Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Doug Lefler
Met onder meer: Colin Firth, Ben Kingsley en Aishwarya Rai Bachchan
Releasedatum: 2 augustus 2007
Plot The Last Legion
"The end of an empire...the beginning of a legend."
476 na Christus. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangen genomen en opgesloten in een afgelegen vesting. Een aantal getrouwen onder leiding van Aurelius - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus, slagen erin hem te bevrijden.
Aurelius
Romulus Augustus
Demetrius
Batiatus
Angrod_Pallanén
Ben benieuwd of dit wat wordt. Komt dit genre weer helemaal terug? Dacht dat het na Kingdom of Heaven wel was afgelopen.
Turkeyloverz
Als Orlando Bloom het niet kan, kan Firth het helemaal niet..
Tot nu toe hebben alleen Gibson (Braveheart) en Crowe (Gladiator) mij overtuigd.
Angrod_Pallanén
Vind Firth een overtuigendere acteur dan Bloom, ik ben dus nog even positief hierover
Sutherland
Ik ben benieuwd hoor. Ik hou wel van dit soort films, en met de naam Colin Firth wordt ik nog nieuwsgieriger
Julie
Als Orlando Bloom het niet kan, kan Firth het helemaal niet..
ben ik niet helemaal mee akkoord, ik vind firth een prima acteur, en orlando ook, maar naar mijn mening vind ik orlando nog groentjes achter zijn oren
firth kan best goede prestaties neerleggen
en ik ben zeer nieuwsgierig naar deze film
heeel erg
mnrk
Ik ben ook erg benieuwd naar deze film, zeker nu er weer elke week "ROME"op tv is.
Dit blijven toch elke keer weer leuke films om naar te kijken en dat ze niet altijd helemaal volgens de geschiedenisboeken lopen........het is maar zo dan.
Zal hem zeker gaan kijken..
movie*freak
De trailer zag erg goed uit, net een mix van Pirates of the carribean en Gladiatorachtige gevechten.
as
gerrit de knegt
Jammere film. Slecht ook. Hoogtepunt was de artistiek verantwoorde / 3e generatie mat van die 'witte dude'. Space man. Verder vond ik het jammer dat die Batatius zijn medestrijders geen boks gaf. Tot slot was de keuze voor Bollywood-ster Aishwarya Rai verrassend. Ik had haar eerder in een film als 'De zusjes kriegel' verwacht.
lordhumangus
Kwam over als een kinderfilm, met rubberen pijlen uit ballistas. Had er meer van verwacht van de filmtitel. 2 sterren.
Carcamel
Had ik ook, ik verwachte een volwassenere film maar ik kreeg een vleugje asterix en obelix met een beetje indiana jones, een toefje lord of the ring's en om het af te maken een lekkere dikke sauce cliche's, met een snufje engels patriotisme.
Maar ik vond het eigenlijk niet te pruimen
Maar die Aishwarya Rai jezus wat een ongeloofelijk lekker wijf is dat zeg pffffffff echt niet normaal
alleen daarom zou je film moeten gaan kijken
2,5 *......................omdat die toch eigenlijk ook wel weer lekker weg keek ondanks alle bovengenoemde kritiek.
lordhumangus
Helemaal mee eens. Die Aishwarya Rai is inderdaad een prettige beeldvulling om naar te kijken.
gohanssj2
Aishwarya Rai

als zij er niet in speelde had ik ut misschien niet eens gzien
maar jah tog een 3.5 door haar!
Materny
Jesus, je bent geen groentje op deze site.
Ben je er na zoveel jaar nog niet achter ?
polarbear01
Ik heb in tijden niet zo'n perfecte film gezien als deze. Amusement in zijn zuiverste vorm en voldoet aan alle eisen waar een film in dat genre volgens mij aan moet voldoen. Het is een vorm van "lighthearted escapism" wat ik op het zelfde niveau plaats als bijvoorbeeld the Mummy films of "The curse of the black pearl". Met andere woorden het soort film waar er de laatste tijd veel te weinig van gemaakt worden. 5 sterren
ThaMovieVoter
Jesus, je bent geen groentje op deze site.
Ben je er na zoveel jaar nog niet achter ?
Jezus? Wat heeft die er nou weer mee te maken?
Maar waar moet ik na jaren achter zijn gekomen? Ik ging er vanuit dat een film die zelfs in Amerika pas over 4 maanden gereleased wordt, nog niet in het illegale cirquit is beland.
ThaMovieVoter
Edit: na grondig onderzoek ben ik er-achter-gekomen dat de film dus al in Rusland draaid, case solved.
sporthaas
Stam + t
Ik draai
Jij draait
tukker1966
Slappe en veel te snelle film,je hupt werkelijk van de ene naar de andere scene,het lijkt wel dat ze zo snel mogelijk een einde aan deze film wilden maken..
Veel gekeken naar andere blockbusters..de wannabe Gandalf(Merlijn) was helemaal een droevige vertoning.
Kortom..een slappe vertoning.
** 2 sterren
Enigma
De film duurt net 90 min. en dat weet je eigelijk al dat het nooit wat kan wezen en dat klopte dus ook het was niet om aan te zien allemaal 0,5.
titia
Waarom kan een (relatief) korte film nooit wat zijn? Meer = beter? (wel langer zitten voor een duur kaartje, maar goed, is dat een maatstaf? )
Als ze een verhaal zolang uittrekken dat het een film van 3 uur wordt, wordt ik daar ook niet zo gelukkig van...
tukker1966
Ik werd sowieso al helemaal niet gelukkig van deze film,te gehaast en te snel...vond t eigenlijk gewoon !poep!
Jefferson019
Goeie film , goeie actie scenes ,decor was goed , ,de film viel me zeker niet tegen. , voor mensen die hier een lage ster voor geven
ik snap echt niet waarom , de acteurs waren mischien niet zo bekent, maar de film was wel degelijk goed inelkaar gezet, en dat er geen bloed in kwam tja mot nou elke film bloederig zijn . ik vond deze film goed uitgewerkt en ook vond ik de film er niet goedkoop uitzien. alleen had de film voor mij ietsje langer mogen duren ,
Ik heb me erg vermaakt. De film verdient zeker niet de kritiek van een aantal hier boven en al helemaal niet een score van 0,5.
Houd die maar voor de echte b films , want dat was deze film zeker niet. er is genoeg aandacht besteed aan deze film. mensen die deze film een laag cijfer hebben gegeven , hebben vast nog nooit een echte b film gezien .. en voor diegene raad ik aan om eens
The Wrecking Crew te kijken , dan kom je gauw terug van je halve ster.
voor mij een 3.0 en zeker geen 0,5 .. houd die maar voor de films die het echt verdienen
tukker1966
Ik heb duizenden films gezien in m`n leven,en weet echt wel(voor mijn gevoel dan) wat een goede film en een slechte film is.
Ik gaf 2 sterren(=een 4 dus),omdat ik t gewoon slecht vond afgemaakt,afgeraffeld,...tuurlijk...de beelden zijn wel mooi.
Maar wat mij betreft heb je t daar dan ook wel mee gehad.
Het had veel en veel beter gekund....daarom dus 2 sterren.
papillon 25
ik ben benieuwd hoe deze film is heb voor stukjes gezien leek me een goeie film

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Nowhere Boy
Drama / Biografie, 2009

Valmont
Drama / Romantiek, 1989
romeinse rijkzwaardkeizeroude romedruidwestern roman empire oude wereldexcaliburjulius caesar1st centurybritannia