• 9.373.071 stemmen

Tales from the Crypt Presents: Demon Knight (1995)

Horror / Komedie | 92 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Demon Knight

Geregisseerd door: Ernest R. Dickerson en Gilbert Adler

Met onder meer: Billy Zane, Jada Pinkett Smith en CCH Pounder

Releasedatum: 18 mei 1995

Plot Tales from the Crypt Presents: Demon Knight

"Ready for your deadtime story?"

Na een wilde achtervolging botsen twee auto's tegen elkaar en vlucht een van de bestuurders naar een motel. Zijn hand is getekend met zeven davidsterren en als hij verneemt dat het motel een voormalige kerk is, besluit hij er te schuilen. Zijn achtervolger strijdt voor de duivel en heeft het voorzien op de sleutel waar het bloed van Christus oorspronkelijk in heeft gezeten.

avatar van dttom

dttom

Goede film van de tales of the crypt reeks, billy zane is erg goed als bad-guy en voor de rest is het gewoon vermakelijk

avatar van Goodfella

Goodfella

Lekkere hersenloze pulp-horror. (in de positieve zin van het woord) Vermakelijk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Frights. Camera. Action. Lollige film, lekkere horror met een flinke knipoog. Vooral leuke vertolkingen; Sadler speelt een prima rol, Dick Miller heeft een leuk bijrolletje en Zane mag zich helemaal uitleven en doet dit overduidelijk met veel plezier. Verder is het nergens hoogstaande horror, maar als tussendoortje smaakt het prima. Leuke monsters en creaturen en tja, de Crypt Keeper is en blijft ook altijd goed voor een paar leuke momenten.

3 ruime sterren.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

De soundtrack is heel goed en de film zeer redelijk.

Lekker cynische humor zoals we dat ook gewend zijn uit de serie. Superieur aan het vervolg Bordello of Blood.

avatar van pjotr

pjotr

Saving Pvt. Pyle schreef:

De soundtrack is heel goed.....

1-800-Suicide van de Gravediggaz

pjotr schreef:

1-800-Suicide van de Gravediggaz

Tof

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Ik vind alle nummers op zijn minst goed en (inderdaad) Gravediggaz, Pantera, Sepultura en Filter springen eruit.

Iemand weleens de clip Cemetery Gates (Pantera, Demon Knight edit.) gezien?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Lache filmpje. Zane zet een erg mooie bad guy neer en de gore effecten zijn erg goed. Dat het verhaal dan af en toe loos is en het geheel vrij veel onlogische dingen bevat mag de pret niet drukken. 3*

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Vandaag voor de tweede keer gezien. Billy Zane akteerde goed en zette een grappige rol neer. Goeie film ! *3.5*

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

wat een enorme bras is dit. Dit soort demonenfilmpjes zullen wel niet voor mij bedoelt zijn. Special effects vond ik niks, plot was triest (met name die uiterst kromme pogingen om te verwijzen naar de bijbel...aarrhhggg) en die Billy Zane moet maar snel iets anders gaan doen, want acteren kan ie niet. Een beetje koppen hakken hier, een beetje armen hakken daar.... bah!

0,5 ster.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Niet zo serieus nemen deze film, Agony!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

BoordAppel schreef:

Niet zo serieus nemen deze film, Agony!

not my cup of tea zullen we maar zeggen. Ik kan dit gewoon niet waarderen. Misschien had ik helemaal niet moeten kijken, maar ik ken de soundtrack (die erg gaaf is!) en daarom had ik de hoop nog wat gave metalnummers tegen te komen. Dat bleef helaas beperkt tot 1 nummer helemaal in het begin.

avatar van Derkje

Derkje

Aardig filmpje, en een poging het hakwerk weer een beetje tot leven te wekken. 2,5

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Agony schreef:

... en die Billy Zane moet maar snel iets anders gaan doen, want acteren kan ie niet.

Niet mee eens. Vooral in deze film laat Zane zich toch echt van zijn beste kant zien. Sure, de man zal in serieuze rollen wat door de mand vallen, maar voor geinige nonsens rollen als dit, waar hij heerlijk over-the-top kan gaan, is ie imo toch zeker op zijn plaats.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Hier was Zane toch ook erg leuk... Lekker over the top, paste goed in de film. Horror met een flinke knipoog zullen we maar zeggen blijft een geinig filmpje.

avatar van mikey

mikey

Doldwaze, beetje hysterische horrorfilm op het randje. niet eng, soms spannend, maar er gebeurt veel. 3.5

avatar van sk8ter1

sk8ter1

weet iemand waar ik deze kan kopen op dvd want ik vind hem maar niet he

avatar van jackie boy100

jackie boy100

heeeeeeeeeeeeeeeeel coole film en die monsters zijn goed gedaan vond hem heeeeel goed top

avatar van film88888

film88888

idd heel spijtig dat je deze film bijna niet vind op dvd want ik zou hem graag willen kopen

avatar van Charles Manson

Charles Manson

kijk eens op www.boudisque.nl

of op www.rodisc.nl

daar maak je in ieder geval meer kans.

avatar van N811

N811

DIe hoes alleen al ziet eruit dat deze film gezien moet worden .

avatar van film88888

film88888

Dit is nog eens een zalige horror zo echt het horror genre van de jaren 90 of mischien 80 zal ik zeggen, en zoon films als deze maken ze deze tijd niet meer, en is wel echt rot want de films toen waren echt cool gemaakt en zo.

Het is een goede verfilming van de populaire serie(die ik ook op dvd heb) Billy Zane speelt hier echt top, en 1 van zijn beste rollen, en ja zeker zijn sarcastisch gedoe, en de man zijn humor hier zijn ongeloofelijk leuk.

De make-up, en de Demonen kon mij helemaal bekoren, en is altijd leuk films als deze te zien.

De intro, en de outro met de Cryptkeeper waren ook best goed, en vol humor.

4,0 sterren.

avatar van rambo620

rambo620

leukr film super

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Wat een geweldige horrorfilm. De hele film door die lekkere macabere sfeer gecombineerd met veel bloedvergieten. Horrorfilms van dit kaliber zijn altijd welkom.

avatar van Macmanus

Macmanus

Gezien

En volgens mij had ik deze al eens gezien op tv een tijdje terug alweer. Best geinig. Alleen jammer dat de film een beetje komisch en bad ass wil zijn en op beide niet echt wil slagen. Er zitten wel een paar gory stukjes in die best cool zijn, alleen de demonen en het groene bloed is dan weer jammer.

Zane doet het dan weer wel geinig. Maar een voruw die doordrenkt is in bloed en uit is op revenge is in Frankrijk de laatste tijd al vaak zo briljant gedaan, dat je hier alleen maar kunt denken aan hoe het had kunnen zijn.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Video van Gravediggaz voor de soundtrack van deze film.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een eerder slappe horrorfilm met veel effecten maar helemaal geen angstsfeer. Nu en doen wordt er een poging gedaan om het komisch te maken en er wat actie in te steken, maar voor mij blijft het een tegenvaller. Fans van klassieke griezel zullen wellicht met weemoed terugdenken aan "Tales from the Crypt" uit 1972 van Freddie Francis, waar wél sfeer in steekt, iets wat bij deze "Demon Knight" compleet zoek is.

avatar van Vascago

Vascago

Leuke film uit de reeks. Goed geacteerd, goede sfeer, wat leuke gore effecten en een mooi verhaal. Enkel de finale vond ik wat minder. Billy Zane zet een goede rol neer, maar Sadler steelt de show wat mij betreft.

Blijven goed die Tales From The Crypt verhalen. Bordello of Blood wat hierna verschijnt is nog beter.

avatar van namingway24

namingway24

Geslaagde horrorfilm met een concept dat me niet helemaal aanspreekt (God), maar de uitwerking is erg geinig. De mythologie is best goed bedacht en de cast doet het aardig. De film heeft genoeg zwarte humor en goede gore en kijkt makkelijk weg. Mooie naakte vrouwen zijn ook nooit weg in een horrorfilm, en deze film bevat een paar prachtexemplaren

avatar van erik1677

erik1677

Mijn voorkeur gaat ook uit naar Bordelo of Blood,maar er hangt hier wel een fijn sfeertje in deze film, en ook Bily Zane en Sadler spelen heel goed in deze film

Alleen jammer dat de demonen er zo knullig uitzien.

Af en toe zit er wel goeie gore in deze film,maar ik heb hem nu 2 keer bekeken,maar kom helaas niet verder dan een 2.5 ster uit.

Wel leuk, maar niet fantastisch.