• 11.521 nieuwsartikelen
 • 163.835 films
 • 10.482 series
 • 30.483 seizoenen
 • 618.996 acteurs
 • 194.215 gebruikers
 • 9.043.434 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bastille Day (2016)

Actie | 92 minuten
3,08 797 stemmen

Genre: Actie

Speelduur: 92 minuten

Alternatieve titel: The Take

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten / België / Luxemburg / China / Duitsland

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Idris Elba, Richard Madden en Kelly Reilly

IMDb beoordeling: 6,3 (51.150)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 mei 2016

Plot Bastille Day

"With law comes disorder"

Michael Mason (Richard Madden) is een Amerikaanse zakkenroller die in Parijs woont. Op een dag steelt hij een tas die meer bevat dan alleen maar een portemonnee en wordt hij opgejaagd door de CIA. Sean Briar (Idris Elba), de agent die op de zaak gezet wordt, beseft al gauw dat Michael slechts een pion is in een veel groter spel en dat hij ook zijn beste kans is om een grootschalige samenzwering bloot te leggen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

 • 4045 berichten
 • 2748 stemmen

Doorsnee.

Typische doordeweeks actiefilmpje met weinig om het lijf. Met een deftig tempo en een snel ontwikkelend plot kijkt de film alsnog goed weg. Idris Elba kan rekenen op zijn imposante verschijning, want echt veel steekt hij hier ook niet uit. Hij oogt ook wat houterig in de knokpartijtjes. Richard Madden is geen goed acteur, dat wordt zelfs in dit soort film duidelijk.

2,5


avatar van Eric001

Eric001

 • 240 berichten
 • 2428 stemmen

Geen ruk aan, flutfilm.


avatar van Ziegler

Ziegler

 • 539 berichten
 • 261 stemmen

Wat Eric001 zegt.


avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

 • 1724 berichten
 • 1514 stemmen

Leuke actie film. Simpel verhaal, maar toch spannend en snel.

De beide mannen vinden elkaar stiekem erg leuk. Ze gaan zelfs letterlijk voor elkaar door het vuur (gevecht).

Wij zagen een bijna romance opbloeien.

Verder zit de vaart er goed in. Mooie locaties van Parijs. Veel drones ingezet voor prachtige plaatjes.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10812 berichten
 • 2546 stemmen

“You're a terrorist bomber. You killed four people. Put your seat belt on.”

Eigenlijk zonder enige verwachtingen in deze film gedoken. Ik had eigenlijk iets anders op de planning maar daar kwam het helaas nog niet van, dus toen ik deze tegen kwam heb ik hem gelijk maar aangezet. Het verhaal stond me aan en zeker het begin vond ik erg leuk en spannend om te zien maar daarna valt de film al gauw erg snel bergafwaarts en verliest hij echt zijn kracht. En op het einde wist de film mij dermate niet meer te boeien dat de zit wat lang begon aan te voelen en de finale was te snel en te gehaast en dat werkte ook nog eens tegen.

‘Idris Elba’ is natuurlijk een charismatisch persoon met eigenlijk een hoge klasse waar de film duidelijk op aan het leunen is. ‘Elba’ doet het wel verstandig en verzorgt de film erg goed maar, ook niet alleen ‘Elba’ is genoeg om te overtuigen. De rest van de cast vind ik dan weer net wat minder. ‘Michael’ was wel leuk en aardig maar niets bijzonders en ook de vijanden wisten niet heel gemeen te ogen.

De actie is dan wel weer een leuke toevoeging en de film is ook erg verzorgt. Maar dat wou maar weinig zeggen. Aan actie geen gebrek hoor maar, het slappe doorsnee verhaal en een concept wat ik nou ook niet heel bijzonder vond maakte de zit nogal saai. Was op het einde toch net wat te afgeleid en de film is echt veelte erg afgekapt waar de film razendsnel eindigt.

2.5*


avatar van Left4Dead

Left4Dead

 • 3241 berichten
 • 3691 stemmen

Simpelweg een tv-prentje, niets meer maar ook niets minder. Geen geweldig acteerwerk, slap verhaaltje. Oude koeien uit de sloot, amper klein vermaak. Gelukkig trekt het magere script vlot over het scherm, genoeg actie voor een leeg hoofd.

Mwaa, 2,5**.


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1674 berichten
 • 892 stemmen

Vandaag weer eens herbekeken, goede actiefilm van begin tot eind, heb mij geen moment verveeld.

Hij duurt ook maar 88 minuten en dat is precies goed voor deze spannende actie van Franse bodem.


avatar van Forrest001

Forrest001

 • 140 berichten
 • 440 stemmen

Matig tot slecht plot, matige regie, matig acteerwerk. Dus een matige film. Gekeken vanwege Idris Elba, maar dat hielp ook niet. Hij weet helaas toch (te) vaak films uit zoeken met rommelige en vergezochte verhaallijnen.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4429 berichten
 • 2030 stemmen

Bastille Day is een leuk, pretentieloos filmpje met actie en een aardige kwinkslag hier en daar.

Interessant is het uitgangspunt dat blank en zwart een keer omgedraaid zijn. 10 jaar geleden zou dit verhaaltje zijn verfilmd met Bruce Willis als blanke CIA knakker en met de zwarte Kevin Hart als tasjesdief. Nu is het omgedraaid. Wellicht ingegeven door het malle woke tijdperk waarin wij leven, maar dit is dan wel een verfrissende uitwas ervan.

Ook geinig is dat ze erg goedkope auto's gebruiken voor de obligatoire achtervolgingen: een Peugeot 405 koop je voor amper meer dan 500 euro. Die kun je dan nog een keer laten ontploffen zonder dat de kosten de pan uit vliegen. Dat is makkelijk bespaard, meestal gaan dure Audi's aan diggelen, zo niet hier.

Maar het meest opvallend is dat Tony Stark terug is, dit keer als Franse politiechef. De gelijkenis tussen die kerel en Robert Downey Jr. is echt bij het belachelijke af.

Ik verwachtte drie keer niks en daardoor viel hij enorm mee.

3 sterren.


avatar van AniSter

AniSter

 • 2019 berichten
 • 1559 stemmen

Als je gewoon een actiefilm wil zien die lekker vlot verloopt dan is deze film een goede keuze. Ik heb hem voor de tweede keer gezien, de eerste keer toen hij verscheen, en ik vond hem nog steeds goed. Kijk in ieder geval niet naar de waarschijnlijkheid van het plot, want dan valt hij tegen. Dit is gewoon anderhalf uur kijkplezier om het verstand op 0 te krijgen...


avatar van DragQueen

DragQueen

 • 3189 berichten
 • 3796 stemmen

Een doorsnee actiefilm met een weinig verheffend verhaaltje. De film is wel snedig gemonteerd en bevat een goede vaart. Met zijn 92 minuten duurt het geen minuut te lang. De geboden actie is verder genietbaar. Het acteerwerk van Elba en de overige cast is degelijk en niet bepaald memorabel. Leuk om eens gezien te hebben, maar verder heeft het weinig origineels te bieden. 2,5 Ster.


avatar van mrklm

mrklm

 • 8659 berichten
 • 8425 stemmen

Zoe [Charlotte Le Bon] krijgt opdracht om een in een teddybeer verstopte tijdbom te plaatsen in het hoofdkwartier van de Franse Nationalisten maar krijgt op het laatste moment grote twijfels. In haar onoplettendheid wordt de tas met de bom gestolen door zakkenroller Michael Mason [Richard Madden] die de explosie van de bom ternauwernood overleeft en ook nog eens de politie en de geheime diensten achter zich aan krijgt. Sean Briar [Idris Elba] is de eigenwijze CIA-agent die Michael opspoort en met hem op zoek gaat naar Zoe in de hoop zo de ware motieven achter de mislukte aanslag te achterhalen en verdere terroristische actie te voorkomen. Vlotte, pretentieloze thriller met een sterke cast, een hoog tempo en spannende, scherp gemonteerde actiescènes,


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30567 berichten
 • 5239 stemmen

Een leuke doorsnee actiefilm die nergens iets speciaals doet, maar wel zorgt voor de nodige actie en achtervolging met een weliswaar voorspelbare maar aangename twist. De acteurs kleden het mooi aan zodat het nergens vervelend wordt. Genieten dus, al valt het verder toch wat in het niet tussen de vele andere actiefilms.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8641 berichten
 • 4840 stemmen

Op zich een heistfilm , maar dan in een verdoken jasje waarbij de aandacht wordt verlegd naar de ontaarde protesten tussen moslims en demonstranten en of de oproerpolitie. Het deed me ook wat denken aan The Rock (Film, 1996) waarbij een elite-eenheid het ook niet eens is met de besparingen en het gebrek aan empathische betrokkenheid voor de vele gevaarlijke operaties voor het vaderland. Alleen is men hier bereid om echt wel onschuldige mensen op te offeren voor hun doelen. Uiteindelijk blijken het ordinaire dieven/roofmoordenaars te zijn. Door het complot moest ik ook even denken aan Enemy of the State (Film, 1998).

Een leuke actiefilm eigenlijk die binnen zijn genre erg weinig fout doet. Integendeel zelfs. Ik vond het wel een leuk duo - Elba en Madden. En hier en daar wat wijsneus humor tussen beiden, maar gelukkig geen geforceerde humor of grappen. Het zat goed in elkaar en de diverse actiescènes waren van een goed en spannend niveau. Je krijgt veel te zien in dit anderhalf uur en toch voelt de film niet afgeraffeld aan. Leuk!


avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

 • 560 berichten
 • 1317 stemmen

Redelijke film. Geen voldoende, want dit politiek geneuzel hebben we (ik) zo vaak gezien. Verraad, corruptie, machtsmisbruik komt zo ontzettend vaak voor in films, dat ik het een beetje zat aan het worden ben.

En dan nog het kat en muis spel. Die zit achter die aan, die andere moet die weer hebben etc. Actie was bij vlagen goed maar daar is het wel mee gezegd. Idris redt de film, zonder zijn vertolking was er weinig aan.


avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

 • 13420 berichten
 • 3972 stemmen

Simpel actiefilmpje dat op momentjes nog wel aardig is maar nooit echt overtuigt en als geheel een beetje duffe indruk achterlaat. In alles wel. Visueel, acteren, locaties. Niet slecht, ook niet heel bijzonder. En dat rondt allemaal net naar beneden ook af qua beleving. 2,5*.