Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Ernest R. Dickerson en Gilbert Adler
Met onder meer: Billy Zane, Jada Pinkett Smith en CCH Pounder
Releasedatum: 18 mei 1995
Plot Tales from the Crypt Presents: Demon Knight
"Ready for your deadtime story?"
Na een wilde achtervolging botsen twee auto's tegen elkaar en vlucht een van de bestuurders naar een motel. Zijn hand is getekend met zeven davidsterren en als hij verneemt dat het motel een voormalige kerk is, besluit hij er te schuilen. Zijn achtervolger strijdt voor de duivel en heeft het voorzien op de sleutel waar het bloed van Christus oorspronkelijk in heeft gezeten.
The Collector
Sheriff Tupper
Deputy Bob Martel
Wally Enfield
dttom
Goede film van de tales of the crypt reeks, billy zane is erg goed als bad-guy en voor de rest is het gewoon vermakelijk
Goodfella
Lekkere hersenloze pulp-horror. (in de positieve zin van het woord) Vermakelijk.
Chainsaw
Frights. Camera. Action. Lollige film, lekkere horror met een flinke knipoog. Vooral leuke vertolkingen; Sadler speelt een prima rol, Dick Miller heeft een leuk bijrolletje en Zane mag zich helemaal uitleven en doet dit overduidelijk met veel plezier. Verder is het nergens hoogstaande horror, maar als tussendoortje smaakt het prima. Leuke monsters en creaturen en tja, de Crypt Keeper is en blijft ook altijd goed voor een paar leuke momenten.
3 ruime sterren.
Saving Pvt. Pyle
De soundtrack is heel goed en de film zeer redelijk.
Lekker cynische humor zoals we dat ook gewend zijn uit de serie. Superieur aan het vervolg Bordello of Blood.
pjotr
De soundtrack is heel goed.....
1-800-Suicide van de Gravediggaz
Saving Pvt. Pyle
Ik vind alle nummers op zijn minst goed en (inderdaad) Gravediggaz, Pantera, Sepultura en Filter springen eruit.
Iemand weleens de clip Cemetery Gates (Pantera, Demon Knight edit.) gezien?
BoordAppel
Lache filmpje. Zane zet een erg mooie bad guy neer en de gore effecten zijn erg goed. Dat het verhaal dan af en toe loos is en het geheel vrij veel onlogische dingen bevat mag de pret niet drukken. 3*
U-96
- 2064 stemmen
Vandaag voor de tweede keer gezien. Billy Zane akteerde goed en zette een grappige rol neer. Goeie film ! *3.5*
Agony
- 1985 berichten
wat een enorme bras is dit. Dit soort demonenfilmpjes zullen wel niet voor mij bedoelt zijn. Special effects vond ik niks, plot was triest (met name die uiterst kromme pogingen om te verwijzen naar de bijbel...aarrhhggg) en die Billy Zane moet maar snel iets anders gaan doen, want acteren kan ie niet. Een beetje koppen hakken hier, een beetje armen hakken daar.... bah!
0,5 ster.
Agony
- 1985 berichten
Niet zo serieus nemen deze film, Agony!
Derkje
Aardig filmpje, en een poging het hakwerk weer een beetje tot leven te wekken. 2,5
Chainsaw
... en die Billy Zane moet maar snel iets anders gaan doen, want acteren kan ie niet.
Niet mee eens. Vooral in deze film laat Zane zich toch echt van zijn beste kant zien. Sure, de man zal in serieuze rollen wat door de mand vallen, maar voor geinige nonsens rollen als dit, waar hij heerlijk over-the-top kan gaan, is ie imo toch zeker op zijn plaats.
Sjoerd
Hier was Zane toch ook erg leuk... Lekker over the top, paste goed in de film. Horror met een flinke knipoog zullen we maar zeggen
blijft een geinig filmpje.
mikey
Doldwaze, beetje hysterische horrorfilm op het randje. niet eng, soms spannend, maar er gebeurt veel. 3.5
sk8ter1
weet iemand waar ik deze kan kopen op dvd want ik vind hem maar niet he
jackie boy100
heeeeeeeeeeeeeeeeel coole film en die monsters zijn goed gedaan vond hem heeeeel goed
top
film88888
idd heel spijtig dat je deze film bijna niet vind op dvd want ik zou hem graag willen kopen
Charles Manson
film88888
Dit is nog eens een zalige horror zo echt het horror genre van de jaren 90 of mischien 80 zal ik zeggen, en zoon films als deze maken ze deze tijd niet meer, en is wel echt rot want de films toen waren echt cool gemaakt en zo.
Het is een goede verfilming van de populaire serie(die ik ook op dvd heb) Billy Zane speelt hier echt top, en 1 van zijn beste rollen, en ja zeker zijn sarcastisch gedoe, en de man zijn humor hier zijn ongeloofelijk leuk.
De make-up, en de Demonen kon mij helemaal bekoren, en is altijd leuk films als deze te zien.
De intro, en de outro met de Cryptkeeper waren ook best goed, en vol humor.
4,0 sterren.
Spartaan1986
Wat een geweldige horrorfilm. De hele film door die lekkere macabere sfeer gecombineerd met veel bloedvergieten. Horrorfilms van dit kaliber zijn altijd welkom.
Macmanus
Gezien
En volgens mij had ik deze al eens gezien op tv een tijdje terug alweer. Best geinig. Alleen jammer dat de film een beetje komisch en bad ass wil zijn en op beide niet echt wil slagen. Er zitten wel een paar gory stukjes in die best cool zijn, alleen de demonen en het groene bloed is dan weer jammer.
Zane doet het dan weer wel geinig. Maar een voruw die doordrenkt is in bloed en uit is op revenge is in Frankrijk de laatste tijd al vaak zo briljant gedaan, dat je hier alleen maar kunt denken aan hoe het had kunnen zijn.
Hip-Hop Drunkie
Video van Gravediggaz voor de soundtrack van deze film.
Mac Hammer Fan
Een eerder slappe horrorfilm met veel effecten maar helemaal geen angstsfeer. Nu en doen wordt er een poging gedaan om het komisch te maken en er wat actie in te steken, maar voor mij blijft het een tegenvaller. Fans van klassieke griezel zullen wellicht met weemoed terugdenken aan "Tales from the Crypt" uit 1972 van Freddie Francis, waar wél sfeer in steekt, iets wat bij deze "Demon Knight" compleet zoek is.
Vascago
Leuke film uit de reeks. Goed geacteerd, goede sfeer, wat leuke gore effecten en een mooi verhaal. Enkel de finale vond ik wat minder. Billy Zane zet een goede rol neer, maar Sadler steelt de show wat mij betreft.
Blijven goed die Tales From The Crypt verhalen. Bordello of Blood wat hierna verschijnt is nog beter.
namingway24
Geslaagde horrorfilm met een concept dat me niet helemaal aanspreekt (God), maar de uitwerking is erg geinig. De mythologie is best goed bedacht en de cast doet het aardig. De film heeft genoeg zwarte humor en goede gore en kijkt makkelijk weg. Mooie naakte vrouwen zijn ook nooit weg in een horrorfilm, en deze film bevat een paar prachtexemplaren
erik1677
Mijn voorkeur gaat ook uit naar Bordelo of Blood,maar er hangt hier wel een fijn sfeertje in deze film, en ook Bily Zane en Sadler spelen heel goed in deze film
Alleen jammer dat de demonen er zo knullig uitzien.
Af en toe zit er wel goeie gore in deze film,maar ik heb hem nu 2 keer bekeken,maar kom helaas niet verder dan een 2.5 ster uit.
Wel leuk, maar niet fantastisch.

Ritual

Bubba Ho-Tep
Horror / Komedie, 2002

The Stepfather
Thriller / Horror, 1987
prostituerenkeychosen onegodgebaseerd op stripgoed tegen kwaadbloeddemoncrypt keeper