Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)
Genre: Komedie
Speelduur: 105 minuten / 121 minuten (unrated and uncut)
Geregisseerd door: Adam McKay
Met onder meer: Will Ferrell, John C. Reilly en Sacha Baron Cohen
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
"The story of a man who could only count to #1."
Ricky Bobby (Ferrell) is een echte rebel in zijn sport en dat is NASCAR racing. Samen met zijn teamgenoot zijn ze nagenoeg onverslaanbaar, tot op een dag een nieuw onbekend team opduikt en zij de grootste rivalen van Bobby en zijn teamgenoot worden...
- IMDb (6,6 / 212074)
Susan
Larry Dennit Jr.
Mrs. Dennit
bartje30
Ik heb maar één keer gelachen met deze film en dat was bij de bloopers na de film. Wat een ontzettend slecht geacteerde (Reilly is nog te pruimen) film.
1 * maar dan alleen omdat de race-scenes mooi zijn.
swankel
Ik moest wel veel lachen zoals dat hij 'in de fik staat' ,maar ik heb niet ongelofelijk veel gelachen.
thomzi50
- 1991 berichten
Heb de unrated and uncut-versie gekeken, zitten een paar erg leuke extra's bij. Verder wat ik kon verwachten: leuke komedie met humor die meestal compleet over-de-top is, en dat is nou juist zo leuk eraan. Als het niet zo overdreven werd neergezet zou ik er waarschijnlijk weinig lol aan kunnen beleven, maar nu heb ik meerdere malen hardop moeten lachen. En dat bewerkstelligt een komedie niet zomaar bij mij
. 3,5*
Macmanus
Te lang, maar wel grappig.
Maar 2 pagina? Valt me mee, meestal staan er bij dit soort films wel minimaal 10 pagina's vol (met vooral onzin dat dan weer wel). Nou ja zal wel komen.
Sacha Baron Cohen is vooral de gene die deze film erg omhoog tilt. Lekker fout karakter die nog fouter wordt gespeelt door Baron. Natuurlijk zijn dit soort rolletjes waarschijnlijk het leukst om te spelen. Je kunt heerlijk over the top acteren, en je bent niet te vaak in beeld om vermoeiend te worden. Maar Cohen doet het wel even. Clark Duncan kan het bijvoorbeeld duidelijk niet, die is in zijn korte optredens nog steeds niet leuk. Verder is het veel droog en flauw gedoe maar ik was er wel voor te vinden vandaag. Maar 90 minuten waren toch wel genoeg geweest in plaats van bijna 2 uur!
3 sterren.
Safri
Ja, iets te lang.
Tijdens het eerste kwartier dacht ik echt dat het een waardeloze film zou worden, maar toen kwam die ellenlange bidscene en wist ik dat het met de humor wel goed kwam
Veel leuke vondsten,zijsprongetjes en ontelbaar maffe karakters maken dit tot een erg leuke comedy.
3.5 *
donnie darko
Ik vond hem ook te lang, maar wel grappig.
Maar ik kan iedereen die deze goed vonden, maar te lang, Anchorman aanraden, want die is veel grappiger, hoewel deze mij toch niet echt tegenviel. Hij is gewoon nog wat platter, en iets minder scherpzinnig.
3.5*. Will Ferrell blijft een geweldige komedieacteur, en John C. Reilly was ook fijn in zijn rol. Maar toch wel véél minder dan Anchorman.
Uier
- 2006 berichten
Beste comedy van afgelopen jaren.
Ik heb genoten van de dialogen tussen 'Riekie Buubbie' en de rest. Hij gaat overal zo hilarisch serieus op in en vooral de gespreken met Sacha Baron Cohen zijn geinig. Ook zijn twee kinderen, grofgebekte ginger-klootzakjes, die getemd worden tot 2 overdreven engeltjes door oma zijn grappig. Erg leuk gevonden. Verder een film met veel 'volwassen'-humor, verlicht met flauwe droge stukken. Ideale combinatie van mijn part.
Hopelijk gaat er in de toekomst meer van dit soort comedies komen!
Uier
- 2006 berichten
Hij kan soms erg flauw zijn inderdaad, maar de serieuze ondertoon van Ferrell i.c.m. de meest debiele discussies zorgen voor een geweldige cocktail, vind ik.
Zoals die Discussie over Highlander.
-It's great. It accually has won an award!
Watz Awartzzz, Rieckie Buubie?
-Eeeh, for greatest movie ever made.
Ah...
MarkFish
Sacha Baron Cohen steelt wat mij betreft wel de show. Hij is echt heel flauw. Vooral bepaalde dialogen van hem met Ferrel en Reilly vond ik erg grappig. Verder een leuk feel-good filmpje, best een aardig verhaal.
En inderdaad Uier, dat waren de meeste grappige momenten. Ook wanneer Cohen vertelt over zijn plannen. Dieren Hamlet laten spelen op Sri Lanka ofzo. Ferrel serieus: 'Thats just dumb'. Cohen: 'Why?' En over crepes, Franse wafeltjes.
beaster1256
leuke film met prachtige races , zit ook nog bij de nieuwe ché deze maand
Slynkin
ik vond dit een Fantastische film!
Toen ik hem aanzette, verwachtte ik zo'n familiefilm met standaardhumor,, maar dat was het zeker niet.
Ik heb een paar keer mijn zak eraf gelachen!
Die improvisatie van Will Ferrel kan ik wel waarderen, die droge flauwe draadstaal-achtige humor. Je moet er net van houden.
Na deze film heb ik nog een paar films met die gast gekeken, maar dit blijft gewoon de beste....
ben benieuwd naar die nieuwe;, Semi-pro
4,5 *
skipy05
Het heeft een tijdje geduurt eer ik hem gezien heb. ma hij valt toch mee. redelijk goede film. aleen het einde is wat minder.
Sjaako
Niet echt sterke comedy, met tè Amerikaanse humor.
Wel wat leuke grappen hoor, en de rol van Sacha Baron Cohen, is uitermate komisch gevonden voor een macho wereldje als Nascar.
Maar vooral het zwakke eind, net als overigens bij Blades of Glory is zo beroerd geacteerd, dat de score echt niet hoger uitvalt dan 2* voor de film en een extra 0.5 voor Cohen
The Last
Erg komisch ja.
Plot slaat eigenlijk helemaal nergens op, de film is gewoon volgepropt met veel ongeloofwaardige momenten die snel na elkaar volgen, een soort van gestoord levensverhaal van een achterlijke Nascar-racer, maar oh wat lag ik in een deuk..
Ferrell is werkelijk waar TE grappig voor woorden... wat heeft die kerel mij laten lachen zeg. De meest stompzinnige, maar tegelijkertijd hilarische momenten waren gewoon TE leuk, en dan heb je ook nog Reilly als 1 groot onbenul..
Damn, wat een waanzin. Cohen was ook zeker echt hi-la-risch als Franse homo..
Ongelooflijk.
Het slaat totaal nergens op, maar oh zo grappig.. 3*. Dikke aanrader.
wwelover
Zeer geinige film. Ferrel speelt weer geweldig.
Verhaal is geinig in elkaar gezet. Slaat natuurlijk nergens op. Net als in Ferrels andere (flauwe) rollen, vind hij zichzelf helemaal geweldig.
Cohen is ook hilarisch.
Zeker een aanrader als je van flauwe films houdt
illMattie
Anchorman vind ik geweldig, maar Old School, Blades Of Glory en nu ook deze weer vond ik toch een stuk minder. Jammer.
Gabbere
Heerlijk overdreven die crash op het einde. Vond het trouwens wel leuk gespeeld dat die Bobby en zijn vriend ruzie hebben, maar zijn vriend constant doet alsof er niets aan de hand is
Erg leuk. Een erg vermakelijke film
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Sacha Baron Cohen speelt nog wel de vermakelijkste rol in deze film, samen met het kleine jochie. Vaak was het allemaal net tè serieus, waardoor de 'serieuze' grappen niet aansloegen.
Slynkin
In bijna alle grappen van Will Ferrel zit een droge en serieuze ondertoon. Dat zorgt er juist voor dat dat standaardverhaaltje niet meer zo standaard is
danuz
Overduidelijk uit dezelfde stal waar ook Anchorman: The Legend of Ron Burgundy uit kwam lopen. Maar net als die film(s) kon ik ook hier weer menigmaal dubbel liggen om de ongemakkelijke humor, de te droge sketches en de vreemde uitdrukkingen. Will Ferrell blijft in al zijn flauwheid zowat altijd grappig. Heb de unrated versie gezien, die wat mij betreft toch vaak iets te lang blijft aanslepen (wat aan de andere kant meebrengt dat sommige scenes niet af lijken te zijn gemaakt, wat hier en daar juist weer wel werkt).
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Dat weet ik, maar in deze film sloeg het bij mij vaak niet aan. In Anchorman vond ik dat toch beter uitgewerkt. Wat ik al zei: net iets té serieus, waardoor het serieus grappige bij mij niet overkomt.
The Last
De eindrace is gewoon geniaal. Als ze dan te voet verder gaan onder dat deuntje..
Kwam echt niet meer bij.
SanderSander88
Favoriete Will Ferrell film. Shake & Bake!
TwoFace
Ik vind dit de beste Will Ferrel film tot nu toe. Ik heb me werkelijk dood gelachen om alle idiote one liners.
Hey! It's me, America!
Koerok
Het duurde me te lang, dus afgezet na een uur. Misschien dat ik de rest vanavond nog even kijk, voor het voetballen!
Een aantal leuke scenes tot nu toe (inderdaad, de bidscene is erg grappig), maar bij vlagen toch ook te flauw voor mij.
Dwaalman
Nou ja, geniaal is anders, en hij duurt inderdaad eindeloos, maar af en toe moest ik stiekem toch lachen, dus vooruit: tweeëneenhalve ster.
FillumGek
Veel te langdradig. Soms grappig, meestal erg flauw. Het NASCAR racen is wel erg tof.
seth gecko
redelijk heerlijke film die volledig steunt op heerlijke personages en een gezonde dosis absurdisme.
Ferrel's kinderen die Walker en texas ranger heten, de vader van ferrel die na al die jaren zijn kaartjes komt ophalen in wat lijkt een ontroerend moment om ze daarna te verpatsen, Ferrels gebeden tot baby jesus en zijn smeekbede aan Tom Cruise en zijn magic als hij denkt in brand te staan.
nog grappiger wordt het echter wanneer Cohen in beeld komt met een heerlijk stereotiep personage dat wederom een scénestealer is. hij steelt gewoon de show als nichterige formule euhn racer.
de film heeft zeker zijn gebreken en voelt soms aan als een aaneenschakeling van sketches , maar heeft genoeg doeltreffend grappig spul zoals een reclame tijdens de finale crash om een erg goed gevoel aan de film over te houden.
goeie Ferrel, meesterlijke Cohen.
3.5***

Stranger Than Fiction
Komedie / Romantiek, 2006

Akeelah and the Bee
Drama, 2006
autoracenorth carolinaprayerfamily dinnerverraadbeste vriendinrace car drivermotorfietsreclamescheidenestranged fathernascardog trainer sport competitionpsychosomatic illnessfrench stereotypefrenchman post-credits sceneduringcreditsstingerrace car crashteam ownerrace car drivingracecourseface your fearrace team