Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Doug Lefler
Met onder meer: Colin Firth, Ben Kingsley en Aishwarya Rai Bachchan
Releasedatum: 2 augustus 2007
Plot The Last Legion
"The end of an empire...the beginning of a legend."
476 na Christus. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangen genomen en opgesloten in een afgelegen vesting. Een aantal getrouwen onder leiding van Aurelius - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus, slagen erin hem te bevrijden.
Aurelius
Romulus Augustus
Demetrius
Batiatus
HakaR
zoo, wat een slechte film, viel werkelijk in slaap.
al na een paar minuten wist ik dat deze film niks zou worden.
zoals hier boven eerder al gezegd, was het allemaal afgeraffeld,
en leek net een kinderfilm, de wapens zagen er te plastic uit.
verdient niet meer dan een 0,5!!!
johnny5
zeer slechte film.. verhaal was saai, alles was afgeraffeld
0.5!!!
Timecop
Een kruising tussen Empire, LOTR en Kruistocht in Spijkerbroek, maar dan GIGANTISCH mislukt! Baggerfilm.
Enigma
Waarom kan een (relatief) korte film nooit wat zijn? Meer = beter? (wel langer zitten voor een duur kaartje, maar goed, is dat een maatstaf? )
Als ze een verhaal zolang uittrekken dat het een film van 3 uur wordt, wordt ik daar ook niet zo gelukkig van...
Alle Lord of the rings films duren meer dan 3,5 uur en ik word daar heel gelukkig van een avonturenfilm van net 90 min. is gewoon een baggerfilm. en ik ben gelukkig niet de enigste die dat denkt.
Boeff
Ik vond hem zelf ook best tegenvallen eigenlijk. Ik hoopte of gave film met wat beter uitgewerkte grote battles en toffe romeintjes, maar alleen die dame kon me aandacht nog een beetje vasthouden
. The Last 9th Legion zelf was maar paar seconden in beeld....
Ik vond de acteurs niet zo sterk over komen. Zo vond ik de commandant bijvoorbeeld nou niet bepaald stoere sterke romeinse leider/strijder maar beetje als een doetje. Je bouwde ook totaal band op met de hoofdrolspelers, omdat je eigenlijk niets van ze wist en je ze ook niet leerde kennen.
De scenes gingen idd heel snel in elkaar over zo.....stonden bijvoorbeeld opeens die goten voor de deur, terwijl ze wel heel Rome doorgeraast waren, dat hadden ze ook wel mogen laten zien vond ik, maar wat ook raar was, was dat ze dat ze heel verast waren dat ze opeens aan kwamen lopen terwijl de Goten eerst door heel die stad moesten
en verhaal was ook allemaal een beetje onduidelijk vond ik zelf.
Over jatten gesproken die oosterse krijger deed me wel heeeeeel erg aan Robin Hood denken
Blood Duster
Deze film was toch echt wel slecht te noemen. Een verhaal op zwakke poten, een cast van tien keer niks en ga zo maar door. Schijnt dat er voor deze film een budget van 60 miljoen Dollar zou zijn verspilt.
*1,5*
In de stijl van "Hercules: The Legendary Journeys" een film voor de allerkleinsten onderons , nooit aangrijpend , nooit spannend of bloederig en een zeer vervelende soundtrack die geforceerd de film probeert te redden.
LaST_OuTLaW
Totaal niet spannend. Kan zich niet meten met films als Troy, Alexander en 300 etc.
rupert78
Na de serie Rome zou je verwachten dat de Last Legion ook een historisch accurate interpretatie zou zijn van de laaste dagen van het Romeinse Keizerrijk. Helaas is dit niet het geval! Het heeft een hoog Fantasy gehalte met een (Hollywood-achtig) Romeins tintje. Grappig is dat acteur Kevin McKidd (Vorenus uit Rome) ook in dit historisch wangedrocht speelt.
Na het kijken van de eerste 10 minuten was mijn hoop snel veranderd in teleurstelling. Hoog Disney gehalte, weinig diepgang, rommelig etc. Alles leek gewoon nep! naar mijn mening is het budget van 60 miljoen inderdaad weggegooid geld.
Als je 'Rome" niet hebt gezien en denkt dat Romeinse beelden van origine wit zijn, een gladius (romeins zwaard) gebruikt word om te slaan ipv van te steken, en dat de Romeinen in 476 na Chr nog niet waren bekeerd tot het Christendom, dan zal je deze film wel mooi vinden. Voor hen die zich wat meer (al is het een klein beetje maar) hebben verdiept in de Romeinse gescheidenis of sowieso een beetje historisch besef hebben, raad ik deze film nadrukkelijk af te kijken.
ik kan het niet meer geven dan een 1. (en dat is dan alleen voor het feit dat het in kleur is opgenomen
Wirrenth
Na alle negatieve commentaar te hebben gelezen, hoop ik dus echt dat dit the "Last Movie about Roman Empire" is...
MrAmsterdam
Nou, met 300 nog in mijn achterhoofd ging ik kijken maar de eerste vechtscenes lieten al blijken dat het nooit in de buurt zou komen.
De film was echt wel vermakelijk maar naar mijn mening niet goed gecast waardoor het absoluut geen superfilm wordt...
toch 3*
movieman7
Weliswaar niet te vergelijken met een topfilm in dit genre als Gladiator, maar toch wel een redelijk onderhoudende familiefilm. Misschien dat dat de doelgroep was: voor jong en oud en dat daarom bloederigheid e.d. vermeden zijn.
Er had ongetwijfeld een meer boeiende en met spanning gevulde film van het verhaal gemaakt kunnen worden, erg jammer. Voor mij een 2,5.
Ben zelf verzot op dit genre, maar dan meer in de klasse van Gladiator e.d.
Mutlee
Zeer matige film, slecht acteerwerk.
Gewoon verstand op nul zetten en kijken
Toontje35
Viel helaas tegen in vergelijking met films uit dit genre. Alles zat wel erg mee Pfff...... Afgeraffeld en zoals boven genoemd een Disney verhaal. Jammer
the analist
Vond de film vermakelijk gezellig. Niet teveel nadenken maar gewoon kijken. Als je de film gaat vergelijken met troy of 300 vind je hem inderdaad slecht. Desalniettemin vind dit een geschikte zondagmiddagfilm. Krijgt van mij een 3
Seifer
Deze film had maar 1 verhaal lijn. bij Lord of the rings ging het niet alleen over frodo en zijn ring.
Seifer
Het is ook meer een fantasie film, daar kan je het beter bij laten. Romeinse films kunnen zo veel beter, maar iedere keer falen ze weer.
tim d.s.
pffff. redelijk saai, ongeloofwaardig...
Een klein jongetje met grotemensenpraat, ....
michelmoviefan
Zoveel grote namen en dan zo'n slechte film, ongelooflijk dat die acteurs zich hiervoor lieten strikken...
mcREN
spannende film, die je terugbrengt naar de tijd van de romeinen, heerlijk een verhaal waar je gewoon lekker voor kan gaan zitten. er zit voor een ieder wat in spanning, romantiek, geweld als je daarvoor kijkt, inderdaad romeinen voeren oorlog. al met al een goed verhaal. deze film een 3.5
rondh
Wat mijn betreft mogen er juist meer komen. Hier kan ik altijd wel naar kijken. Tenminste als die goed is gemaakt. Ik heb deze nog niet gezien, dus over deze film kan ik nog niets zeggen
volvo940
ik vond het een leuke film met mooie camera beelden.
Vwb het verhaal is het niet spectaculair nieuw.
Al bij een leuke film om naar te kijken
_chrissy_
ik houd echt niet van geschidenis films. romeinse tijd enzo bah bah
maar deze is echt GOED dit is een super film. deze zou ik zeker meerdere keren kijken
Arabyus
Ik vind het wel een leuke film. Zat eerst te twijfelen tussen een 3.5 of 4 maar heb uiteindelijk toch maar een 4 gegeven.

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Nowhere Boy
Drama / Biografie, 2009

Valmont
Drama / Romantiek, 1989
romeinse rijkzwaardkeizeroude romedruidwestern roman empire oude wereldexcaliburjulius caesar1st centurybritannia