• 9.375.867 stemmen

Geregisseerd door: Andrea Arnold

Met onder meer: Kate Dickie, Tony Curran en Natalie Press

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot Red Road

Jackie is werkzaam bij een beveiligingsbedrijf, waar ze via een camera-bewakingssysteem waakt over dat kleine deeltje van de wereld waarvoor zij nu verantwoordelijk is. Op een dag echter wordt ze verrast: op één van de monitoren ziet ze een man die ze nooit meer zien wilde en nu moet ze toch tegen wil en dank de confrontatie met hem aangaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

lijkt me een mooie film nu nog maar even wachten tot die uitkomt:D

avatar van Martin Visser

Martin Visser

net gezien op het filmfestival in rotterdam. zeer de moeite waard. de regisseur weet de spanning goed in het verhaal te houden. lange tijd is onduidelijk hoe de hoofdpersonen zich tot elkaar verhouden.

vormgeving is super. prachtig gefilmd, extreem veel closeups, veel beelden vanaf bewakingscamera's. origineel!

avatar van lebowski

lebowski

Vanmiddag gezien op het Filmfestival in Groningen, aangrijpende, sterke film. Qua vormgeving en dicht-op-de-huid-gevoel heb ik twee uur lang op het puntje van minn stoel gezeten. De hoofdrolspeelster kende ik niet, maar hou ik vanaf nu in de gaten. 4,5*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Razend sterk. Superfilm die me echt heeft verrast! 4*

avatar van Straniero

Straniero

Sterke film maar soms wat langdradig. Ik had lang het idee dat het interessante gegeven meer stof voor een korte film was. Hoe dan ook is er uiteindelijk een mooie climax. Acteerwerk, camerawerk en geluid zijn ook heel oké. Moeite waard dus.

avatar van jherb

jherb

einde maakte veel goed. 3,5

avatar van too-sweet

too-sweet

Een beetje moelijk hoe ik deze film eigenlijk moet omschrijven/beoordelen

Van de ene kant is hij soms erg langdraderig,wat bijna gaat storen,maar er ook voor zorgt dat je intenser meevoelt met de hoofdpersoon.Met name ook door de vele close-ups

Je komt wel in en bepaalde sfeer(die de film ook uit wil stralen waarschijnlijk)en gaat geleidelijk naar een toch wel wat verrassend einde van de film.

Had een andere verwachting van deze film,maar ik kan toch niet echt zeggen dat ik teleurgesteld ben.

Geen top film maar toch de moeite waard om te zien

avatar van Xander

Xander

Ik kreeg gewoon hoofdpijn van deze film. Het verhaal kwam te traag op gang, de vele close-ups bezorgden mij gewoon hoofdpijn. Ik sta zeker open voor de alternatievere film, maar dit vond ik echt niet goed. Anderhalve ster voor het laatste half uur.

avatar van mathrandom

mathrandom

toch wel erg mooie film. Ik vond hem zeker niet te langdradig, in tegenstelling tot enkele commentaren hierboven. De vele close ups deden me meeleven met het hoofdpersonage. De stilte bij de aanvang van de film (afwezigheid van achtergrondmuziek) vond ik een leuk gegeven; men laat de beelden voor zich spreken.

Enigszins beangstigend om te zien hoe het leven er in Glasgow aan toe gaat (sociale flats, permanente camerabewaking in de buurt, criminaliteit, ...)

conclusie: zeer mooie en sterke debuutfilm van deze regisseur! 4*

avatar van Ge0force

Ge0force

Fascinerende film die me van begin tot einde kon boeien. De manier waarop de regisseur je doet meeleven in de wereld en gedachten van Jackie is op en top geslaagd. Erg mooie beelden, goede acteerprestaties, had wel iets minder lang mogen duren. 3.5 sterren

avatar van tevelenco

tevelenco

Alternatieve dramafilm met een leuk uitgangspunt.

Maar de film komt veel te langzaam op gang.

Je ziet dat Jackie een man volgt met de beveiligingscamera,s die ze tegen wil en dank toch wil ontmoeten.

Maar als dit gebeurt is de film al 75 minuten onderweg en hiervoor gebeurt er nagenoeg niks.

Na deze ontmoeting wordt de film wel wat boeiender en krijg je wat meer feeling met de hoofdrolspeelster.

Maar ondanks dat en het wat betere laatste half uur kon dat de film voor mij niet meer redden en scoort hij dan ook geen voldoende.

Jammer want ik had er wel wat meer van verwacht.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Na vijf minuten weet je het al: Ellende in Glasgow. Eenzame vrouw werkt als surveillant achter een twintigtal camera's en observeert, naast de menselijke eenzaamheid, een bekende die kennelijk vervroegd is vrijgekomen. Het verhaal ontvouwt zich langzaam en met de nodige psychologische complexiteit. Brits drama in de traditie van Ken Loach dat qua grauwheid en onverbiddelijkheid richting Mike Leigh gaat. Het is in feite televisiedrama, maar van heel hoog niveau. Red Road is de degelijkheid ver voorbij, want het toont een gelaagdheid en een Brits gevoel voor emotie (geen gejank voordat de laatste tien minuten inzetten) die respect afdwingen.

avatar van montoyaruler

montoyaruler

te trage film, niets aan, geen lekkere wijve, dus 2*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

In Cast Away zaten wel veel lekkere wijven wil je zeggen? Sorry dat ik het zeg, maar de prijs voor Meest Snuggere Opmerking Van Het Jaar zul je niet krijgen. Sorry mods!

avatar van Jordi

Jordi

Film komt inderdaad wat traag op gang waardoor je je af gaat vragen waar het allemaal heen gaat. Later komt alles op gang en wordt er duidelijk wat er aan de hand is. In ieder geval geen voorspelbare film en alles behalve het standaard werk.

Uiteindelijk een film die bij mij goed scored omdat je erbij betrokken wordt doordat er in de film een bepaalde (drukkende) sfeer hangt. Ik vind het altijd knap wanneer dat een filmmaker lukt want bij veel films is dit niet het geval.

avatar van james_cameron

Intrigerende, als thriller opgebouwd drama. Mooi verhaal, maar iets te traag en te weinig verrassend. Voornaamste pluspunt is de sterke, kwetsbare rol van Kate Dickie. Ook de grimmige, naargeestige sfeer is goed getroffen.

avatar van maanmist

maanmist

Heeft mij ook aangenaam verrast. Voor degene die een flitsende Amerikaanse actiefilm verwachten is het niks maar het is een typische Britse film maar goed geacteerd. De verhaallijn zat ook prima in elkaar. Aanrader dus.

avatar van Naduah

Naduah

Ik had geen idee, waar de film naar toe zou gaan in het begin, het kon eigenlijk veel kanten op, met name omdat hij haar niet herkende. Het verhaal is goed in elkaar gezet en boeide mij van begin tot het einde, hoewel inderdaad soms wat langdradig, wil je toch weten hoe het eindigt. Verrassende film!!

avatar van Peter J

Peter J

Geweldige film! Knap gedaan om met beperkte middelen zo'n spanning te creëren. De film is traag, maar houdt je aandacht tot het laatste toe vast. *****

avatar van ralfsjam

ralfsjam

montoyaruler schreef:

te trage film, niets aan, geen lekkere wijve, dus 2*

jammer dat mensen als jij je er mee gaan bemoeien. scheer je weg!! hier praten grote mensen...

avatar van neo

neo

Intrigerende film die vooral kracht wint door het bewakingscamera element. Las pas een artikel in het Nrc waarin men sprak over zo'n 4.1 miljoen beveiligingscamera's in Groot-Britannië! Deze verminderen misdaden alleen niet echt, zoals wel blijkt bij een pijnlijke scene uit Red Road. 3.5 sterren

avatar van ralfsjam

ralfsjam

een wel wat trage film, maar heb me uitstekend vermaakt! goeie acteurs in een goed maar simpel verhaal. je weet dat er iets in een bepaalde richting is,maar toch is het verrassend. had iets sneller gemogen, maar zeker de moeite waard! een 3.5

avatar van Waku

Waku

Net als veel engelse films een troosteloos beeld van een grauwe stad....Met eveneens een mistroostige bevolking vol armoe en weinig hoopvolle toekomst. In deze omgeving volgt het verhaal een vrouw die koortsachtig op zoek is naar een bepaald persoon die het een en ander heeft te maken met haar verleden. Voordat men te weten komt wat dat exact is moet men wel 1 uur en 3 kwartier blijven kijken naar een film die nogal langzaam doorhobbelt.

Alhoewel zeker niet slecht is het toch wel een behoorlijke zit tot aan de werkelijke ontknoping..

avatar van Norma

Norma

Toch een lichte teleurstelling na het zien van deze film. Het feit dat ik het heb kunnen aanzien tot en met de toch wel verrassende ontknoping heeft meer te maken met dat ik het anders zonde had gevonden van de tijd die het eerste uur me had gekost dan dat ik nou werkelijk geboeid bleef door die gefrustreerde vrouw met haar camerabeelden. Voor de liefhebbers van een troosteloze omgeving en een deprimerende sfeer wel een aanrader.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

tja, een drama is vaker wat aan de trage kant.

verdrietverwerking a la shakespeare 2006?

was toch ook engels?

avatar van s_amoraal87

s_amoraal87

oh wat een slechte film. wie wil er nou anderhalf uur naar slappe hap kijken voor er eindelijk een klein btje gebeurd? deze film kan in een kwartier en dan mist er nog niets... normaal kan ik tijdens een film wel de sfeer apriceren maar bij deze film vond ik het echt vervelend en te langdradig en doelloos.

ik lees hier berichten dat ze verrast zijn op het einde maar dat geld voor mij niet... vandaar dat het wat mij betreft ook veeel te lang duurde...

het is dat je geen 0 kan geven..... 0,5 dus

avatar van tn2543

tn2543

Hmmm.. ik vond het een wat vage film. Je kijkt en op het einde weet je eigenlijk waar alles om draait, en wordt de reden van het kijken naar de film eindelijk duidelijk.

Ik vond het engelse accent ietswat irritant, maar dat is geen reden om een film goed of niet goed te vinden, vind ik.

Het is een aparte film, wat zich afspeelt in één of andere achterstandswijk ergens in Engeland. Dat de film zich afspeelt in een achterstandswijk deed de sfeer van de film erg goed.

Beetje vage film. Je moet echt deze film helemaal afkijken, anders snap je er geen bal van.

Ik gaf deze film een 2,5.

avatar van usr14112

usr14112

Ik vond de film wel oke. Je wordt wel heel depri als je ziet hoe het er daar aan toe gaat in Engeland. De film is ook somber. Het verhaal is best goed.

avatar van scumfrog

scumfrog

Goeie film, niet voorspelbaar en een langzaam opbouwende spanning. Met name de langzame opbouw is de naar mijn idee de kracht van deze film.

avatar van Hando

Hando

scumfrog schreef:

Naar mijn idee werd er echt helemaal niks opgebouwd. Zo traag. Ik heb het einde dan ook niet gehaald. Zelfs het vooruitzich op een verrassende ontknoping kon me niet motiveren.De personages zijn ook niet te verstaan in deze film