• 9.373.663 stemmen

Geregisseerd door: Jean-Jacques Annaud

Met onder meer: Tchéky Karyo en Jack Wallace

Releasedatum: 9 maart 1989

Plot L'Ours

"He's an orphan... at the start of a journey. A journey to survive."

Een uniek portret van het beertje Youk dat door een ongeluk zijn moeder verliest. Youk trekt alleen de wijde wereld in en maakt kennis met de reusachtige mannetjesbeer Kaar. Samen proberen ze te overleven in de overweldigende maar gevaarlijke natuur, en Youk leert met vallen en opstaan hoe een beer altijd op zijn hoede moet zijn. Maar het gevaar loert om de hoek want Kaar wordt achtervolgd door een stel jagers. De beer kan ontkomen maar moet de kleine Youk aan zijn lot overlaten. Youk wordt door de jagers gevonden en naar hun kamp meegenomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van EmDee

EmDee

Mooie film met werkelijk prachtige beelden. Als ik me niet vergis is het de Wasatch-Range in de Rockies.

avatar van Redlop

Redlop

Een reportage over Jean-Jacques Annaud

gezien en daarin werd gezegd dat deze film in Italië (Dolomieten) en Alberta (Canada) is opgenomen.

avatar van Dionysos

Dionysos

Als klein jochie had ik deze film op een bandje als hoorspel. Helemaal stuk gedraaid. Het was eng en ontroerend tegelijk. Toen ik jaren later, een maandje geleden, de DVD tegenkwam moest ik deze jeugdliefde even zien.

Achteraf heb ik daar wel spijt van. Het is wel mooi gefilmd, en Youk is een lief beertje, maar het was veel leuker om de beelden er zelf bij te denken en zo je eigen wereld eromheen te scheppen.

Nu ik met de tijd ouder en wijzer [ ] ben geworden, ergerde ik me ook aan het feit dat ze menselijke eigenschappen projecteren in de dieren, maakt het een stuk minder 'natuurlijk'.

I'll stick to the memories .

avatar van tovenaar

tovenaar

Mooie film! Ongelofelijk hoe Annaud het voor elkaar heeft gekregen om dit in beeld te brengen. Hij heeft veel oog voor het beeld gehad, er zitten echt een aantal geweldige shots in de film. Ook shots waar geen beer in te zien is, worden zorgvuldig in elkaar gezet (denk aan het shot van de kogels en de maan).

geregisseerd door Jean-Jacques Annaud

met Tchéky Karyo, Jack Wallace en André Lacombe

Mogen hier niet Bart en Youk staan? Zij zijn toch wel dé acteurs van de film, niet die drie jagertjes.

avatar van John Doe

John Doe

Blijkbaar wisten de twee beren niets af van een contract. Mooie locatie, emotioneel verhaal.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Schattige film, ik heb me zeer goed vermaakt met de mooie beelden en de vaak aandoenlijke beren.

Het enige wat ik jammer vind, is dat de trucage soms erg opvallend is.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dionysos schreef:

Daar zat ik ook wel mee, de poging om de dieren zo menselijk mogelijk voor te stellen. Maar desalniettemin een knappe boeiende film, met mooie shots en een aantal verrassende wendingen. En wat een schitterende natuur daar. 4* toch nog.

avatar van Purmerend

Purmerend

Het klinkt afgezaagd maar het is een hele mooie film. Met schitterende natuur, echte dieren geluiden op de achtergrond. En super muziek. 4*

avatar van neo

neo

Dat klinkt helemaal niet afgezaagd joh Zucht dat klein beertje, wat is die lief zeg En inderdaad Sarde muziek is erg mooi, alhoewel een soort van reprise van eerder werk bij elakar gegooid. 4.5 sterren

avatar van Phoenix

Phoenix

Vond die geluiden die er soms geproduceerd werden een beetje raar maar voor de rest bijzonder knap gemaakt. 3,5*

avatar van steven36

steven36

Jean (grote)zak Annaud, Onze grote dierenvriend alias dierenbeul zeult met allemaal beren de wereld over om ons te vermaken. Ten eerste zouden we eens een metalen ring door z'n neus moeten piercen en hem daarna met een honkbalknuppel moeten bewerken; waarschijnlijk doet hij dan ook een paar leuke kunstjes voor ons.

Aan deze circusact van 94 minuten zijn maanden van drill-dressuur aan vooraf gegaan. Uit goed fatsoen hou ik het er hierbij.

avatar van FisherKing

FisherKing

Laat je eens informeren hoe de film tot stand is gekomen, voordat je met zulke foute posts komt.

avatar van Redlop

Redlop

Belachelijk post inderdaad. Ten eerste doen de beren geen trucjes. Ze doen vrij normale dingen die door de slimme montage een aaneengesloten verhaal suggereren.

Ten tweede levert de film juist kritiek op de jacht op beren voor mensenvermaak. Ik vraag me af of je (Steven36) de film wel gezien hebt.

avatar van Purmerend

Purmerend

steven36 schreef:

Dit heeft niks met deze film te maken.

avatar van Lukic

Lukic

Mooie film die echt heel lief en aandoenlijk is om te zien. Maar er wordne wel iets te veel menselijke eigenschappen aan de dieren toegekend. De trucage is soms inderdaad erg duidelijk (neem bijvoorbeeld de vlinder) maar goed het is al buitengewoon knap hoe de film gemaakt is zoals nu!!!! Echt schitterende beelden soms! Ik zit te twijfelen tussen 3,5 en 4 sterren en hou het denk ik op 3,5. Maar het zit er een beetje tussenin....

avatar van mikey

mikey

Met bart (zie the edge)!

avatar van xangadix

xangadix

Ik vind het niet mooi, maar kitscherig. Doe mij dan maar gewoon een documentaire.

avatar van djelle

djelle

Net zoals velen hier vind ik het ongeloofelijk hoe Jean-Jaques Annaud dit voor elkaar gekregen heeft. Prachtige film! Met weinig dialoog maar een sprekend verhaal (dankzij ondermeer een pientere montage) weet Annaud een uiterst boeiende en ontroerende (zonder te vervallen in meligheid) prent neer te zetten. Unieke cinema voor jong en oud. 5*

avatar van james_cameron

Prachtige beelden in een simpel maar doeltreffend verhaaltje. Soms wat knullig in elkaar gezet (een beer die een bad trip heeft?!), maar overwegend meeslepend en aandoenlijk.

avatar van Jorick

Jorick

Ik zat net een stukje te kijken en kwam tot de ontdekking dat ik deze film al gezien heb. Toen was ik er vanuit gegaan dat het om een documentaire ging, maar kennelijk dus niet. De film bevat mooie (natuur)beelden en het verhaal is best ontroerend.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

mooie film, hier en daar behoorlijk heftig ook. Verhaal is zo af en toe idd knullig (een beer met een bad trip, ja, ja)

avatar van JanReintjens

JanReintjens

Prachtige film waarmee eigenlijk duidelijk wordt dat het de beer is die de mens vergeeft........

Een aanrader!

3,5 sterren

avatar van Waku

Waku

Prachtige beelden.

Ontroerend mede dankzij een voortreffelijke soundtrack.

avatar van SSeagal

SSeagal

Prachtige film die een heerlijke rust uitstraalt. Mooie bergopnames, mooi verhaal. Je moet er van houden, en dat doe ik zeker, knap gemaakte film. ****

avatar van mikoz

mikoz

Mooi stukje film , dacht eerst ook dat het een docu was maar toen bleek het een film te zijn. Ontroerend , verder weinig woorden voor niet al te bijzonder maar het laat toch zien dat de natuur erg kostbaar is.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Zeer mooie, aandoenlijke documentaire film met zeer mooie natuurshots.

Moet wel zeggen dat ik me ergerde aan het gekreun, gesteun van de beren, maakte het kinderachtig.

Daarom drukt dat wel het cijfer want vond dat echt een storende factor. 2,5*

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Lees ik nu pas die lovende recensies, net te laat natuurlijk.

avatar van Hanta

Hanta

Wat een kitsch film... Verschrikkelijk! Voor de natuur of mooie beelden hoef je hem echt niet te kijken, volgens mij hebben bovenstaande recensenten nog nooit een natuurfilm gezien. Ik zal maar niet over "het gepraat" van dat kleine beertje beginnen, Kansloos met de grote K...

Toch nog 2* omdat het wel knap in elkaar is gezet. Van een aantal scènes heb ik geen idee hoe ze het op hebben moeten nemen, maar daar hoef je de film niet voor te gaan kijken.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

goede natuurfilm. toch ontbreekte er teveel aan voor mij :S

avatar van wicomave

wicomave

Mooie, sfeervolle film wel. Al vind ik wel dat het jonge beertje af en toe wat al te "vermenselijkt"wordt.