LoveDeath (2006)
Met onder meer: Masakatsu Funaki en Hiroyuki Ikeuchi
6,3 (224)
Gesproken taal: Japans
Plot LoveDeath
Sai en Sheila ontmoeten elkaar op 'Chrysalis Day'. Een eenmalige gebeurtenis is ieder's leven, en die de rest van je levensloop bepaalt. Beiden moeten ze vluchten voor een team huurmoordenaars, een groep yakuza en de lokale politie, die hen allen op de hielen zitten in verband met een hoop geld dat ze gestolen hebben. De vlucht verloopt moeizamer dan gepland.
Goto
Klinkt interessant, maar voor een volle 180 minuten..?
Poster is ook niet erg hoopvol maargoed. Geinig idee inderdaad dat hopelijk op een originele manier wordt gepresenteerd. Al ligt een suf "doe wat met je leven" plot op de loer. Kitamura succes maar blijf voortaan gewoon trouw aan je roots.
(Plot doet me trouwens wel wat aan shark skin man denken, hopen dat deze net zo goed zal worden.)
kinjutsu
Ik hoop het ook, maar dat zal wel niet zo zijn, nobody beats Asano
Zou eindelijk te bekijken moeten zijn met Engelse subs. Al lijkt het wel om een versie van 160 minuten te gaan. Geen idee of die 180 gewoon oude info is, of dat het om een geknipte versie zou gaan.
Het is jammer dat deze film zo onbekend is, ik zie namelijk niet in waarom de film moeite zou hebben om z'n doelpubliek te vinden.
LoveDeath is Kitamura's versie van Shark Skin Man. De film leeft in het manga universum, gooit een hoop gestoorde personages in de strijd en is lekker all style no substance. Maffe yakuza kereltjes, Terajima als overgelopen rechercheur en een Yakuza baas die z'n geld, vriendin en penis terugwil.
Film duurt best lang maar gezien het grote aantal personages en hopen cameos heeft het die tijd ook wel nodig. Vond je Shark Skin Man al niks kan je best zo ver mogelijk van deze film wegblijven, anders een absolute aanrader.
Van een film die 10 jaar jonger is mag je misschien net wat meer verwachten, maar los daarvan puur entertainment.
4.0* en een uitgebreide review.
Pastichio Rocker
Misschien omdat die wellicht enigszins moeilijk te vinden is via de officiele wegen? En kennelijk zijn er dus niet zoveel Kitamura fans.
Ik doelde ook voornamelijk op het afwezig zijn van een Westerse release. Er worden obscuurdere Japanse films voorzien van Engelse subs, en Kitamura is binnen het doelsegment toch echt wel bekend genoeg.
Pastichio Rocker
Klopt, maar het beperkt zich niet alleen tot Kitamura helaas. Films van bekendere regisseurs zoals Kitano en Miike zijn soms ook nog relatief moeilijk te bemachtigen op dvd, terwijl je anders zou verwachten.
Hmmm, "relatief" moeilijk inderdaad, maar van de meeste bestaan toch echt wel versies met Engelse subs. Zeker wat Kitano betreft (kan je meestal al gewoon de Japanse DVD aanschaffen). Bij Miike betreft het vooral wat kleinere films die een beetje buiten het bereik van het doelpubliek vallen.
LoveDeath heeft toch alles van een "groot" project, des te vreemder dus (aangezien de rest van Kitamura wel met Engelse subs te vinden is). Ik zou eerder deze film verwachten dan een Sky High bijvoorbeeld.
Pastichio Rocker
Die was dan wel weer relatief makkelijk te vinden op dvd, sowieso omdat ie toen via dat MTV label een tijdje was te krijgen.
Dat bedoel ik dus. Nu zijn die Japanse releases sowieso een beetje random, maar deze film heeft toch alles om aan te slagen bij Westerse fans. Hopelijk verandert het nog, zou een leuke toevoeging zijn aan m'n collectie.
Pastichio Rocker
Nee, eigenlijk maar 90 minuten, maar ze hadden nog ruimte over op de dvd dus hebben ze 'm er 2x opgezet.
Een beetje vreemd dat ze toen voor Sky High zijn gegaan en niet voor Versus. Sinds het Tartan label op zijn gat is gegaan is het sowieso vrij moeilijk om nog een degelijke release te vinden van toffe Aziatische films. Grootste kans is dat de film op R1 dvd uitkomt. Bij het Tokyo Shock label ofzo.
De versie die ik gezien heb duurt rond de 150-160 minuten (afhankelijk of je de aftiteling meetelt).
danuz
De versie die ik heb liggen duurt 2:32:39, dus ~153 minuten (met aftiteling).
Pastichio Rocker
Houden ze hier niet de US tijd aan?
Goto
Klinkt interessant, maar voor een volle 180 minuten..?
Zelfs met een 158 minuten is hij nog te lang.
Toegegeven de film is bij momenten geweldig. Kitamura weet na Versus op het gekke typetjes vlak dan ook weer volop te overtuigen. Er zitten weer een paar heerlijke wierdo's tussen. Een paar grappen en one-liners zijn ook pareltjes, maar waar het een beetje misgaat is de speelduur. Ja de characters moeten worden geintroduceerd, aan het begin en middenstuk is dan ook weinig mis.
De laatste drie kwartier waren echter iets teveel van het goede. Er trad nogwal wat herhaling op en ik kon m'n aandacht er nog maar mondjesmaat bijhouden. 45 minuten film die zo in een kwartier had gekend. Toch jammer want op een paar punten wordt het niveau van Versus wel degelijk gehaald.
Audiovisueel meer geinig dan dat het echt goed is, maar dat is eigenlijk altijd wel zo bij Kitamura. Tot een kleine twee uur in de film prima vermaak, daarna hadden ze in het script mogen schrappen.
3.5* (Dik)
Laatste 3 kwartier is bijna uitsluitend de stand-off. Puur filmplezier wat mij betreft.
Goto
Stand-off in de bar was prachtig, daarna wordt dat niveau (helaas) niet meer gehaald. En na de stand-off bij de wagens had de film van mij toch echt mogen eindigen.
Heb jij deze gekeken zonder ondertiteling Onderhond ?
Nopes, gewoon met Engelse subs (Duitse release met EN subs). Japanse films zonder ondertiteling begin ik niet aan
DiamondsRealDeal
Nopes, gewoon met Engelse subs (Duitse release met EN subs). Japanese films zonder ondertiteling begin ik niet aan
Ik wou dat ik beter was met talen. Ondanks dat ik een hoop Japanse en Chinese films kijk pik ik maar weinig op. Al moet ik zeggen dat Japans (wat woordjes ken ik wel) nog stukken makkelijker is dan Chinees. Van die taal kan ik echt compleet geen soep maken, buiten een verloren gelopen "wo ai ni" is dat letterlijk en figuurlijk Chinees voor mij.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie