Genre: Drama / Romantiek
Alternatieve titel: Griffin and Phoenix
Geregisseerd door: Ed Stone
Met onder meer: Dermot Mulroney, Amanda Peet en Sarah Paulson
Plot Griffin & Phoenix
"A love story with no expectations."
Griffin en Phoenix vallen voor elkaar bij hun allereerste toevallige ontmoeting. Het lijkt een ideaal koppel en hun liefde voor elkaar kent geen grenzen. Echter, beiden hebben een vreselijk geheim dat ze onmogelijk aan hun geliefde kunnen openbaren, een geheim dat hun liefde tot gedoemd zou doen lijken...
Sarah Phoenix
Andrew
Professor
Student
SandySem
Een soortgelijke film als dit is 'Sweet November' met Charlize Theron en Keanu Reeves. Ook erg mooi.
TheRisingSun
The Notebook (2004) en A Walk to Remember (2002), misschien?!
Vogel18
The notebook en A walk to remember heb ik ook allebei al gezien, staan ook in mn top 10. Die zijn zeker ook heel mooi, the notebook was is mn favoriete film, nu ik deze film had gezien niet meer..
Ik had van het weekend deze film nog eens gekeken, toen ik hem alleen keek sprak hij me meer aan.. Ik zat veel meer in de film en leefde helemaal mee..
dus als je echt een avond wilt huilen, kijk deze film in je 1tje ...
DeZjos
Prachtige film. Goed acteerwerk. Thema van terminale ziekte is prachtig vorm gegeven. Het perspectief gericht op de toekomst, hoe beperkt ook, in plaats van het vasthouden aan het verleden.
Ontroerende film.
Jettoon
Prachtige film, bevat elk ingredient wat er maar in kan in zijn genre.
Lieve, romantische film over twee mensen die verliefd worden op elkaar en niet van elkaar weten dat ze nog maar kort te leven hebben. Film verveelt geen moment, ondanks dat je de gehele speelduur naar maar 2 acteurs zit te kijken (geen belangrijke bijrollen). Dermot Mulroney en Amanda Peet zijn zeker niet mijn favoriete acteurs, maar zetten hier wel twee mooie rollen neer. Erg grappige rol van de instructeur op het strand.
Afgelopen tijd toevallig veel films over kanker gezien, waarvan deze wel het meest milde ziektebeeld weergeeft.
Mangkon
Bedankt dat je het verhaal alvast verklapt.
TriplaR
Sorry. Maar ik vertel de afloop toch nog niet.
Lees de omschrijving van de film even van moviemeter. Je zit even het hele "geheim" te vertellen.. Ook mijn dank hiervoor. Graag iemand erger voorkomen en zijn ondoordachte daad spoileren..
Madecineman (moderator films)
Spoilertags geplaatst. Je kan natuurlijk ook gewoon een alert insturen ipv het hele bericht met spoilers en al nog een keer te quoten....
mikey
Oei wat een drama! Ik heb er niet naar gekeken maar wel aandachtig beluisterd tijdens hobbyuurtje. Het werd een stripje met citaten uit de film in een totaal andere vorm.. beetje wat Woody Allen ooit deed maar dan andersom. Beetje fout maar ach wanneer je toch geen inspiratie heb. Vanzelfsprekend heb ik dus de soundtrack aandachtig aangehoord.. het was te erg. Het constante pianodeuntje tijdens de draama. En dat gehuil de hele tijd. En die belerende stemmen. Voor een betere gernefilm: Mask en Love Story!
Laila001
Ik denk dat je Nell (1994) dan ook wel mooi zult vinden. Die heb ik vanmiddag gezien, een prachtige en ontroerende film!
donkied
Ik ben ondertussen verslaafd aan de liefde geloof ik, en niet alleen qua films hoor. Het is en blijft toch het allermooiste wat deze planeet kent.
En deze films is gewoon weer zo'n prachtige bijdrage aan dit wonderlijke fenomeen.
Amanda Peet heeft mij echt versteld doen staan met haar acteerkunsten. Er zitten hier een paar scene's in die ik best aan mijn favorieten zou kunnen toevoegen. Mulroney mag er ook zeker zijn. Die lekkere droge houding van hem is heerlijk om mee te kunnen lachen en ik vroeg me af wat hij dan echt voor baan had.
Voor een deel is deze film natuurlijk een beetje voorspelbaar maar er zitten genoeg wisselingen en karakteristieke uitbarstingen in die hem zeer interessant maken.
Topfilmpje ****
rose
Voor 1 euro gekocht. Geen slechte keuze zo te lezen hier!
Madeliefje
Ik ben echt ontzettend blij met dit einde, en mede daardoor is dit een prachtige originele film die me tranen in de ogen heeft gegeven. Een meesterwerkje dat door veel meer mensen gezien mag en moet worden.
adso
Oké, het geheim mag niet verklapt worden... maar uitgerekend het geheim blijkt...
en blijft een soort eh, bijrolletje... weird!
QuentinTarantino
Deze film deed het voor mij niet... Veel te hoog gemiddelde, verradelijk hoog, daarom heb ik hem gekeken. Had weinig bijzonders en het geheim werd inderdaad onderbelicht. Ben ik de enige die Mulroney hier op Sylvester Stallone vind lijken:P? Que stem, gezicht en blik!
gauke
Een goede, ontroerende en emotionele film, deze combinatie van komedie/romance/melodrama. (Zonder enige twijfel) bedoeld als een zoetsappige, sentimentele, clichématige, manipulatieve tranentrekker, maar ik heb er van genoten. De twee hoofdrolspelers hebben uitstraling en aantrekkingskracht; zij spelen met overtuiging en de chemie tussen beide spat er af. De muziek is geweldig goed gekozen.
BBarbie
Dit meeslepende verhaal over een bijzondere liefesrelatie is een zeer aangename verrassing.
Het voortreffelijke en overtuigende spel van Amanda Peet en Dermot Mulroney en de mooie karaktertekeningen maken van dit romantisch drama uiteindelijk toch nog een feel good-movie. Ondanks óf misschien wel juist door de dramatische wending van het verhaal wanneer Phoenix de boeken over de laatste levensfase vindt.
Boeiend tot en met de laatste scène. Een echte aanrader.
Leo1954
- 2073 berichten
Melodramatisch filmpje, erge ziekten worden flink uitgebuit, die doen het altijd goed. Echt vreselijk.
Mag ik een mening hebben 606?
En btw die ziekte is realiteit en kom je in het dagelijks leven ook voor te staan en is niet melodramatisch. Het is goed dat er aandacht aan besteed wordt in welke vorm dan ook. Een kijkje in het leven van een man met die ziekte is juist goed om te zien hoe hij ermee om gaat.
Leo1954
- 2073 berichten
Ik vond de film heel erg melodramatisch en de ziekten op een zeer goedkope manier uitgebuit. Een halve ster is nog te veel, ik had een afkeer van dit wanproduct. Dat is heel wat anders dan dat er geen films over ziekte mogen gaan, maar gaap jij lekker door joh.
Borisboyo
Al enige tijd geleden gezien en vanavond weer. Wat een prachtige film!!
voor mij een van de mooiste films die ik heb gezien. Een tranentrekker...
Decec
Een mooie drama/romantiek/komediefilm...
Mooi verhaal...
Prima acteerwerk...
Rustig achtergrond muziek
(geen Dolby Digital aanwezig)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Eric001
Pfffffffffffffffff, mijn vriendin wilde hier naar kijken. Maar het is me gelukt hem af te kijken.
Keo
Goede film doet wel onder voor the notebook maar in dit genre een van de beteren aanrader ik merk dat door sommige mensen de film word afgekraakt door amper 1 ster te geven normaal is het mijn genre ook niet heb toch gekeken na de film ik raad de mensen aan om bij filmgenres nooit op voorhand te zeggen dit is mijn genre niet en dan bv niet na drama of romantishe film te zien ook merk ik op dat sommige mensen 1ster geven aan sommige films maar als je dan kijkt naar hun top 20 dan staat er soms weinig goeds in hun top 20 bv ik keek bij een bepaalde man na zijn top 20 en miste daar gladiator notebook green mile conjuring la rafle dit zijn toch in verschillende genres echte toppers en dan maar 1ster aan deze film geven dit zijn geen filmliefhebbers te noemen maar echte filmafkrakers zeg ik daar tegen dit heeft niet te maken met te zeggen dit is mijn genre niet geef dan ook geen punten en geen filmbeschrijving dit is mijn gedacht daar over

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix