• 9.369.537 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ray Gower

Met onder meer: Thora Birch, Toby Stephens en Christien Anholt

Plot Dark Corners

"Terror Breeds in the Shadows of the Soul"

Susan Hamilton is een normale dame, met een normaal leven. Als Susan dan op een avond in slaap valt, wordt ze ineens wakker als een ander persoon; Karen Clarke. Deze wordt de hele dag gestalkt door gruwelijke wezens. Susan raakt nu in de war en kan fictie niet meer van de waarheid onderscheiden. Is Karen slechts een grote nachtmerrie van Susan of is Susan juist een mooie droom van Karen?

Karen Clarke / Susan Hamilton

SSeagal

Klinkt goed.

avatar van illogical

illogical

Deze lijkt me wel spannend.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Wel een heerlijke poster moet ik zeggen Het verhaaltje klinkt niet bijster origineel, maar met Thora Birch zou het nog wel eens wat kunnen worden...

avatar van Anjin

Anjin

heb hem net gezien en is een redelijke thriller meer niet

avatar van brave71

brave71

Het is een leuke film, maar het einde is een beetje simpel gemaakt, wat de film eigenlijk geen goed doet.

Inderdaad meer een thriller.........

Heb me niet verveeld tijdens de film, maar zat toch te w88 op een einde dat de film compleet zou maken, helaas...

Toch 3*

fritsy

Maar een raar eind.

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vond dit wel een goeie thriller/horror.

er zijn zoveel slechtere als deze en ik vind dat deze film lekker de spanning er in houd tot het einde.

inderdaad wel een beetje jammer van het vreemde einde.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

heb hem een tijdje geleden gekeken, kan me herinneren dat het een goede film was. idd het einde is wat maf. maar de film is mooi in elkaar geknipt. 3.5

avatar van too-sweet

too-sweet

Wat een slechte film,met niet alleen een raar eind. De hele film is raar!!!!!

Ik heb hem afgekeken omdat sommige films pas later goed worden,en ik wilde hem het voordeel van de twijfel geven.

Had ik beter niet kunnen doen.

Wat een tijdsverspilling!!!

0.5* omdat ik niet lager kan.

avatar van basencorina

basencorina

goeie film maar raar eind kan iemand dat einde uitleggen??

avatar van Halcyon

Halcyon

Psychologische horrorfilm met hoogtes en laagtes. Dark Corners is uitgebouwd rond de nakende zwangerschap van Susan, gespeeld door de immer bevallige Thora Birch. Moeilijkheden bij de vruchtbaarheid bezorgen haar gruwelijke nachtmerries waarin ze het slachtoffer wordt van een bloeddorstige moordenaar die het op haar foetus gemunt heeft.

De nachtmerriesequenties in Dark Corners vormen de hoofdmoot van de film. Ze worden efficiënt weergegeven aan de hand van bevreemdende camerahoeken en surrealistisch kleurgebruik. Aanvankelijk bezorgen deze sequenties een meerwaarde aan de film, met tal van bizarre personages, zwartgallige dialogen en beangstigende locaties. Gaandeweg worden ze echter een stoorzender omdat ze teveel screentime gaan opeisen en de kijker te nadrukkelijk verklaringen aanreiken. Hierdoor vermindert hun impact aanzienlijk.

De sterkte van Dark Corners is dus tegelijkertijd een zwakte, namelijk het psychoanalytische recept waarrond het scenario is opgebouwd. De makers beschikten over een goed uitgenagspunt, de technische kunde, maar wisten helaas niet de juiste balans in de storytelling te steken. Wat overblijft is een matig tussendoortje waar veel meer in zat.

avatar van 606

Flinke psychologische trip van een film.

En aan het einde snap ik het nog niet.

Al goed de rest was het wel best creepy en er werd goed geacteerd.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Klinkt zeker goed, en ga hem snel bekijken vanwege het aardige verhaal, genre en Thora

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Redelijk goedkoop in elkaar gezet horror-werkje dat naar het einde iets in kwaliteit stijgt al was het maar vanwege die Houses of the Holy-achtige kleureffecten (U zoekt maar even onder Led Zeppelin).
Verhaal is wel redelijk origineel, maar helaas wordt het nooit echt eng of beklemmend.
Wel wat aardig gore en sadisme, maar helaas is met name de eerste helft te saai en duurt het wel tot halverwege de film voor ik doorhad waar het allemaal in vredesnaam over ging...de echte Thora Birch-liefhebbers hebben hierin dus een pré.
Het eind? Onze hypnotist is de zoveelste transgender-killer schijnbaar met een obsessie voor Susan. Karen is dus in feite het alter-ego van de hypnotiseur.