• 8.896.467 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Phillip Borsos

Met onder meer: Richard Farnsworth, Jackie Burroughs en Ken Pogue

Plot The Grey Fox

"In 1901, after 33 years in San Quentin Prison, Bill Miner, "The Gentleman Bandit", was released into the Twentieth Century."

Bill Miner, postkoets-overvaller van de oude garde die bekend staat als 'The Gentleman Robber', wordt na 33 jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij reist naar Washington om te gaan leven en werken bij zijn familie, maar de wereld is zo veranderd dat hij maar niet kan aarden. Dus gaat hij terug naar Canada om het enige te doen wat hij kent: overvallen plegen, alleen zijn de postkoetsen nu ingewisseld voor treinen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van parkiet

parkiet

leuke western

met 7 genie awards door de academy of canadian cinema

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2002 berichten

Heel aardige western met een sterk spelende Richard Farnsworth. De prima sfeerbeelden van de omgeving, de aardige muziek en de goede cast maken het zeer aangenaam om naar te kijken. Dat deze film zo geweldig populair is begrijp ik echter niet helemaal. Het feit dat de film moeilijk verkrijgbaar is, zorgt natuurlijk voor een wat geheimzinnige status, maar dat wil nog niet zeggen dat deze film het waard is om de hemel in te worden geprezen. Persoonlijk heb ik me wel degelijk prima vermaakt, maar door de veelbelovende kritieken waren mijn verwachtingen wellicht wat te hoog. Desondanks was het interessant om deze biografische western, over een mij aanvankelijk onbekende westernbandiet, eens te zien.

• 19184 berichten

Met de naam Bill Miner maakte ik voor 't eerst kennis in 1974, via een "opsporings-poster" kopie, die ik cadeau kreeg van een vriend.

Die bracht 'm mee uit de US.

Daarna duurde het weer tot het verschijnen van "The Grey fox" voordat ik er weer op geattendeerd werd.

De film is m.i. toch wel een buitenbeentje, en (voor mij) minimaal 4* waard.

Prachtig acteerwerk van westernveteraan Richard Farnsworth, en bijzonder sfeervol gefilmd.

Van mij mag er een Blu-ray met deze rolprent uitgebracht worden.

En liever vandaag dan morgen.

Brix schreef:

Van mij mag er een Blu-ray met deze rolprent uitgebracht worden.

En liever vandaag dan morgen.

Mijn wens is in vervulling gegaan >

avatar van Alastor

Alastor

Is dit niet doorgegaan?

Alastor

Helaas nog steeds niet te koop gezien.

Ik heb maar weer een bericht naar Panamint gestuurd om te vragen hoe het zit.

(Vorige keer geen antwoord ontvangen)

Mocht ik iets van hen vernemen dan laat ik het hier weten.

avatar van trebremmit

trebremmit

Kino Lorber: 4K Restoration of The Grey Fox Detailed for Blu-ray

Zie ook de trailer hier van Kino Lorber. In september komt ie op blu-ray uit.

avatar van Snaaf

Snaaf

Top !!! Film

Charme offensief van de gehele cast, het landschap, en de productie! Ik heb genoten!

avatar van scorsese

Goeie film over een postkoets-overvaller die op oude leeftijd na jaren uit de gevangenis komt. Een biopic over Bill Miner dat zich afspeelt aan het begin van de vorige eeuw. Genoeg mooie plaatjes van Brits Columbia. Verder kabbelt het verhaal rustig voort en is Richard Farnsworth perfect gecast in de titelrol. De scene waarin hij The Great Train Robbery ziet, is treffend.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Een mooi gefilmd westernfilm, waar uitstekend gebruik wordt gemaakt van de indrukwekkende landschappen. Het mooie verhaal wordt rustig verteld en er wordt door allen goed geacteerd. De scene met die kudde galopperende paarden en die trein is voortreffelijk in beeld gebracht. Ik heb mij vanavond goed vermaakt met deze biografische western met een uitstekende Richard Farnsworth in de hoofdrol. Zeker een must see voor de westernfans.

avatar van klara

klara

• 19918 stemmen

De glansrol van Richard Farnsworth was voor mij in The Straight Story van David Lynch eind

jaren negentig, even bedaard en kalm (Maar dan ook als een half bejaarde man), en zet hij

in deze film ook een uitstekende rol neer. Eenmaal uit de bajes zinnens om de draad niet

weer op te pakken lonkt evenwel al gauw dat waar hij goed in is. Het plegen van een overval.

Niet van postkoetsen wanneer die inmiddels uit de mode blijken te zijn. Bij het zien van de film

The Great Train Robbery zie je hem aan het begin van de film overigens al glunderen. Het

personage van Farnsworth is zonder meer eentje van een anti-held, eigenzinnig maar ook

met iets tobberigs over zich en blijkt in ieder geval nu op oude leeftijd weinig geslaagd

als treinrover. I see you still work with idiots, is ook een veelzeggende opmerking naar zijn

adres. Hij werkte niet samen met brute bandieten maar met mensen die hem vooral ook

sympathiek waren. Veelzeggend ook de scene waarin hij en zijn companen uiteindelijk

in het bos ingerekend worden door de politie. Beetje komisch zelfs hoe Farnsworth zich

er probeert uit te lullen. Cool en collected, maar in feite ook berustend. Hij weet al wel hoe

laat het is. Tamelijk ongebruikelijke western eigenlijk, en overheerst bij de vertolking van

Bill Miner vooral een dramatiek, echter zonder in meelijwekkendheid te vervallen.