• 9.372.303 stemmen

Geregisseerd door: Olaf Ittenbach

Met onder meer: Natacza Boon en Daryl Jackson

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Garden of Love

Rebecca Verlaine was er getuige van hoe haar hele gezin vermoord werd toen ze klein was. Nu ze opgegroeid is, kan ze zich hier niets meer van herinneren. Wanneer ze last krijgt van visioenen komt haar geheugen langzaam maar zeker terug. De geesten van haar overleden familieleden dragen haar nu op hun moordenaars naar het ouderlijk huis te lokken in de hoop wraak te kunnen nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Boeikens

Boeikens

Een typische Ittenbach.

De gore is bij vlagen zeer goed aanwezig en wordt volledig in de typische Ittenbach-stijl in beeld gebracht.

Maar weeral typisch Ittenbach, ok het budget is steeds aan de lage kant, is de volledig talentvrije cast.

avatar van ASman

ASman

Goede Ittenbach.

Sterke sfeer toch wel ! Wat verrassend is voor een Ittenbach-film...

Acteerwerk mager en regie nogal standaard tot vreemd ( wat soms wel helpt tot het bijdragen van de sfeer en onheilspellende feel ), maar wat de film (weeral ) echt de moeite maakt om te bekijken zijn de splatterscènes. Niet zo erg talrijk, maar als ze komen dan behoren ze tot het beste wat Ittenbach ( samen met Beyond The Limits ) al gedaan heeft op het gebied van gore. Op ontzettend creatieve, extreme, compleet overdreven en ronduit bloederige wijzen worden een boel personen om het hoekje geholpen. Alleen voor deze scènes al het bekijken waard !

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Waar te verkrijgen?

avatar van ASman

ASman

Play.com heeft hem normaal. Zo heb ik hem toch verkregen.

avatar van deitje

deitje

Aparte film....

Op het ene moment is het acteerwerk bijzonder slecht maar af en toe is het weer ijzersterk....

Goed verhaal, niet erg bijster origineel..... Af en toe spannend en lekker goor!

Dus conclusie vreem maar toch wel lekker

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gaaf!

Na Chain Reaction ben ik wel een fan geworden van Ittenbach, een man met een sterk gevoel voor gore. Hij combineert hier de geweldige gore met een fijn plot, ook niet erg!

Hoofden worden zonder moeite uit elkaar getrokken en lichamen bruut verminkt, ongegeneerd en kwalitatief erg fijn. Jammer dat het af en toe wat langdradig wordt gedurende de dialogen, Ittenbach kiest gelukkig voor een alleraardigst plot en weet daarmee nog de aandacht gevestigd te houden maar kan niet verhelpen dat het soms wat aansleept.

De gore is op z'n zachts gezegd niet gedoseerd. Er kunnen wel eens lange periodes zitten tussen de gory-momenten, echter barst hij dan zó hard los dat je het 'm makkelijk zult vergeven, voldoening alleszins. Al met al een gaaf splatter werkje, absoluut de moeite waard.

avatar van dominion

dominion

BlueJudaskiss schreef:

Waar te verkrijgen?

Bij de Media Markt is hij ook verkrijgbaar voor 8 euro uitgebracht door Sodementedcinema.

En hier kan je hem ook kopen.

Garden of Love: Special Uncut Edition - €9,99 : OMG Entertainment, Horror, Cult, Sci-Fi en meer! - DVD, Blu-Ray, Soundtracks, T-Shirts, Magazines - omg-entertainment.nl

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Aan de ene kant weet Garden of Love niet te brengen waar ik op had gehoopt, aan de andere kant brengt het filmpje prima gore en bij vlagen geniale regie.

Dat laatste was helaas minder aanwezig dan gehoopt. Ittenbach laat zich met dit filmpje vooral het eerste halfuur van zijn beste kant zien. Een geniale openingsscène bijvoorbeeld. Echte splatter, de gore houdt maar niet op, ondersteund door een toffe soundtrack die af en toe bijgeknipt moest worden opent Garden of Love dus goed. En het eerste halfuur weet Ittenbach dit niveau vol te houden. Maar naarmate de film vordert volgen lange conversaties.

Dat terwijl het verhaaltje niet al te spannend of interessant is. Echt onderhoudend blijft het dus helaas niet, ondanks dat blijft het filmpje enkele toffe gegevens houden. Zoals het werk van geesten, de soort van zombie die steeds terugkeert en de scène in het huis waar de slachtpartij zich heeft afgespeeld. Maar dit is niet genoeg voor een ruime voldoende die Dard Divorce bijvoorbeeld wel kreeg. Kleine 2,5* voor het goede begin van de film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk horrofilmpje die me niet echt kon boeien. Aardig geacteerd.

avatar van jeroentjuhhhfan

jeroentjuhhhfan

Een leuk werkje van Ittenbach. Niet het beste wat ik van hem heb gezien maar weer een uiterst vermakelijk gorefest. Alleen een filmpje voor de liefhebbers van deze B - splatters, geen hoogstaand acteerwerk alleen maar zeer ziekelijke gore. Ittenbach mengt de splatter ook nog eens met een aardig verhaal en dat is ook helemaal niet verkeerd.

De opbouw van dit filmpje is nogal traag maar komen de moorden in beeld dan gaat het er ook zeer heftig aan toe, hoofden worden zonder genade verminkt en uit elkaar gerukt. De mutilaties zijn echt geweldig en meneertje Olaf heeft een goeie visie van hoe je het menselijk lichaam het best kan bewerken met gereedschap,dus wil je ook weten wat er gebeurt als je een hoofd met een boormachine bewerkt dan is dit jou film.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Audiovisueel zeker een verbetering op Ittenbachs vroege werk, maar regisseren kan deze man nog steeds niet. Sommige dialoogscènes duren tenenkrommend lang en het acteerwerk is bijeengeraapt. Verder wel genietbaar, vooral de karakteristieke gore, die zich vooral tegen het eind laat zien.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Garden of Love (2003, Olaf Ittenbach) - dvd recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van EW101

EW101

Genietbare film met uitstekende gore . Daarnaast ook wel soms een scène die een lach op je gezicht kan toveren(naast de gore zelf).

Helaas zijn er wel langdradige stukken dialoog die het tempo van de film extreem doen verlagen. Daarnaast is het acteerwerk ook matig tot slecht. (of lag het aan de Engelse versie?)

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wow deze nu pas tegengekomen of allesinds een kijkbeurt gegeven of m'n geheugen moet het soms begeven. Zeer vermakelijke gore, op bepaald moment gaat het er écht lekker aan toe. Dit is zo'n horrorfilm met gore, zoals het hoort, lekker low-budget, niet kijken op litertje bloed, breaking skulls, uitpuilende ogen en heerlijk sfeertje.

avatar van Vascago

Vascago

Weer een heel aardige film van Ittenbach, maar idd te vaak trage minder interessante stukken.

Ik dacht trouwens dat deel 2 in 2017 zou uitkomen. Wat is daar mee gebeurd?