• 9.374.784 stemmen

Met onder meer: Thure Lindhardt en Stine Fischer Christensen

Gesproken taal: Deens

Releasedatum: 22 februari 2007

Plot Princess

August trekt zich terug uit het missionarisschap, nadat zijn geliefde zus Christina is overleden. Christina was een bekende porno-ster, bekend als 'The Princess', die ten onder is gegaan aan de drugs. August voelt zich verplicht om voor Christina's 5-jarige dochtertje Mia te zorgen. Samen met Mia trekt August op een gewelddadige kruistocht om al het pornografische materiaal van Christina te vernietigen.

Trailer. En terwijl Europa ook steeds betere animatiefilms gaat produceren, blijft het wilde westen steeds verder achterlopen. Ziet er erg cool uit.

avatar van danuz

danuz

Ziet er erg bijzonder uit

De Filmfreak Distributie zal de film uitbrengen in Nederland en Vlaanderen.

avatar van guulbert

guulbert

Denk niet dat het een film is om samen met mijn klein neefje te bekijken

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Het concept is best interessant, maar ik vraag me af of de combinatie van animatie en real life beelden goed tot uitwerking zal komen.

avatar van Esteban

Esteban

De synopsis laat het wat rauwer klinken dan uiteindelijk het geval is. Knappe tekenfilm (niet voor de kindjes, welliswaar) die toch wel moet inboeten als het over de emotionele impact gaat. Vooral wanneer échte beelden (flashbacks en televisieschermen) worden gebruikt gaat het verschil op dat gebied énorm opvallen.

***

Matchostomos

Ik kijk al gedurende lange tijd uit naar dit Deens wraakfilmpje en ben daarom eens op zoek gegaan naar de (voorlopig) exacte releasedata. Het blijft natuurlijk hopen dat 'het Antwerpse' in het oog valt en minstens één kleine bioscoop het genoegen krijgt deze te kunnen vertonen.

België: 12 december 2006 (distributeur: CNC)

Nederland: februari 2007 (distributeur: Filmfreak Distributie)

Staat ondertussen gepland voor begin maart. Mij best, zolang deze maar de bios passeert, en graag ook in Vlaanderen.

Matchostomos

Ik had de hoop op een eventuele release reeds opgegeven. Laten we dus hopen dat deze inderdaad Vlaanderen passeert, en als het kan ergens in het Antwerpse.

Voor deze wil ik nog wel eens een avondje uit naar Gent organiseren. Erger is het als het in het Waalse blijft hangen (net als Renaissance).

Nu Europa terug interessante animatie lijkt te gaan produceren mag een beetje bioscooppromotie wel.

avatar van Ayano

Ayano

Vandaag gezien op het IFFR...wie nog meer?

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Ja ik, maar ik vond hem niet erg leuk, hoewel ik er wel redelijk veel van had verwacht.

De stijl wilde mij niet erg boeien en het verhaal ook niet.

avatar van Tribe

Tribe

Ook gezien op IFFR, maandag. Ik ben echt verschrikkelijk positief, ik heb nog niet zo veel goede lange animatiefilms gezien, en dit is - van wat ik heb gezien - de beste animatie die ik heb gezien(maar ik ben nog echt groen op dat gebied).

Hij wist me te boeien, van begin tot het eind, en ik vond de relatie tussen August en Mia verschrikkelijk goed uitgebeeld.

Ik heb deze film ook gezien op IFFR en ik vond het een interessante animatie film.

Ik vond de combinatie tussen animatie en real life wel goed gedaan en de actie die er in zit kwam zelfs een beetje humoristisch over, maar inderdaad niet voor kinderen.

Ik vond het een leuke ervaring.

avatar van Goodfella

Goodfella

Teleurstellend.

Knullige en voor het gevoel misplaatste samenwerking tussen (dikwijls tamme) animatie en video-opnamen haalt alle gewenste emotionele impact onderuit.

Matchostomos

Goed nieuws voor de Antwerpenaren onder ons, 'Princess' zal vanaf 28 maart te zien zijn in Cartoon's. In dat geval hoeft de geplande uitstap naar Leuven niet meer door te gaan.

avatar van Linn

Linn

Gisteren gezien in Gent.

Geen mooie animatie, maar toch in combinatie met live action een heel speciale en aparte film. Vooral het kleine kindje Mia vond ik erg aandoenlijk. Het verhaal is origineel en de film heeft een fijne speelduur. Heb me niet verveeld. Erg bijzondere cinema. 4*

Sterke film.

De combinatie animatie/live action is niet zonder reden. Een film als deze in live action wordt zo onverteerbaar zwaar. De vuile was moet niet altijd realistisch uitgestald worden. Anderzijds zou de film als complete animatie té cartoonesk zijn, waardoor het effect zou vervallen.

Erg slimme zet dus van Morgenthaler, die op de juiste momenten weet te switchen. Hoewel de animatie niet "mooi" is, is het wel erg passend en consistent. Het creëert dan ook een erg knappe en sterke sfeer. Wel vaake erg mooi is de inkleuring, maakt bepaalde scenes echt super.

Het verhaal achter de film is stevig en zwaar, bepaalde nogal nihilistische scenes geven een vreemde draai aan de film, zoals een Mia die even met een koevoet stevig tekeer gaat. Ook enkele erg mooie originele scenes, zoals de shootout.

Het kleine zaaltje met 6 mensen en een kletterende verwarming was het dan niet helemaal, deze film toont dat de Europese animatie zichzelf sterk aan het profileren is.

Wellicht wat aanpassen voor anime en/of Disney adepten, maar dit filmpje is van erg hoog niveau. Hele dikke 4*, denk dat die DVD wel besteld kan worden.

avatar van Afa

Afa

K weet eigenlijk niet wat ik hierover moet zeggen pure ONZIN:@

avatar van Linn

Linn

Afa schreef:

K weet eigenlijk niet wat ik hierover moet zeggen pure ONZIN:@

1.) Waarom vind je het pure onzin?

2.) Heb je de film zelfs al wel gezien?

avatar van Freud

Freud

Ongelooflijk sterke film, van een maker die geen enkele gedurfde keuze uit de weg gaat. Het is geen Kill Bill, daarvoor zijn de spaarzame uitspattingen van extreem geweld te wrang. De wat knullige animatie doet ze eruit zien als kleuterfantasieën, en roept geen enkele triomf op. Hetzelfde met het verhaal, dat zo overdreven en ongeloofwaaridg wordt gemaakt, dat je het bezwaarlijk nog als een realistische uitweg kunt zien. De life beelden doen denken aan Et Hål i Mitt Hjärta, en bevatten net als die film geen spoortje geluk of schoonheid, zelfs op momenten die eigenlijk als jeugdherinneringen moeten doorgaan. En zelfs de droombeelden vond ik zo cliché dat ik er enkel de ironie van kon inzien, maar ik kan me voorstellen dat dat een persoonlijke indruk is. De film is niet een en al depressie, verre van, maar de wrange nasmaak blijft wel heel de tijd aanwezig.

Geen leuke film, eigenlijk ook geen mooie film, noch emotioneel, noch visueel, maar wel een die een verpletterende kracht uitstraalt. Het contrast tussen onschuld en wraak is al vaker getoond en levert snel gemakkelijke effecten op, die deze film ook niet ontwijkt, maar ik vond het in hier opvallend sterk en goed uitgewerkt.

avatar van Keane1983

Keane1983

Als je de synopsis van Morgenthalers bijzondere animatiefilm ‘Princess’ leest, verwacht je misschien een wilde wraakfilm in de trant van ‘Kill Bill (vol. 1)’ of ‘Constantine’, of iets in lijn met absurde Japanse mangafilms waar de film qua stijl duidelijk door beïnvloed is. Er blijkt echter een verrassende dramatische component aan de prent te zitten, die tegelijkertijd een teleurstelling en een aanwinst is. Het probleem is, dat het contemplatieve, maatschappijkritische element soms een wat ongemakkelijke combinatie vormt met de over-de-top wraakacties. Maar alleen al de interessante stijl, waarin ook plaats is voor beelden van echte acteurs, en de poging om een dergelijk neerslachtig verhaal via animatie te vertellen, maken van ‘Princess’ een aanrader.

Oftewel, het is moeilijk te bepalen hoe de film het beste werkt. Voor een lekker gewelddadige cultfilm in de trant van ‘Spawn’ is er teveel realisme en dramatiek ingevoegd, maar voor een maatschappijkritisch drama zijn de geanimeerde geweldsexplosies te excessief en contraproductief. Toch is deze Deense animatiefilm, geproduceerd onder het label van Von Trier, Zentropa, altijd intrigerend en horizonverbredend binnen het genre. Al is de film geen ongekwalificeerd succes, de film weet veel los te maken in de kijker: hij ontroert, shockeert, vermaakt, en is vaak verrassend op het visuele vlak. Zeker een kijkje waard, dus....4 sterren

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik had mij er toch wel wat meer van voorgesteld.

De trailer beloofde wat meer lompe actie. Terwijl er in de film veel geconverseerd werd. En daar zat ik dan met Deense subtitels. Maar toch goed kunnen volgen. De dialogen waren immers niet van diepzinnig niveau, toch had er wel wat gekort in kunnen worden. Niet de scènes waarin vader en dochter samen aantraden, die waren eigenlijk mooi rustig en op zijn zachtst gezegd het toonbeeld van een vreemde vader - dochter relatie.

De animatiestukken die voortvloeiden uit live action zagen er wel gaaf uit. Het maakte het geheel wat diverser en ook zeker origineel. Vooral het switchen tussen live action en animatie vlak voor het auto ongeluk werd goed in beeld gebracht.

Daarnaast haalt de film veel sfeer uit de locaties waar alles zich afspeelt. Viel mij op dat elke locatie een beetje zijn eigen kleur had. Thuis was alles wat gelig, de omgeving van het bankje in het park kleurde roze en de discotheek was vooral blauw.

Niet zozeer even mooi allemaal, maar wel creatief vormgegeven. Daarbij waren de actie momenten aardig om te volgen, alleen werd het eigenlijk op maar 1 moment echt morbide. Mia die een slachtoffer te grazen nam . Met de muziek kon ik niet zoveel, wellicht had een wat dromerige song van Edith Piaf niet weerstaan i.p.v. No Regrets. De rest was wel wat beter dan dit nummer, dat wat impact miste. 3,5*

Mensen die dit wel wat vonden moeten ook zeker eens de kortfilm: Araki - The Killing of a Japanese Photographer van Morgenthaler zien. Duurt maar ongeveer 7 minuten, maar bevat veel van dezelfde elementen die in deze film terugkeerden: een onschuldige vrouw die de bekende rokjesscène van Marilyn Monroe imiteert wordt beschermd door iemand die op een nog veel bloederige manier iedereen te grazen neemt. Ook hier een vermenging van live action en animatie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Goed maar niet geheel geslaagd.

Ik vond de animatie eigenlijk wel mooi. Die shootout scene was heel stoer gedaan en het in de fik steken van het gebouw en dan No Regrets vond ik erg sterk. Ook de verhouding tussen August en Mia vond ik sterk uitgewerkt, hoewel ik de stem van Mia niet zo goed vond passen bij haar personage, maar goed. Alleen met de kritiek van de film kon ik iets minder. Opzich leuk en aardig om kritiek te hebben op de ranzige mannetjes van de porno industrie. Maar wil die echt zeggen dat het zo erg is dat je zo bruut mag mishandelen en zelfs doodmaken? Ik weet het niet helemaal, vond dat en de religieuze ondertoon ietswat prekerig.

Zeker 3.5 sterren, sterk qua look minder sterk qua inhoud.

avatar van Ramon K

Ramon K

Geen perfecte film, wel een briljante mix van animatie en live-action. Een hele rare gewaarwording: de animatie zorgt er voor dat de kijker een beetje op afstand blijft zodat Morgenthaler dingen kan tonen met betrekking tot seksueel misbruik die je in live-action normaliter niet kunt tonen. Maar de live-action zorgt er voor dat je niet te veel op afstand blijft, zodat je er emotioneel toch in mee kan gaan. Voor mij werkt het op 1 of andere manier. Verder werkt de mix van drama en exploitationcinema ook wonderwel: ik ben vertederd door de relatie tussen Mia en August en ik word geraakt door de manier waarop Morgenthaler de gevolgen van seksueel misbruik op een kind toont. Toch, wanneer de wraak begint, kan ik mijn gevoel switchen en me richten op een exploitatiefilm en daar ook van genieten; ik raak dus ook niet in de war vanwege een vermeende boodschap. Die zit er denk ik niet in. Ik vind de animatie trouwens wonderschoon (als ze op dat bankje zitten in die roze bloesemsetting...WoW!) en de muziek is ook goed. 4*

In Nederland is een dvd uit met een versie van 80 min maar overal lees ik dat de film een speelduur heeft van 90 min. Hoe zit dat?

Waarschijnlijk kan ik dus beter op een buitenlandse dvdrelease wachten.

Ramon K schreef:

Waarschijnlijk kan ik dus beter op een buitenlandse dvdrelease wachten.

89 minuten - zal het toch wel dezelfde versie zijn als de oorspronkelijke.

avatar van Ramon K

Ramon K

Hier op de dvd staat 80, geen 89.

Ik heb het zo wel eens vaker gezien, zoals bij die film van Jaa. Op de website stond de uncut speelduur, op de hoes stond de uncut speelduur, maar hij duurde toch maar echt 82 min ipv 110 (of zoiets).

Hoe dat hier zit weet ik niet, maar weinig zin om de NL dvd aan te schaffen als dadelijk blijkt dat er in de UK een versie van 90 min wordt gereleased.

Antwoord van Filmfreak Distributie:

'Die van ons is 89 minuten.

We zijn Filmfreak Distributie en zullen nooit een geknipte versie op de markt brengen.

Dat zou alleen kunnen gebeuren als er geen ander materiaal is en de film toch verkrijgbaar moet zijn door zijn belangwekkende aard.

Het zou kunnen dat Denemarken een minder nauwkeurige tijdsaanduiding gebruikt. '

Nu de release alleen nog weten te vinden

Wel mooi dat er zo snel een release van deze film is, gebeurt niet vaak meer de laatste tijd.

avatar van PatrickL

PatrickL

Nederlandse release datum: 20-08-2007, de DVD (89 min.) is bij Ro-Disc te pre-orderen: http://www.rodisc.nl/gsp.dll?sid=103&pid=9&p_artikelid=88383