• 9.370.139 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Edward Bazalgette

Met onder meer: Alexander Siddig en Shaun Dingwall

Plot Hannibal

Het is 200 voor Christus en de Romeinen zijn de supermacht in de wereld. Zij voelen zich onoverwinnelijk, maar één man is er op gebrand daar verandering in brengen. De 26-jarige Hannibal wil wraak voor wat zijn volk en land door de Romeinen is aangedaan en trekt er met 40.000 manschappen en 37 olifanten op uit. Een barre tocht om zijn vijanden te bereiken volgt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van otti

otti

top docudrama !! goede casting en uitvoering, ik had ook niets anders verwacht van een BBC product.

Voor een ieder die meer verwacht van zomaar een filmpje kijken !!

avatar van rupert78

rupert78

Even eerst een kleine opmerking: Het moet 200 vóór Christus zijn en niet na. Ik heb deze docu op de BBC gezien en was erg onder de indruk. Ik studeer zelf Geschiedenis en ik heb mij erg in de Romeinse Geschiedenis verdiept: het is zelf mijn hobby. Ik kan zeggen dat deze docu erg waarheidsgetrouw is (voor zover je dat kan zeggen). Echt een film om te kijken en om iets van te leren. Toppertje.

avatar van gotti

En hoe zit het met de Hannibal van Vin Diesel?

avatar van thugster

thugster

• 1977 stemmen

geweldige film echte tunesiers

avatar van fritsy

fritsy

gotti schreef:

En hoe zit het met de Hannibal van Vin Diesel?

Hannibal the Conqueror (2008)

Duurt nog wel ff,. film is alleen nog maar aangekondigd volgens IMDb.

avatar van kijkert

kijkert

Vervelende film, met irritante voice-overs en een rommelig verloop.

avatar van helleke

helleke

Ik heb de documentaire nu pas bekeken nadat ik ze een tijdje terug had opgenomen op Canvas.

Ik vond het niet echt super qua verhaal en acteerprestaties

En in die 16 jaar dat ie gestreden heeft,van 218 tot 202 voor Christus veroudert hij zelfs niet.

Het is maar éénmaal ze hem na nog eens 20 jaar terug vonden dat hij verouderd was.

2,5 sterren

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Komt deze niet op Talpa zaterdag?

avatar van snoepieykim

snoepieykim

Iketes schreef:

Komt deze niet op Talpa zaterdag?

Het heet geen Talpa meer, maar Tien En ja, die komt vandaag dus..

avatar van silverfaustx

silverfaustx

Alexander Siddig is de docter in star trek ds9

avatar van notsub

notsub

Mooie beelden en een leuke geschiedenisles. Het documentairegehalte was net te hoog om het tot een echt spektakel te maken, maar het verhaal is mooi en je wordt er ook nog wat wijzer van. 3.0

avatar van kamikaza_87

kamikaza_87

goeie film heb hem een aantal keer gezien en weinig slechte punten klein punt is wel dat hij inderdaad weinig ouder word tot in turkey en je ziet ook niks van de laatste jaren van zijn leven waarin hij in oost europa leeft

aar toch 3.5 sterren

avatar van lucky luc

lucky luc

een verhaaltje van vijf minuten, een paar veldslagen, een paar indringende blikken en zie daar... een film?

vlees noch vis.

geen documentaire en geen film.

0,5

avatar van De Nederlander

De Nederlander

film is niet slecht, maar wel akkelig langdradig

avatar van Timecop

Timecop

Film pakte me niet, blijft voortkabbelen zonder echt spektakel. wel aardig om zo wat te leren over de geschiedenis, maar meer ok niet. Een 2,5.

avatar van benjiq

benjiq

Een goede docu film, in de standaard documentaires zie je ouwe mannen een beetje praten in een stoel. Deze was in de stijl van een film, je leert er veel van en het is leuk. Een aanrader!

avatar van maerk

maerk

Interessante docu-film. De uitleg wordt gegeven in film versie. Pakt goed uit, je blijft daardoor geboeid. Alleen het laatste gedeelte heb je het wel een klein beetje gezien. Bedoeling is je iets bij te brengen over Hannibal, maar er zijn echt maar een paar dingen die me bij zijn gebleven. Niet helemaal geslaagd als docu. Maar wel heel interessant.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooi gemaakt historisch drama.

Zulke filmen zouden er meer gemaakt mogen worden, veel oog voor detail, geschiedkundig correct en daarbij nog eens ontspannend.

Zeer leerrijke ervaring deze prent en dus geschikt voor jong en oud.

avatar van AsianFreak

AsianFreak

Geen enorme autobiografie van de man hemzelf. Gelukkig, anders was het een langdradige 2-urige film geweest! Simpel overzicht over de veldslagen die betrekking hebben op de Romeinen. Veldslagen zijn van gemiddeld formaat (zelfs op een 1080 i Full-HD-scherm...hihi) en akteerwerk was niet bijster, maar voldoende voor deze film.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Interessante film/documentaire. Het geeft een goed beeld wat er is gebeurd, er zitten wel wat minpuntjes in. Voor degene die van geschiedenis houd is dit zeker een aanrader!

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Een hele interessante film over Hannibal. Goed verfilmd en het acteerwerk was ook niet slecht.

avatar van huVILEub

huVILEub

Goede documentaire achtige film. Laat goed zien hoe slim Hannibal eigenlijk was en wat hij heeft gedaan. Ook nog leuk om te kijken, en leerzaam tegelijk! Wat wil je nog meer?

Ja... een ander soort film natuurlijk. Maar deze is zeker goed in zijn soort.

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Vond hem redelijk saai. Aan de andere kant wel een leuke documentaire.

avatar van kramersietse

kramersietse

Jij bent lekker duidelijk hee, redelijk saai, leuke documentaire??

avatar van bobke90

bobke90

iemand nog nieuws over 'Hannibal the conqueror'?

avatar van bobke90

bobke90

iemand nog nieuws over 'Hannibal the conqueror'? met Vin Diesel?

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Beknopte documentaire over de veldslagen tussen Hannibal en Rome, en dit verteld in filmvorm waardoor deze geschiedenisles redelijk boeiend blijft.

avatar van MovieMind

MovieMind

Een prima gemaakte film over een indrukwekkende gebeurtenis uit de geschiedenis.

Als je liefhebber bent van die periode dan is dit zeker een aanrader.

avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

Sterke film over Hannibal Barca.

Mooi gemaakt, deze docu. Interessant, leerzaam en boeiend. Ik hoop dat er ook nog eens een speelfilm over hem gemaakt wordt.

avatar van Darbie

Darbie

Popie-jopie docu over de 2e Punische oorlog met Rome (218-201 v.C.).