• 9.376.713 stemmen

Bastille Day (2016)

Actie | 92 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: The Take

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten / België / Luxemburg / China / Duitsland

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Idris Elba, Richard Madden en Kelly Reilly

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 mei 2016

Plot Bastille Day

"With law comes disorder"

Michael Mason (Richard Madden) is een Amerikaanse zakkenroller die in Parijs woont. Op een dag steelt hij een tas die meer bevat dan alleen maar een portemonnee en wordt hij opgejaagd door de CIA. Sean Briar (Idris Elba), de agent die op de zaak gezet wordt, beseft al gauw dat Michael slechts een pion is in een veel groter spel en dat hij ook zijn beste kans is om een grootschalige samenzwering bloot te leggen.

Vanaf 11 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Flitskikker

Flitskikker

11 augustus pas?

Ziet er wel erg goed uit!

avatar van The Oceanic Six

Leuke trailer, lijkt me wel de moeite waard. Of het in de bios zal zijn weet ik nog niet, daarvoor is het weer weinig origineel.

In ieder geval wel met een echt coole hoofdrolspeler ipv veel van dit soort andere films.

avatar van schram101

schram101

kos schreef:

Vind die Richard Madden maar een softie eigenlijk

kos schreef:

Zie liever een Neeson of Butler eerlijk gezegd. Elba is geen actieheld. Maar het kan nog best leuk worden.

Omg. Neeson en Butler komen in de verste verte niet in de buurt van de coolness van idris, haha.

avatar van leatherhead

leatherhead

Butler vind ik ergens nog wel cool, maar Neeson? Nogal een soft figuur en echt een houten plank van een actieheld imo. Dan veel liever boze negert Elba .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Idris Elba kan nog best verrassend goed zijn als actieheld. Zo had ik lang geleden ook niet verwacht dat acteurs als Nicolas Cage en Matt Damon goede actiehelden kunnen zijn.

P.S. Nicolas Cage ben ik inmiddels wel echt zat. Dus Idris Elba is de nieuwe Nicolas Cage.

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

Vanavond in de sneak

avatar van MartMovie

MartMovie

Vanavond gezien in de sneak. Vermakelijke actie film zoals 13 in een dozijn. Nergens echt goed of slecht blijft keurig tussen de lijntjes. Moet gezegd dat de regisseur van deze film wel een heel grote fan is is van Pierre Morel. De film is bijna een kopie van "From Paris with Love". Het is echt 1,5 uur vermaak en daarna snel vergeten.

avatar van BrotherX

BrotherX

Jullie hebben de film nog niet gezien of er wordt gesuggereerd slecht ,sorry voor mijn commentaar maar ik wacht het wel af......!

avatar van wwelover

wwelover

Simpel vermaak. Voorspelbaar verhaal vol met clichés. Maar de film blijft overeind door Idris Elba en aanhangsels. Niet dat Elba de sterren van de hemel speelt, maar hij is gewoon bad-ass hier. De actie is goed gefilmd en dat geldt verder ook voor de rest van de film. Hier en daar wat geinige opmerkingen (soms een beetje te veel nadruk op humor).

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Prima actiefilm.

Hij wint geen originaliteitsprijs, maar was zeker beter dan een dertien-in-een-dozijnactiefilm. Goede humor, lekkere actie, mooie gevechten en kills. En natuurlijk badass Luther/Idris Elba.

Minpuntje aan mijn bioscoopbezoek (en dus niet aan de film) was de ondertiteling. Ging weer helemaal nergens over. Zelfs "internet bankieren" aan elkaar schrijven was al te moeilijk. Ik moest sommige titels echt twee keer lezen. Dan kon natuurlijk maar één duo aan het einde van de film in koeienletters in beeld verschijnen: FRED & ERIC KARREMAN. Jammer dat ze naast films van eOne nu ook voor DFW "vertalen".

Maar goed, met de film zelf was dus niks mis. Prima mee vermaakt. Een dikke 8!

avatar van tbouwh

tbouwh

Idris Elba z'n nominatie voor de rol van 007, deze film

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

prima actie film. En zoals meerderen al aangeven een heerlijk brute rol van Elba.

Zeer goede acteur mijns inziens.

Ja het is een "been there done that" verhaal maar dat stoorde me totaal niet.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Prima actiefilm. Verveelt geen minuut, hoewel ik niks nieuws of verrassends heb gezien. Ook aardig wat humor, doet het altijd goed bij dit genre. Niet een echte topper maar wel 3,5 ster waard.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Watkins doet een Greengrass. Idris is natuurlijk enorm cool en als no-nonsense thriller is dit nog wel goed te behappen. Origineel is het geenszins, maar dat verwacht ik ook niet van een horror regisseur die de overstap maakt naar actie/thrillers. Hoe vaak hebben we dat al niet gezien de laatste jaren.. Die blijven toch graaien in de rijke stapel aan clichés. Dat is voor genrefans een aanwinst, maar voor kijkers zoals ik de zoveelste doorsnee (maar kundige en vlotte) actiehap. Ben er ook nog niet over uit of ik de actieregie nou helemaal geweldig vond van Watkins. Met name die achtervolging op het dak had een stel uitglijders..

avatar van Nohands

Nohands

Toch wel een verassend goede aktie/thriller, zit lekkere vaart in. Wat ik wel weer beetje jammer vind is de politie agent die zich alweer nooit aan de regels houdt thema....

Ik had bij deze film het gevoel dat ze nu langzaam proberen Idris Elba aan het publiek voor te gaan stellen als de nieuwe James Bond

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik vond het wel een coole film, Elba speelde een Luther achtige bad ass en vormde een mooi duo met de zakkenroller. Goeie actie, redelijk verhaal voor een actiefilm. Niet een film die je lang bij blijft, maar dat heb je wel vaker in dit genre. Wel een film die anderhalf uur prima vermaak biedt.

avatar van arno74

arno74

De film is in Frankrijk uit de bioscopen gehaald vanwege de aanslag in Nice.

avatar van The Oceanic Six

Amusant, maar compleet nietszeggend actiefilmpje met een coole Idris Elba. Clichématig, voorspelbaar en ook niet al te spectaculair, maar voldoende om me anderhalf uur te vermaken. Veel meer valt er ook niet over te zeggen.

avatar van zoutzak

zoutzak

Idris Elba's beste rol sinds the Wire! Hij redt een anderzijds slordig uitgevoerde thriller met een nog ongeloofwaardiger plot. Zou hem graag vaker dit type cynische droogkloot actionhero zien spelen.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

zoutzak schreef:

Idris Elba's beste rol sinds the Wire!.

Zijn rol in de serie Luther heb je buiten beschouwing gelaten?

avatar van zoutzak

zoutzak

Norman Mailer schreef:

Zijn rol in de serie Luther heb je buiten beschouwing gelaten?

Correct.

avatar van leatherhead

leatherhead

Hapslikwegfilm die teveel grossiert in degelijkheid. Al had ik mijn verwachtingen daar ook wel enigszins naar gesteld, waardoor het relatief meeviel. Troef van deze film is inderdaad Elba, toch steevast wel een fijne acteur/actieheld, die ook dit filmpje genoeg coolness mee weet te geven. Van het plotverloop moet Bastille Day het namelijk niet hebben en ook de actiescenes hangen er maar karig bij. 2,5*, dankzij Elba en het, gelukkig, vlotte tempo.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Prima actie/thriller film met een aardig verhaal, goeie actie en cool spelende Idris Elba, voor de rest een standaard actiefilm voor een leuke film avond.

Beroerde clichefilm. Alleen Idris was een spaarzaam lichtpunt.

avatar van Antonev

Antonev

Weinig origineel, maar toch een vermakelijk actie filmpje. Lekkere actie en een vlot verloop.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Verrassingsloze actiefilm die in elkaar gestoken werd met ideeën uit een heleboel andere actiefilms. Madden is een kleurloze figuur. Ook Elba nergens groots. Voor liefhebbers van films met veel actie. Deze film werd vanwege het klimaat van terreur in Frankrijk, uit de zalen gehaald wegens het hoge "fuck the police" gehalte.