• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Sheldon Lettich

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Vivica A. Fox en Razaaq Adoti

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Hard Corps

Phillip Sauvage is een harde jongen die de laatste drie jaar gevochten heeft in Afghanistan en Irak en die nu is ingehuurd als bodyguard van een wereldkampioen zwaargewicht bokser. De bokser heeft ruzie gehad met een gevaarlijke bekende rapper en daarom is bescherming noodzakelijk voor hem. Sauvage krijgt de opdracht een team samen te stellen, "The Hard Corps", om de bokser en zijn familie te beschermen. Maar persoonlijke problemen ontstaan wanneer de bokser er achter komt dat zijn zus verliefd is op zijn nieuwe bodyguard.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Phillippe Sauvage

Terrell Singletery

Casey Bledsoe

avatar van DiDa

DiDa

Sorry, ik wil hier alleen mee zeggen dat Van Damme nog wel inzet toont en weet hoe hij z'n eigen fans tevreden moet houden. Seagal weet dat op dit moment niet (voice dubbing, stuntdoubles, ongeinteresseerd acteerwerk). Dat vind ik jammer.....

avatar van Fenerbahceli

Fenerbahceli

belgië for life, jammer dat hij net niet vlaams praat

avatar van 606

Fenerbahceli schreef:

belgië for life, jammer dat hij net niet vlaams praat

ja zeker weten vind ik ook

avatar van patrick17

patrick17

Ik heb me toch wel weer vermaakt bij Jean Claude van Damme.. Het is weer eens wat anders dat hij iemand moet beschermen..Ik heb me zeker geen moment verveeld..van Damme speelde weer een goede rol.. Film is redelijk en zal hem zeker over een tijdje misschien nog wel een keer kijken...

3.5 *

avatar van djelle

djelle

Goedkoop actiefilmpje waarbij alles letterlijk en figuurlijk 'in de ring' gegooid wordt om zo goed mogelijk in de markt te liggen. Jean-Claude Van Damme wordt hier in een typisch hedendaags plotje gegooid vol rappers, boksers en andere "hip" overkomende negers, wat natuurlijk resulteert in een hele hoop slang, hiphopbeats, lekkere bitches en vette wagens. Het lijkt precies op de doorsnee MTV clip van tegenwoordig. Deze irritante trend valt nog te verteren als het allemaal een beetje deftig gefilmd wordt en er een een flinke dosis actie aanwezig is, helaas stelt het op die vlakken ook wat teleur.

avatar van movieman7

movieman7

Ver gezocht verhaal, echt zo'n verhaaltje als (gammele) ondergrond om flink te kunnen knokken. Niet boeiend en ook niet spannend, absoluut een van zijn mindere films. Until Death vind ik veeeel beter (die voor mij een 3,5) Deze film vind ik niet meer dan 2*

avatar van SSeagal

SSeagal

aardige van damme in een aardige actiefilm, niet meer. **1/2

avatar van koosspoorloos

koosspoorloos

DiDa schreef:

Hij doet inderdaad moeite om weer terug te komen (hij was flink aan de coke verslaafd) Seagal moet het hebben van zijn successen in het verleden

avatar van SLK

SLK

Gebasseerd op het verhaal van Death Row. Wel leuke actiefilm 3 sterren

avatar van eduard

eduard

Van Damme is echt oud geworden. De film wel uitgekeken maar was eigenlijk een lachtertje een soort A-team filmpje. Maar het kijkt lekker weg zonder er echt in te zitten. Dus een zondagavond film. 2.5 ster.

avatar van helleke

helleke

Flauw verhaal en bij momenten eerder lachwekkend,de manier waarop ze over en weer schieten.

De acteerprestaties waren ook niets bijzonders,

Van Damme speelt wel zijn vertrouwde rolletje die iedereeen stilaan al kent.

2 sterren.

avatar van Nusi

Nusi

Ja ja ook Van damme stOpt niet met films maken

hij blijft natuurlijk doorgaan The Hard Corps goeie film maar best wel weinig actie das jammer. Hij kOmt back met The Shephard 2008!

avatar van steventje

steventje

Als Belg schaam ik me soms dat JC Vandamme niet het respect krijgt dat hij verdient.

Het is verd*mme iemand die actiefilms in Hollywood maakt !

Dit even terzijde vond ik de film ook iets minder goed. Te weinig hero gehalte van Vandamme als post-Irak soldaat.

Ik had meer iets verwacht van een soldaat die op wraak zou uitzijn en de gangsters eens een flink pak rammel zou geven )

avatar van niethie

niethie

Matig tweederangs en zeer goedkoop ogend dtv actie filmpje die enkel noemswaardig lijkt te zijn omdat ex junk/actiester Van Damme meedoet, het plotje was nogal standaard en het hele uitgangspunt al helemaal, het acteerwerk was weer erg slecht (om doodmoe van te worden) die hopeloze stoerdoenerij de hele tijd en ik vond het allemaal nogal rommelig geschoten, verder vond ik dat het mede door de aardige actiescenes en de cheesy entertainment waarde die dit soort filmpjes vaak met zich meebrengen nog best te kijken was.

avatar van nacbreda076

nacbreda076

zwaar goede film! Vivica A. Fox is echt gruwelijk lekker en acteerd heel goed, ook een pluspunt. Verder is het leuk, zoals hier boven ook word aangegeven, dat Van Damme weer eens een bodyguard speeld. De dik 100 minuten vlogen voorbij!

avatar van Arissen

Arissen

Best een goedkope film ik had meer verwacht van, Van Damme

avatar van De Mees

De Mees

In de laatse films van JCvD gaat het alleen maar om schieten niet meer om zijn vechtkunsten, jammer. Leuk vermaak, maar meer ook niet.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Gisteren gezien op tv, aangezien ik vroeger echt weg was van Jean Claude wilde ik deze gewoon zien.

Dit is echt weer een duidelijk voorbeeld van iemand die het blijft proberen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat deze film nog niet eens zo superslecht is, in tegendeel, ik vind deze best wel vermakelijk.

Met deze film is te zien dat Van Damme beetje mee gegaan is met de tijd.

Qua ratings mag hij van mij wel 3* hebben omdat hij mij niet verveeld heeft

avatar van Olivia

Olivia

Ik vond dit echt helemaal niks. Een oppervlakkig en onzinnig verhaaltje, personages van bordkarton en erg houterig geacteerd. Ik ben sowieso geen Van Damme fan of zo, maar van hem heb ik wel beter gezien.

Ik vond het inderdaad ook goedkoop aandoen, ook het moderne tintje van gangsters en rappers in een hiphopwereldje vond ik zo ongeloofwaardig!

2 *

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Nou ja wat zal ik hier over zeggen deze film. Hij was wel leuk maar een topper betijfel ik. En trouwens de regisseur van deze film heeft het ook niet verkeerd gedaan dit was de 4de keer dat hij met Van Damme werkte. En ja Van Damme kan nog steeds goed vechten. Merkte ik in een vechtscene met die bokser die hij moest beschermen en waar hij ruzie mee kreeg. Alleen de poster die ze hebben gemaakt hadden ze anders moeten maken lijkt net een stuntman die daar op staat niet op van Damme is wel jammer.

avatar van aburex

aburex

Goede actiefilm met hier een wél goed acterende Van Damme.

Heb er wel van genoten

avatar van SvV

SvV

Aardige actiefilm. Lekker hard allemaal en Jean-Claude acteert gewoon goed.

avatar van Lennert

Lennert

Interessant om de verschillende meningen hier allemaal te zien, de ene helft vervloekt het feit dat er geen martial arts inzitten en het meer op een mtv-clip lijkt, terwijl het andere gedeelte blij is van Damme in een andere rol, met een andere achtergrond te zien.

Ik vind het hiphop gehalte voor de verandering persoonlijk goed werken. Seagal heeft het ook al vaker gedaan, maar schiet hiermee in bepaalde films wat door, terwijl het voor van Damme de eerste keer is dat hij in een urban setting zet. Daarnaast zet hij zichzelf niet voor lul door mee te gaan in het hiphopdiscours door te gaan praten over bitches en ho's, maar ridiculiseert hij deze scene hier op een leuke manier.

Het verhaal vond ik goed werken in ieder geval, terwijl ook het acteerwerk zeer behoorlijk was. Absoluut pluspunt is Vivica A. Fox. die hier misschien geen topacteerprestatie levert, maar wel een lust voor het oog is. Qua actie zat het wat mij betreft goed: een paar roundhouse kicks, boxmoves, mensen door ramen smijten, shootouts (in de gymzaal zelfs een klein stukje capoeira), kortom genoeg actie in het algemeen. Ik hoef Van Damme niet perse alleen maar martial arts te zien doen, een goede actiefilm maakt gebruik van de verfijnde arts en het botte knokken, bij een film als Maximum Risk werkte het ook goed op deze manier.

Grappig dat deze film in veel gevallen goedkoop wordt genoemd: het budget van 12 miljoen was voor een Van Damme film eindelijk weer eens behoorlijk hoog (zijn oude topfilms hadden het vaak met minder te doen) en de verkoopcijfers waren erg goed te noemen voor een DTV film. Ik zie de film in ieder geval als een geslaagde poging Van Dammes carriere weer terug te brengen, maar moet hier wel eerlijk bij zeggen dat ik zijn DTV films vaak even goed of beter vind dan zijn bioscoopsuccessen.

avatar van Leno

Leno

Teleurstellende actiefilm vol stereotypen, hiphop cliché's en slechte dialogen. Aangezien deze film enigszins een dramatische inslag heeft en wat karakterdiepgang probeert te creeren van Van Damme is dat storend. De actiescenes zijn matig en te schaars. Van Damme bakt er niks van en weet zich alleen in de actiescenes te redden. Het verhaal loop ook voor geen meter en is hij momenten lachwekkend bijvoorbeeld wanneer Van Damme met zijn baas, de bokser, gaat knokken en al snel weer als vriendjes verder gaan.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Voor de liefhebber misschien nog redelijk te behappen: 1.50 (1.30)

The Hard Corps is er weer zo een waarvan er dertien in een dozijn gaan. De teller om alle verrassende elementen bij te houden blijft angstvallig op nul hangen, om over het inspiratieloze script nog maar te zwijgen. De prent moet het voornamelijk hebben van wat karikaturale acteurs uit de tweede, en soms zelfs derde garnituur, een paar protserige bolides en weinig overtuigende vecht- en schietscenes. Dat maakt het dat The Hard Corps uitsluitend interessant is voor de liefhebbers, want buiten deze zojuist genoemde aspecten heeft de film tergend weinig om het lijf. Lettich is een uiterst beperkte regisseur die ook cinematografisch maar weinig daadkracht toont, getuige de oppervlakkige actiescenes, matig tot slecht camerawerk, de belabberde montage en simplistische opnamelocaties.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Beter dan het gewone niveau van Jean-Claude Van Damme.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede film met veel actie.

avatar van Genius

Genius

Voor de échte JCVD fans is dit natuurlijk fantastisch.

Ik mis goede acteerprestaties van allen, algemeen bekend dat JCVD niet kan acteren. Dan toch wel beter geworden in jaren films maken.

De enige die goede acteerprestaties leverde was: Vivica A. Fox

Op (spannende) momenten wordt toch echt de verkeerde muziek gebruikt.

Dit maakt de film slechter, ook een voorspelbaar einde. TE voorspelbaar. 2 sterren van mij..

avatar van nuzjan

nuzjan

Net gekeken en moet zeggen dat Jean-Claude van Damme nog steeds goed kan acteren al zijn zijn acties in de film niet zoals vroeger.
Hij acteert de beste in de film, maar die hele cast vindt ik maar beetje goedkoop. De gevecht met de oude bokskampion is zo een. Erg slecht geacteerd naar mijn mening en is die hele gevecht niet spannend.

Maar voor de moeite 1 ster, en omdat Jean-Claude van Damme in die film speelt nog 1 ster en nog 1 ster krijgen het voor de acteer presentaties, samen 3 sterren van mij voor deze kijkweg film.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Hij heeft nog nooit kunnen acteren alleen de gevechten werden mooi voor hem in beeld gebracht. Nu zie je zoals hij altijd was zonder het hogere budget in de films toen hij wat jaartjes jonger was...

Echt een dramatische film...op een zachtst gezegd.