Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Doug Lefler
Met onder meer: Colin Firth, Ben Kingsley en Aishwarya Rai Bachchan
Releasedatum: 2 augustus 2007
Plot The Last Legion
"The end of an empire...the beginning of a legend."
476 na Christus. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangen genomen en opgesloten in een afgelegen vesting. Een aantal getrouwen onder leiding van Aurelius - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus, slagen erin hem te bevrijden.
Aurelius
Romulus Augustus
Demetrius
Batiatus
baafeurus
ja, aan het einde vond ik Ceasar zwak, maar voor de rest deed hij het voor een kind best goed hoor
van duijn
Eens herzien en ik vond er totaal helemaal niks meer aan. 1 ster eraf.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Redelijk vermakelijk actie-epos met een eveneens redelijke cast. Voor een meesterwerk heeft het echter een gebrek aan uitwerking en is de eindbattle iets te slapjes. Krappe voldoende.
mnrk
Dit was inderdaad een vermakelijke actie-epos film, hij haalt het natuurlijk niet bij de andere films over Romeinen van de laatste tijd. Maar deze film was leuk om gezien te hebben,
Het acteerwerk was van een redelijk niveau en natuurlijk maakt Aishwarya Rai veel goed voor de mannelijke kijkers
Het verhaal is redelijk te volgen,als was het af en toe rommelig. Wel was de aankleding in deze film in orde.
FrisoBoei
Wat een nietszeggende simpele en saaie film.
Deze film heeft gewoon totaal geen waarde.
nightbreed
Vreselijke film. De makers hebben niet kunnen kiezen tussen een kinderfilm, een komedie en een avonturen/aktiefilm voor volwassenen. En dat slecht acterende kind kan ik niet uitstaan, ik snap niet dat dat kind uberhaupt rollen krijgt aangeboden.
Davidus
Aardige volwassen kinderfilm. Verhaal was wat vaag/rommelig, maar is imo ook bijzaak.
Aankleding, locaties en decor zijn heel mooi.
Leuk vermaak
Sergio Leone
Redelijk tegenvallende actieprent.
Het verhaal oogt bijwijlen nogal rommelig waardoor het simpele plot minder goed overkwam. De personages zijn cliché en hebben weinig inhoud.
Colin Firth (die ik al wat overschat vind) is miscast (kreeg een déjà vu - Clive Owen in King Arthur). Ben Kingsley doet het wel degelijk, maar kan beter. Aishwarya Rai staat vooral wat mooi te wezen.
De actie wordt niet al te best in beeld gebracht. Het oogt wat amateuristisch. Er wordt ook amper gebruik gemaakt van de prachtige omgeving. De kostumering viel nog mee.
Niet bepaald een aanrader.
Humphrey
Een film die totaal geen indruk nalaat. Het leek wel een of ander Vlaams of Nederlands jeugdfeuilleton. Tot daar het niveau.
Stuntelig acteerwerk over de hele lijn. 1,5*.
Strike0ut
het is een tamme film. je kijkt ergens naar, maar het doet niks met je. het irriteert je meer dan dat het je vermaakt.
alle krijgers van Colin Firth kijken alsof ze zo verslagen kunnen worden. vooral de "stoere" knuffelneger. niet geloofwaardig dus..
Het gaat echt niet om de historische kant die misschien niet klopt dat ie zo laag scoort hoor. Acteerprestaties en script zijn gewoon slecht.
mee eens
chandor013
zeer goede film waarbij dit het begin is van de hele merlijn story.
Merlin the Wizzard, the knights on the Round Table etc.
dat iedereen zo kritisch is. relax en bekijk de film eens hoe je die moet bekijken.
ik en mijn vrouw hebben genoten van deze film
eltorro
Met je ogen dicht of zo?
chandor013
Met je ogen dicht of zo?
nee met plezier en niet zoals een film journalist doet.
Markoow
Directed By: Doug Lefler.....
Die kerel heeft zojuist anderhalf uur van mijn leven weggegooid..
Deze film staat in mijn top 10, jaja mijn top 10 slechtste film EVER !!!
En dat kind, tja wat moet ik daar over zeggen. Een enorm slecht acterende, irritante, niet meevechtende slappe paling, totaal geen meerwaarde in de film.
Marko.
ILDIB
Samengevat: Begin is een slap aftreksel van Rome, daarna wordt het ineens een bud spencer en terence hill film om vervolgens gelukkig nog behoorlijk goed te eindigen en dat voorkomt een 2..
Jammerlijk want er zat meer in. Tis wat afgeraffeld allemaal, sommige scenes veel te hoogdravend voor wat er wordt geboden, maar zoals gezegd, t eindigt nog behoorlijk. Mooie overlap ook naar de middeleeuwse verhalen.
De soundeffects waren trouwens echt dramatisch.
ehs21
prima hoor dat jij hem wel goed vindt, maar als het merendeel hem matig tot slecht beoordeeld komt dat vast niet doordat iedereen als film journalist kijkt.
m1701
Wel een aardige film.
Deze film moet je volgens mij meer zien als een soort Comedy,
want er zaten toch wel wat grappige stukjes in. (Kan er zo even geen meer opnoemen)
Dus moet een flinke korrel zout nemen.
Het knulletje deed het ook wel aardig
aburex
Brabbel, brabbel, brabbel. Dit is gewoon een aardige wegkijkfilm die met een serieuze korrel zout moet worden genomen, maar daarom is hij nog niet slecht. Ik heb me althans de ganse film goed vermaakt
ehs21
korrel zout, meer zien als comedy. Denk dat de makers dit haast nog ergere kritiek vinden als wanneer je hem gewoon slecht vind, is gewoon een serieuze boekverfilming.
zxstyle
Hoewel het genre mij erg aanspreekt en er getracht wordt met historische bronnen te spelen is dit gewoon drie keer niets. Halverwege de film dreigt de film spannend te worden, maar dat is snel voorbij. Hoogtepuntje uit de film zijn de niet historisch correcte byzantijnse ridder (uit india :S)
en de omgevingen kunnen soms ook nog wel bekoren.
Het acteerwerk door de film heen is om te huilen. Misschien ligt dit niet aan de acteurs zelf maar aan de script en de rollen die ze moeten spelen, ik weet het niet. maar het resultaat is dat het gewoon saai is om te kijken.
De finale megabattle, is wel van het niveau riddertje spelen op de basisschool zeg. Hiervoor zijn toch wel een aantal goede regisseurs in huis te halen die dat wel kunnen zonder aan geloofwaardigheid in te boeten.
Ik snap niet als je als regisseur zo'n groot budget krijgt en een interessant tijdperk er zo iets uit komt rollen.
m1701
dat is heel fijn; maar dat vind ik niet....
Strike0ut
komt ook nog eens bij dat Colin Firth niet hoort in dit soort films, maar in Chick Flicks
RuudC
Het spreekwoordelijke korreltje zout is inderdaad maar bij weinig mensen te vinden. Natuurlijk hoef je dit niet goed te vinden, maar je moet toch wel verdomd naïef zijn wanneer je hier een serieuze, laat staan een historisch correcte, avonturenfilm verwacht. De gebruikelijke kletskoek gaat verder weer eens over het acteerwerk (niet super, maar ook absoluut niet (bar)slecht) en het script. Dat laatste snap ik ergens wel, maar toch zit het beter in elkaar dan veel lui vermoeden.
Toch is het wel grappig dat men een compleet verhaal verzonnen heeft om het persoon van Romulus Augustus. Van de laatste keizer van het West-Romeinse Rijk is niet veel meer bekend dat hij op de leeftijd van elf jaar op de troon gezet werd en een jaar later overdroeg aan Odoaker. Precies wat in het eerste kwartier van de film gebeurt. Werkelijk alles daarbuiten is gewoon verzonnen. En dat maakt ook helemaal niet uit. Ik bedoel, kijk eens naar de cast. Waarom zou je in godsnaam een Bollywood babe als Aishwarya Rai Bachchan inzetten? Omdat je gewoon een (lichtelijk) over de top actiespektakel wilt bieden. De echte Odoaker zal het aan zijn harige reet geroest hebben waar Romulus Augustus was, als hij toch al zijn kroon had.
Dat de film barst van de historische incorrectheden vind ik dan juist weer grappig. Ik ga me daar dan ook niet verder over uitweiden. Het belangrijkste is dat de film vermaakt en dat doet het. Het is zeker geen topper. Dan had de aanpak veel grootser moeten zijn. Aan de acteurs heb ik me niet gestoord. Kritiek dat Colin Firth hier niet thuishoort, vind ik absurd. Laat de beste man zelf bepalen in wat voor films hij speelt. In The Girl With The Pearl Earring vond ik hem fantastisch, en die film was ook niet bepaald romantisch. Dat Thomas Brodie ten tijde van de opnames 17 was, verbaast me enorm. Hij ziet eruit alsof hij 12 is. Anyway, ook hij doet het niet verkeerd. Het zijn die fraaie zinnetjes die hij moet opdreunen die het ongeloofwaardig laten lijken, maar dat is retorica uit de mond van een kind nou eenmaal altijd.
Gezien de middelen die de val van het West-Romeinse Rijk verhaaltechnisch te bieden heeft, heeft de regisseur zich nogal wat artistieke vrijheden veroorloofd om de gigantische leegtes op te vullen. Om even terug te komen op het begin. Zo heel gek is het niet om dit verhaal aan te laten sluiten als prequel op het verhaal van koning Arthur. Het is door de eeuwen heen volstrekt normaal geweest voor volkeren en steden om hun afkomst te betrekken op een Romeinse held of god. Dit vond ik dan ook heel leuk verzonnen.
ehs21
Nou ik had het boek al eerder gelezen dus wellicht dat ie daarom extra tegenviel. Iig wist ik wel dat ik geen historisch correcte film hoefde te verwachten, maar dit script is toch wel erg matig tov het boek.
The Thing
hoe scoort deze film ooit 2.75 ster. Ongelooflijke baggerfilm. Op de hoes staat ook nog eens 'na lord of the rings is er nu iets wat je niet mag missen blablal '. Tering wat een bagger film
Pazmaster
Prima vermaak met lekkere actie en een grappig verhaal. NIet heel bijzonder verder maar leuk voor op een luie dinsdagmiddag als je niets beters te doen hebt. 3 sterren
ikkegoemikke
Ik verwachte me aan een entertainende kostuumfilm over Romeinen , maar na een tijdje was het eerder een Asterix en Obelix soft-actie film. Het enigste lichtpunt was de verschijning van Aishwarya Rai Bachchan. De Romeinen hadden haar beter aanbeden. Wat een goddelijk lichaam.
Voor de rest : inderdaad Bud Spencer toestanden waarbij Gothen door het luchtruim zweven waarna Mira handenwrijvend buitenkomt, een Thomas Brodie-Sangster die de hele film met dezelfde gelaatsuitdrukking rondloopt (puike prestatie op dat vlak), Kingsley die start als een prachtig neergezette raadsman/leraar/filosoof (mooie scene in begin van de film) maar langzaam evolueert naar een irritantie magier. Dat het merlijn werd was voor mij oogboldraaiend
Of de film geschiedkundig correct is , is niet aan mij besteed. Ik hoopte op een onderhoudende film , maar kreeg een flauw armtierig historisch eposje met mannen in rokken.
Onslaught
Deze film maar niet langs de historische meetladder gelegd, anders zou het cijfer lager zijn geweest.
Dat gezegd hebbende is dit best een vermakelijke film. Speelt zich af tijdens de periode van de val van het westerse Romeinse rijk en is ook gelijk een soort prequal voor een erg bekende legende. Alles is prima verzorgd. Leuke cast, leuke actie scénes, maar allemaal wel een beetje wat we al eerder gezien hebben. Helaas komen ook weer de nodige cliche's langs, maar zijn niet heel storend.
Gewoon aanzetten, kijken en je realiseren dat er de laatste jaren veel slechtere films rond dit thema zijn uitgebracht.

Rendition

Nowhere Boy
Drama / Biografie, 2009

Valmont
Drama / Romantiek, 1989
romeinse rijkzwaardkeizeroude romedruidwestern roman empire oude wereldexcaliburjulius caesar1st centurybritannia