• 9.201.382 stemmen

For Your Consideration (2006)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Christopher Guest

Met onder meer: Bob Balaban, Eugene Levy en Christopher Guest

Plot For Your Consideration

"Success in Hollywood is as fragile as a rumor"

Drie bevriende acteurs zijn bezig met de opnames voor de film 'Home for Purim'. Ze zijn er alle drie afzonderlijk volledig van overtuigd dat zij dezelfde belangrijke filmprijs zullen winnen. Naarmate de filmopnames vorderen, groeien de vrienden uit elkaar door jaloezie.

logo tmdbimage

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

De nieuwe Christopher Guest

Wederom met de bekende mensen zo te zien. Bob Balaban, Eugene Levy, Catherine O'Hara en Parker Posey. Dan zal de rest ook wel weer aanwezig zijn. Deze gaat op mijn hoge verwachtingen lijst

avatar van zed

zed

En met een rol van Ricky Gervais

avatar van streeter

streeter

Zware tegenvaller naast de andere Guest improv komedies. Ik denk dat de formule op is.

avatar van IQ160

IQ160

Inderdaad, jammer toch.

'Best in Show' was best wel geniaal, maar 'A Mighty Wind' viel ook al wat tegen. En dit was ook niet veel.

avatar van Blokland

Blokland

Als je deze film vergelijkt met het briljante This is Spinal Tap dan moet je toch wel ff slikken. Ik denk ook dat de bodem bereikt is: **

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Veel van verwacht, heel weinig gekregen. 1,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze film neemt Hollywood goed op de hak.

Het 'probleem' is dat het te droog is waardoor veel grappen niet helemaal uit de verf komen.

Het is een parodie maar het lijkt te veel op de werkelijkheid waardoor veel mensen waarschijnlijk de grappen missen.

De film is grappig (vind ik) maar ik miste toch een boeiend verhaal.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Laag gemiddelde vergeleken met IMDb en Kinopoisk. Op beide sites scoort deze film een 6.2 Vanavond maar eens kijken denk ik.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Grappige satire op Hollywood. Misschien voor anderen niet zo goed als "Best in Show" en "A Mighty Wind", maar de onderwerpen in die films spraken mij dan weer veel minder aan (hondenshows en Amerikaanse Folkmuziek).

Het onderwerp in "For Your Consideration" spreekt mij als filmliefhebber natuurlijk veel meer aan!

Maar hij is natuurlijk lang niet zo leuk als "this is Spinal Tap".

Wél met Parker Posey

Verder gewoon een aardig leuke spoof/satire op Hollywood.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

For her character's apparent face lift in the latter half of the film, Catherine O'Hara simply maintained a stretched face during takes, using no makeup nor additional aids to achieve it.* Now, thát's acting!

Leuk voor een keertje met al die bekende koppen(die presentator met zijn mohawk! ) en boordevol grappen die inderdaad sterk de indruk wekken niet zo ver van de waarheid te zijn.

3,0*.

* Bron: Imdb.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Snap ook niet zo goed waarom hij zo laag scoort hier....

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Heb me hier de eerste keer bij verveeld, maar het is wonderbaarlijk genoeg toch een film gebleken die ik om de zoveel tijd kijk en steeds leuker ga vinden. Vanmorgen ook weer genoten hiervan. Had datzelfde met Let the Right One In en Costa.... bizar.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een aantal acteurs meewerken aan een film die nog voor de release veel succes lijkt te oogsten. Wederom een typische mockumentary van Christopher Guest met zijn inmiddels vertrouwde cast. Weinig vernieuwend dus, maar de typetjes worden weer allemaal leuk neergezet en alhoewel soms wat flauw, valt er uiteindelijk weer genoeg te lachen.

avatar van ZAP!

ZAP!

"In every actor there lives a tiger, a pig, an ass and a nightingale.

And you never know which one is gonna show up."

Hilarisch, wederom. Christopher Guest.