• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Menhaj Huda

Met onder meer: Aml Ameen, Red Madrell en Noel Clarke

Plot Kidulthood

"Before adulthood comes..."

Voor Trife, een 15-jarige jongen uit Westend in Londen, is het leven elke dag een strijd. Gevangen tussen de wereld van zijn vrienden op school, het meisje waar hij van houdt en zijn sterke en gevaarlijke oom, moet Trife kiezen tussen het pad waarvan hij weet dat het goed is of een leven met wapens, drugs en geweld, wat hij al te goed kent.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Vette film, helemaal mijn stijl ..

Top muziek (Grimey/Garage), geen (voor mij) bekende acteurs, toch leuk acteerwerk ..

Gewoon, het leven van de Engelse jeugd, op straat.

Drugs, sex en geweld..

Ik vond hem goed! 3,5 *

avatar van Mescaline

Mescaline

Redelijke film over het algemeen goede acteurs alleen het verhaal had wat beter gemogen. en ik heb deze film zonder ondertiteling gekeken en soms was het moeilijk te volgen omdat somige lui in die film zeer snel praten (dat is dus minder) voor de rest wel een aardige film niet 1 van de beste die ik gezien heb maar ook niet 1 van de slechtste

avatar van kaketoe

kaketoe

Beetje extreme film, maar wel goed geacteerd 2,5 ster

Mooi drama.

Start een beetje moeizaam. Het is allemaal wel leuk om zien. Muziek is erg fijn (met een aantal keer The Streets en Dizzee Rascal), personages zijn lekker "Engels", in het begin zit al meteen een erg sterke scene.

Film schommelt alleen net iets teveel tussen stijlvol biosfilmpje en TV-film. Balanceert vaak net iets teveel op dat lijntje, overschrijdt het ook een paar keer. Jammer, want er zijn genoeg sfeervolle stukjes, en het kijkt allemaal erg goed weg.

Gelukkig weet het einde wel te overtuigen. Muziekgebruik is rotsvast in het laatste half uur. Visueel wat sterker en vooral stabieler, dramatisch werkt het ook. Film eindigt ook perfect.

Geen "realistisch" drama, stevige scheut tragiek. Wie niet van grime houdt (lees hip-hop) kan ook maar beter niet aan deze film beginnen. Maar voor de rest is het toch een film die minstens een keertje te proberen valt. Zeker niet tegengevallen. Mede dankzij het sterke einde 4 kleine *. Had meer ingezeten was het begin wat stabieler geweest, maar al bij al een geslaagd drama.

Lijkt me leuk .

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Belachelijke waardering weer op IMDb. Negativiteit lijkt daar wel beloond te worden. Stiekem staat deze film gewoon op een 7.5.

avatar van danuz

danuz

Aardig filmpje over het relaas van een groepje jeugd in West London. Zoals Onderhond vermeld schommelt de film tussen een stijlvol biosfilmpje en TV-film. Ook vond ik de scheut tragiek te groot. Het wilde teveel een realistisch drama lijken, maar dan wel van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Aardige film, met hier en daar leuke en sterke scènes, goede acteerprestaties, goede soundtrack (representeert wel de wereld van die jeugd), maar qua verhaal had het iets subtieler gemogen. Hierdoor voelt de hele film net niet goed. 3*

avatar van Linn

Linn

Knap gemaakt en erg gewelddadig drama.

Zoals meerdere users hier al zeggen is de tragiek in deze film wel erg groot en de problemen lijken zich gaandeweg meer en meer op te stapelen. Al met al kijkt het toch aardig weg en heb ik me geen moment verveeld met deze film. Het camerawerk als Trife en Alisa over straat lopen vond ik erg cool gedaan. De muziek van Dizzee Rascal en The streets vond ik ook erg goed en bijpassend. 4*

avatar van Fortune

Fortune

Dit is een hele goede film, met een aantal schokkende beelden vooral in het begin. je bekijkt de film vanuit verschillende personen met verschillende ontwikkelingen die uiteindelijk op het einde bij elkaar komen. De muziek maakt de film ook goed zit de perfecte soundtrack bij van o.a The streets, audio bully´s, dizzie rasqal.

Als je beetje into hiphop bent dan vind je deze film helemaal top zoniet moet je ook kunnen genieten van deze film.

In de info staat dat het over Trife gaat maar die jongen heet gewoon Trevor of afgekort Trev niet dat het zoveel uitmaakt maar zo noemen ze hem in de film.

avatar van Baggerman

Baggerman

Onderhond schreef:

Nou, ik hou dus niet van grime, maar in deze film past dat wel prima en het maakt de film er dus zeker niet minder door.

Eigenlijk zeer actueel deze film en misschien juist wèl realistisch, gezien al die recentelijke tienerdoden door gangwars in Londen!! Wat mij vooral opviel in de film was de volkomen apathie van de ouders in deze film; ze hebben geen idee wat hun kinderen uitvreten en willen het ook niet weten!

Ik heb het al eerder gezegd bij This is England: het is heel interessant om Kes van Ken Loach, This is England (Shane Meadows) en deze film achter elkaar te bekijken! Wat een contrasten!

Zonder ondertiteling was het soms wel de oren spitsen om alles goed te kunnen volgen!

Boeiende film!

avatar van Diesel

Diesel

Alles maar dan ook alles gaat mis in het leven van de personages in deze film. Een kijkje in het leven van rondzwervende Britse jongeren die zich 24/7 bezig houden met........niets. Een soort Britse La Haine dus maar dan tien keer minder overtuigend.

Een paar jongeren vervelen zich, lopen te kloten op straat en komen in de problemen en dan besluit er eentje het goede pad op te gaan maar dan wordt hij zwaar mishandeld door een agressieve pestkop met een honkbal knuppel en gaat hij dood.. Het script (geschreven door Noel Clarke, speelt de bully) is nauwelijks bijzonder, no Shakespeare here, hartverscheurend tragische verhalen schrijven is niet voor iedereen weggelegd. Het einde bijv. is zo extreem overdreven, zo geforceerd, zo belachelijk. De finale in La Haine is een stomp in de maag. In Kidadulthood is het einde meer een.....bitchslap.

Toch geef ik de film een kleine voldoende, sommige scènes zijn mooi gefilmd en het acteerwerk is goed, wat ik niet had verwacht van zo'n jonge onbekende cast. 2,5*

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

niet eens afgekeken

avatar van Syko

Syko

Aardig filmpje. In de stijl van bullet boy maar dan stukken beter.. vind ik.

Mede door het sterke acteerwerk van de jonge lui, kwam hij vrij realistisch over, alleen al die gebeurtenissen bij elkaar opgeteld maakte dat wel weer wat minder.

Er had nog wel meer ingezeten.. Maar al met al een prima drama

Ik hou ook wel van dit soort filmpjes. Ik hoop dat ze eens zoiets in NL kunnen doen, maar heb er een hard hoofd in.

Heerlijk om Roots Manuva, Dizzee etc. ook te horen, maar de hele muziek in die scene is sowieso erg oke.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

subwoofer henk schreef:

niet eens afgekeken

Verwijder stem.

avatar van Macmanus

Macmanus

Leuk jongeren filmpje.

Hoewel het allemaal wel nogal troosteloos is, en het zoals Onderhond al opmerkt niet echt realistisch is, weten de makers het toch redelijk goed over te brengen. Je voelt de groep/vriendinnen sfeer goed. En binnen de iets wat zwart/wit werkelijkheid van de film is het ook best geloofwaardig.

Ook visueel is het lekker vlot. Geen hele grootste cinema de visuele dingetjes zijn wel vaker gedaan, en ook wel beter. Maar overall wel vrij vast, 3 sterren tot hier, waren het niet dat de muziek indd buitengewoon lekker loopt, brengt -+net wat meer adrenaline naar de kijker. Samen met het einde weet deze film dus toch vrij makkelijk aan die 3.5 sterren te komen. Jammer van deel 2 alleen...

Macmanus schreef:

en het zoals Onderhond al opmerkt niet echt realistisch is

Maar dan bedoel je vooral het plot neem ik aan? Want de gebeurtenissen an sich zijn niet zo heel ongeloofwaardig, hooguit dat het zichzelf nogal opstapelt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja indd, het is allemaal nogal geschreven voor het scherm. Allerlei belangrijke dingen gebeuren om de zelfde tijd op vrijwel het zelfde moment duidelijk toewerkend naar de climax. Niet erg, zowat alle films doen dit, vandaar ook dat het binnen de filmwerkelijkheid ook niet stoort, vrij solide geschreven niet zo brak als Timboektoe bijvoorbeeld. (grappig trouwens dat het bijna de zelfde leeftijdscategorie is in die film) Maar een film komt op mij vaak pas realistisch over als er 1 (groot)ding gebeurd waar langzaam naar toe wordt gewerkt. Bijvoorbeeld in Elephant had ik het gevoel naar "echte" school te kijken met echte mensen. Dit is was vlakker imo.

Mee eens, vind het wat dat betreft ook nogal soap-achtig.

Jeauhan

Lekker vlotte film met een goede sfeer. Iets teveel een opeenstapeling van gebeurtenissen die op zich nog wel realistisch zijn, maar als geheel ietwat overtrokken. Maar goed, het is dan (gelukkig) ook geen documentaire. Stop er wat realiteitszin van jezelf in, en je krijgt toch een aardige indruk van het wereldje. De opeenstapeling geeft misschien ook wel het beeld dat de jeugd zelf heeft van hun leven. Eén en al misère. Wat me wel verbaasde was de naïviteit van de ouders.

Film zit verder uitstekend in elkaar qua script, muziek, montage etc.

avatar van RodneyS

RodneyS

Ik heb als eerst Adulthood gezien, niet wetende dat er al een eerste film was gemaakt.

Adulthood heeft me aangenaam weten te verrassen dus ik heb ook deze maar gekeken.

En dit eerste deel is net zo goed & boeiend als het tweede deel. Er wordt prima geacteerd door de tamelijk onbekende acteurs. Ook is de muziek doet de sfeer van de film goed. Het verhaal is mooi en ontroerend genoeg om te blijven kijken.

Wat ik wel bij beide films had was dat ik me op een gegeven moment ging ergeren aan de hoofdpersonen. Het zijn namelijk gewoon een stelletje agressieve stumpertjes en arrogante sletjes. In eerste instantie heb je dan het gevoel dat je geen feeling met deze lui zult krijgen. Dit krijg je echter wel steeds meer naarmate de film vordert.

Gewoon een dikke voldoende.

nacbreda076

Echt een hele goeie film... En om even op eerdere reacties te reageren: Onrealistisch? Dit gebeurt zeker wel op de straat, zeker in engeland en in Amerika al helemaal! En dit is nog niks... Hele gangs roeien elkaar uit, moeten zich bewijzen tegenover elkaar om alleen maar onschuldigge mensen in elkaar te stompen, verkrachten of zelfs te vermoorden! Niet dat dat ergens op slaat, maar het gebeurt wel.

Het is wel zo dat het onrealistisch lijkt omdat alles op dezelfde dag gebeurt maar dit soort gelijke gebeurtenissen gebeuren dagelijks in de gekste landen over heel de wereld waar ook maar een beetje armoede is, want daar kijken ze niet zo nou. Wees blij dat je in Nederland bent opgegroeid en niet in Brazilie ofzo want dan piepte je wel anders! Voor mij zeker 5 sterren waardig

nacbreda076 schreef:

Het is wel zo dat het onrealistisch lijkt omdat alles op dezelfde dag gebeurt

Dat is ook wat de meesten met hun kritiek over 'onrealistisch' bedoelen volgens mij. Elke gebeurtenis op zich wel realistisch maar teveel een opeenstapeling.

Jeauhan schreef:

Ja oke maar daarom is het ook een film en geen docu...

Jeauhan

Onrealistisch kan echter ook alleen een constatering zijn en hoeft niet zozeer direct als kritiek bedoeld te zijn.

nacbreda076

Nee dat snap ik maar nu heb je het over iets anders want hier zeg je ZELF toch echt duidelijk dat ze kritiek hebben ofniet :

Jeauhan schreef:

En om even te reageren op dat kritiek ook een constatering kan zijn: Ja dat kan, maar dat bedoelen ze hier niet...

avatar van missl

missl

Heel meeslepend en vooral heel heftig. Ik vond alleen die andere neger van die 3 vrienden een beetje verkeerd gecast.

avatar van FillumGek

FillumGek

Aangrijpende film.

Voordat ik met deze film begon las ik helaas een erg grote spoiler in het plot van het vervolg Adulthood. Dus mensen die deze film nog willen bekijken raad ik aan om het plot van Adulthood nog niet te lezen.

Ik heb het al vaker gezegd; ik vind het vaak erg boeiend om te kijken naar groepen probleemjongeren die steeds verder bergafwaarts in de criminaliteit raken. Een uitzichtloos bestaan; iedere dag een gevecht op leven en dood. Nu is de film geen documentaire dus 100% realistisch zal het niet zijn, maar de indruk is toch sterk dat wij allen(?) blij mogen zijn dat we niet in zulke barre omstandigheden zijn opgegroeid.

Het acteerwerk was dan ook weer erg overtuigend. In veel situaties voelde ik goed mee met de jongeren. Hier en daar ook een enkele sterke, harde scene. De spanning tussen de jongeren is ook goed voelbaar. Zij gaan anders met elkaar om dan wij. Criminaliteit en bedrog ligt overal op de loer. Oom Curtis speelde ook overtuigend de gangsterbaas. Veel medelijden kreeg ik op een gegeven moment met Alisa. Natuurlijk is zij ook geen engeltje, maar wel degene met het grootste hart.

Ik ben trouwens wel blij dat ik er ondertiteling bij had. Echt Brits vind ik al lastiger te verstaan, maar als ze er ook nog straattaal bij praten is het soms helemaal niet meer te volgen.

Het einde was niet verrassend maar zorgde wel voor een kleine brok in m'n keel. Vandaag of morgen Adulthood maar binnenhalen.

avatar van naamelijk

naamelijk

Keiharde film. En ik ben het geheel met de FillumGek eens. Lees de plot van Adulthood nog niet, maar nadat je deze film gezien hebt moet je zeker ook Adulthoood kijken. Prachtig vervolg, waar ze volwassener zijn !

avatar van voskat

voskat

Ik heb 'm niet gezien, maar het moet me gewoon even van het hart...

Wie komt er in godsnaam met zo'n afgrijselijke titel?