• 9.373.024 stemmen

Der Schatz der Azteken (1965)

Avontuur / Western | 101 minuten

Genre: Avontuur / Western

Alternatieve titels: Les Mercenaires du Rio Grande / The Treasure of the Aztecs / I Violenti di Rio Bravo

Oorsprong: Frankrijk / Italië / West-Duitsland

Geregisseerd door: Robert Siodmak

Met onder meer: Lex Barker, Gérard Barray en Rik Battaglia

Gesproken taal: Tsjechisch en Duits

Plot Der Schatz der Azteken

Ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog woedt ook in Mexico een bloedige strijd. President Benito Juarez probeert keizer Maximilian van Oostenrijk, die door de Franse autoriteiten als heerser over Mexico is geplaatst, van zijn troon te stoten. Dr. Karl Sternau (Lex Barker) vecht aan de kant van de Mexicanen tegen bandieten en Indianen. Verschillende partijen zijn tevens uit op een oude goudschat van de Azteken. Op deze schat van Montezuma lijkt echter een dodelijke vloek te rusten.

Dr. Karl Sternau

Frank Wilson

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Vanmiddag op de ZDF!

IMDB *2/10, mede dankzij die altijd maar irritante Ralf Wolter.

avatar van Bombong

Bombong

Vormt één geheel met Die Pyramide des Sonnengottes. Dit is deel 1.

avatar van frolunda

frolunda

Niet al te sterke Karl May verfilming ondanks de aanwezigheid van Lex Barker en Rik Battaglia die zoals vrijwel altijd een redelijke schurkenrol neerzet.

Had ook de indruk dat voor deze film minder budget beschikbaar was dan voor de Winnetou films want sommige decors zagen er wel erg armzalig uit.Sommige landschappen waren daarentegen weer wel fraai en ook de muziek kon er mee door.

Het verhaal dat zich afspeelt rond de Mexicaanse burgeroorlog in 1864 kent nog wel enkele aardige momenten maar echt hoogstaand is het allemaal niet.

Misschien dat het vervolg,Die Pyramide des Sonnengottes (die ik nog moet zien) beter is maar Der Schatz der Azteken komt niet boven de middelmaat uit.En dan ben ik nog mild.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb Der Schatz der Azteken zo'n 40 a 45 jaar geleden voor het laats gezien op de Duitse televisie. Ik heb deze middelmatige avonturenwestern met Lex Barker in de hoofdrol, zojuist in de vooravond herzien. Regisseur Robert Siodmak heeft veel betere films in dit genre gemaakt. Het verhaal is simpel en het acteerwerk van allen oppervlakkig. Sommige bordkartonnen decors zijn zeer doorzichtig, maar de landschap locaties zijn fraai. Leuk om opnieuw te hebben herzien en mij er wel weer mee heb vermaakt.