? Het was net of alles op zijn pootjes viel in deze film (zoals altijd eigenlijk gebeurt in film) maar het voelde gewoon niet lekker aan, en zoals ik volgens mij ook al zei, dat die stereotypen die wederom gebruikt werden nergens op sloegen.

Als ik deze film moet vergelijken met een Cars of een Incredibles, vergelijk ik het nog het meest met de frisheid die ontbrak. Nergens was iets vernieuwends of iets verfrissends te bespeuren. Zelfs de achtervolging was saai. Mensen die ooit in Parijs zijn geweest snappen wel wat ik bedoel.

Maargoed ik kan zo nog wel ff doorgaan, maar ik weet niet of iedereen daar op zit te wachten. Ik maak daarom ook van mijn 4 die ik gaf, een 2,5.

Sorry Steve (jobs)!