• 9.370.299 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Eitan Arrusi

Met onder meer: Leo Gregory, Eva Birthistle en Margo Stilley

Plot Reverb

"Hidden in a song... Evil was unleashed."

Een rockmuzikant wil zijn carrière nieuw leven inblazen en hij besluit zichzelf en zijn band op te sluiten in een studio, waar ze proberen nieuwe muziek te maken. De band weet dan oude opnames, met de uitspraken van een mysterieuze stem, in hun muziek te verwerken. Ze weten echter niet dat deze opnames de poorten van de hel doen openen.

avatar van lorelei

lorelei

Waarom staan Leo Gregory en Eva Birthistle hier niet bij? Volgens mij spelen zij een vrij grote rol in deze film...

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Bedoelen ze echt de hel of is het meer zoals the ring, als het het 1e is zou ik hem graag willen zien...

avatar van ramon12121

ramon12121

kga 'm dalijk kijke en ik zie dat ik de eerste ben die 'm zie dus ik laat jullie wel weten wat voor een film het is

avatar van John Doe

John Doe

Raar dat dit zoeen laag gemiddelde krijgt, hoewel het op imdb ook zo is. Echter zijn er daar ook duidelijk lovende mensen te vinden als je de reviews erop nakijkt. Een love it or hate it film. Ik zelf zit ertussenin. De film neemt soms trekjes van Kubrick's The Shining aan (mijn favoriete horrorfilm) en het is ook een psychologische horror. Verder deed de film me af en toe sterk denken aan de videoclip voor het nummer Come to Daddy. Er is ook een goede soundtrack (nummer van Boards of Canada komt kort langs wat ik wel bijzonder vind). Als je een beetje affiniteit met de muziekwereld hebt is dat trouwens een groot voordeel, gezien de film over muziekproducers gaat.

Hoewel ik qua horror redelijk wat kan hebben, vind ik de film op een gegeven moment wel iets te zieke vormen aannemen qua inhoud. Ik had niet verwacht dat het zo ver zou gaan en dat is voor mij eigenlijk een minpunt, ook al doet de film daarmee wat een film in dit genre beoogd te doen. Ik ben daarom niet van het kamp van de mensen die dit ontzettend waardeert, maar deze film is in mijn ogen een stuk origineler dan de zoveelste Saw en het krijgt daarmee in verhouding niet wat het verdiend. Het einde vind ik trouwens wel goedkoop, maar ertussen zit een hoop sterk materiaal. Staat de beschrijving hierboven je aan, dan kun je het proberen. Goedkope poster trouwens.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vlees noch vis. Nogal typerend voor onafhankelijke Britse horror. De wat twijfelende aanpak schijnt door in de opbouw van iedere scène. Arrusi lijkt bang om de aandacht te verliezen en laat zijn eenvoudige trukendoos geen moment met rust. Reverb is geen draak van een film, maar wel een misser.

Reverb (2007, Eitan Arrusi) - blu-ray - cultmoviesreviewed.com

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Op eerste gezicht een erg degelijk horrorfilmpje dat, zoals John Doe erg goed zegt: erg vaak doet aanvoelen aan een lange Chris Cunningham clip. De film is lekker donker, wicked, en bevat een paar goede jump scares. De beklemmendheid zit er goed in. De acteurs doen het allemaal erg goed en het plot en de aanwezige horror-elementjes (dit keer met demonische boodschappen in een bepaald nummer van een overleden zanger uit de jaren 60) Dit lijkt nog erg goed te worden en je verwacht een lekker vreemd filmpje met een lekker vreemd einde. Maar er is een grote minpunt, de boel word al erg snel verklapt, je weet al na een kwartier door die kreet van Maddy op die mixer (Alex don't!!!) ook al meteen hoe het gaat aflopen. Erg jammer, want kwa sfeer is deze film dik in orde. Ook dat hele verhaal en die laatste opname van 60's zanger Mark Griffin was ijzingwekkend. Dat die Alex helemaal is geobserdeerd door Griffin en een soortgelijke opname wil maken met de 2 aanwezige meiden in de donkere gesloten studio was mij weer te standaard, evenals het knullige afgeraffelde eindscene.

En dat is best jammer, subtiliteit ontbreekt hier enorm. Dan moet je het maar hebben van de griezelige sfeer en de mooie beelden, en de aanwezige soundtracks (o.a. Boards of Canada) wat de film weer doet redden.

Al met al niet slecht.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Noodless

Noodless

Sfeervolle, donkere horrorprent met een aantal beklemmende scènes die versterkt worden door nare geluiden en een goede soundtrack. De cast is best oké en het demonische verhaal blijft voldoende boeiend tot het einde. Het slot is misschien wat te simpel en echt spannend wordt het niet. 6/10