• 8.707.658 stemmen

The One That Got Away (1957)

Drama / Oorlog | 106 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Roy Ward Baker

Met onder meer: Hardy Krüger, Michael Goodliffe en Jack Gwillim

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The One That Got Away

Dit is het waargebeurde verhaal van Oberleutnant Franz von Werra. Von Werra wordt tijdens luchtaanvallen boven Engeland in 1940 neergehaald en krijgsgevangen gemaakt. Hij doet er vervolgens alles aan om te ontsnappen: hij wil weer vliegen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

German Prisoner

German Prisoner

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Voor ik hem zaterdag-namiddag zag op Eén had ik zelfs nog niet gehoord van deze film.

Het verhaal dat gebracht wordt hebben we ondertussen al in verschillende vormen zien passeren, maar dat neemt niet weg dat dit een boeiende, frisse en erg leuke oorlogs-/ontsnappingsfilm is.

avatar van stinissen

Een zeer goede Hardy Krüger in de voor hem perfecte rol in een zeer onderhoudende rol, je leeft zo waar nog mee met Franz von Werra.

Franz Baron von Werra (Leuk, Zwitserland 13 juli 1914 - Vlissingen 25 oktober 1941) was een Duits gevechtspiloot uit de Tweede Wereldoorlog. Hij werd tijdens de oorlog wereldberoemd, niet vanwege zijn vliegprestaties, maar vanwege het feit dat hij de enige Duitse piloot was die ooit uit een Brits krijgsgevangenenkamp wist te ontsnappen en terug wist te keren naar Duitsland.

Von Werra werd in september 1940 boven Engeland neergeschoten en gevangen genomen. Vrijwel meteen na zijn opsluiting ontsnapte hij en na een tocht van 7 maanden kwam hij in april 1941 weer terug in Duitsland.

Deze daad maakte van hem een held in Duitsland en een ster in Duitse propagandamachine. Von Werra overleefde de oorlog echter niet: 6 maanden na zijn spectaculaire ontsnapping werd hij opnieuw neergeschoten, ditmaal met fatale afloop.

Von Werra's avonturen werden in 1956 verfilmd met de film: The Only one that got away.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schitterende film met een uitstekende vertolking van Hardy Krüger.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Waar is deze te krijgen?

avatar van Brix

Brix

• 19067 berichten

Als dit verhaal niet waar gebeurd zou zijn dan zou het voor Hardy Krüger bedacht hebben moeten worden.

Top film met perfecte vertolking door Krüger!

avatar van Huggy Bear

Huggy Bear

Had er meer van verwacht . . .

Op zichzelf is de film zekerlijk niet slecht ,maar 'k vond wel dat het einde nogal abrupt kwam.

Ik kreeg de indruk dat het budget op was ,en dat de rest van het verhaal ( vanaf het moment dat hij te Canada is ) ,maar overgelaten wordt aan de fantasie van de kijker.

Jammer . . .

Voor mensen die de film nog niet zagen ,hem willen kopen ,en de Duitse taal machtig zijn . . .

Hij wordt veelal voor een aantrekkelijke prijs aangeboden op Ebay Duitsland.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Bart Simpson schreef:

Waar is deze te krijgen?

In Amazon UK.

Goede print in zwart-wit en met Engelse ondertitels. Aanbevolen.

Momenteel zelfs in een actie 2 blu-rays voor 10 pond.

avatar van Darbie

Darbie

Goed acteerwerk van Hardy Krüger die de Duitse officier speelt die in het werkelijke leven Franz Xaver Baron von Werra heette.

Meneer de Baron had beter niet kunnen ontsnappen, en in Engeland het eind van de oorlog afwachten.

25 Oktober 1941 is hij met een vliegtuig in de buurt van Vlissingen in de Noordzee gestort en heeft niemand ooit meer iets van hem vernomen.

avatar van Movsin

Movsin

Aan lef en ook aan moed kwam oberleutnant Von Werra niet tekort en dat wordt door Hardy Krüger heel goed weergegeven, in deze vlotte film over een waar gebeurd ontsnappingsverhaal uit WO II.
Bijna grappig om te zien hoe de Britten keer op keer door Von Werra in de luren werden gelegd.
De voorbereiding tot de ondergrondse ontsnapping was plots ver gevorderd. Kwam wat verrassend over.

avatar van clubsport

clubsport

Wel een onderhoudend verhaal , dit keer geen brits of amerikaans ontsnappingsverhaal uit een duits kamp maar het omgekeerde .

Verder valt wel een beetje op hoe niet anti duits deze film is , zeker gezien het feit dat de film uit 57 stamt .

avatar van pjmj

pjmj

Degelijk gemaakte film uit de Pinewood Studios.

avatar van Pete Del Fina

Pete Del Fina

Franz von Werra kwam regelmatig op bezoek bij zijn broer Ignaz en neefje Hans (von Werra) in de Vlierboomstraat te Den Haag. Hans is nu 87 en is mijn oudoom. Zijn vliegtuig is tijdens een routinevlucht in zee gestort. Op zijn (symbolische) grafsteen in Leuk staat: 'vor Katwijk abgestürzt. Ik heb de film nog niet gezien, maar ben reuze bnieuwd.

avatar van Pete Del Fina

Pete Del Fina

Darbie schreef:

'Vor Katwijk abgestürzt' staat er op zijn 'symbolische 'graf.