• 9.377.700 stemmen

Journey to the End of the Night (2006)

Drama / Thriller | 88 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Brazilië

Geregisseerd door: Eric Eason

Met onder meer: Brendan Fraser, Yasiin Bey en Scott Glenn

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Journey to the End of the Night

Vader Sinatra en zoon Paul proberen beide te ontsnappen uit het desolate en uitzichtsloze bestaan, dat de Braziliaanse porno-industrie zo kenmerkt. Deze afzonderlijke ontsnappingspoging heeft echter wel tot gevolg dat de relatie tussen vader en zoon hevig wordt aangetast, waardoor zij uiteindelijk steeds meer tegenover elkaar komen te staan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Rauwe, harde misdaadfilm met een inventief opgebouwd verhaal en een prima cast. Brendan Fraser is verrassend overtuigend in een onsympathieke rol; Mos Def is ook prima als de nietsvermoedende bordenwasser die terechtkomt in een wereld van geweld. Intens, spannend en meeslepend, met passend groezelig camerawerk en een krachtige score. Eason is een regisseur om in de gaten te houden; daar gaan we vast meer van horen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vond dit een vrij zoutloze variant op films als "Judgment Night" en "Collateral", die zich ook tijdens een lange nacht afspelen en veel beter waren. Met zijn sporadisch korrelige beelden en grimmige setting zag het er soms meer uit als een independent film. De regie zag er op zich wel deftig uit en het is nog leuk om te volgen. Fraser zet een prestatie neer, die een andere zijde van hem laat zien. Alleen zit het verhaal boordevol gaten :
- waarom zou een zoon zijn vader zoveel geld afhandig willen maken in plaats van te delen? hoewel er pogingen worden gedaan om die vraag te beantwoorden kon geen uitleg me overtuigen, vooral als je ze in het begin zo lief ziet omgaan met elkaar.
- beetje flauw om die waarzegger erbij te betrekken. Sloeg nergens op.
- hoe kon die travestiet plots weten waar Fraser zat op het einde?
- de kerel die Wemba achtervolgde liet het afweten. Je ziet hem niet meer terug.

enzoverder.

Ondanks dit wil ik dit wel nog een 3* geven want ik heb me niet verveeld. In zilveren doos-editie te vinden in de Mediamarkt tegen schamel prijsje.