• 9.374.935 stemmen

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Komedie | 105 minuten / 121 minuten (unrated and uncut)

Genre: Komedie

Speelduur: 105 minuten / 121 minuten (unrated and uncut)

Geregisseerd door: Adam McKay

Met onder meer: Will Ferrell, John C. Reilly en Sacha Baron Cohen

• Viaplay Bekijk via Viaplay
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

"The story of a man who could only count to #1."

Ricky Bobby (Ferrell) is een echte rebel in zijn sport en dat is NASCAR racing. Samen met zijn teamgenoot zijn ze nagenoeg onverslaanbaar, tot op een dag een nieuw onbekend team opduikt en zij de grootste rivalen van Bobby en zijn teamgenoot worden...

Ricky Bobby

Larry Dennit Jr.

Mrs. Dennit

avatar van streeter

streeter

Sacha Baron Cohen was erg leuk (al was zijn stem bijna precies hetzelfde als Peter Sellers' Inspector Clouseau) maar voor de rest is het dezelfde matige Will Ferrell komedie die je van hem kan verwachten. **

avatar van markie1978

markie1978

Goede film, in de US is deze film al een blockbuster.

avatar van Doom

Doom

Lijkt me een geweldige komedie met Will Ferrell.

Als autosport liefhebber wil ik deze gewoon zien. Ben erg benieuwd, de trailer is iig veel belovend. Net zoals de eerste beoordelingen op IMDB.

avatar van tsjidde

tsjidde

streeter schreef:

Oftewel, net zoals hij King Julien deed in Madagascar?

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Precies wat je kan verwachten wanneer je geld neertelt voor een Will Ferrell film. 3*

avatar van Fonzo

Fonzo

Ik vond het een erg matige film, wel allemaal heel erg voorspelbaar.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Warrige, rommelige en vooral slecht getimede komedie die me eigenlijk geen moment kon boeien. Hier en daar zit nog wel een droge grap, maar ik kon me niet van het idee ontdoen dat er té weinig werk in het scenario is gestoken. En helaas zijn Ferrell en Reilly niet sterk genoeg om het zootje met hun vermoeiende improvisaties overeind te houden.

Erg bitter ook dat zelfs de obligate bloopers tijdens de eindgeneriek niet bijzonder grappig zijn. Alleen de spectaculair in beeld gebrachte racescènes zorgen nog voor een beetje afwisseling. Maar voor de rest is dit gedrocht echt niet om aan te zien.

1.5 sterren.

avatar van gemaster

gemaster

Heerlijke komedie waar ik hartelijk om heb moeten lachen. Ferrell doet het weer heel erg leuk, maar ook de rest van de cast is erg goed op dreef.

4 sterren.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Net zo leuk als Anchorman weer, Ferrell's serieuze blik gecombineerd met zijn belachelijke dialogen ("I'm thinking about becoming a crack dealer") zorgden ervoor dat ik regelmatig in een deuk lag. 3,5*

avatar van Big_boi

Big_boi

heb zohard gelachen dat ik een astma aanval kreeg

(geen grap)

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Leuke komedie..Ferrell weer op z`n best.

Hier en daar een leuke grap op z`n tijd.

En de race-scenes zien er optimaal uit.

Gewoon verstand op 0, en zien op een regenachtige dag.

Let ook op de aftiteling met een aantal bloopers ( altijd leuk om te zien ).

Rocco1984

Ik wil deze film zo graag zien! 2 van mijn favorieten! Ik geloof dat ik na het zien van deze film eerst maar eens een jaar sabatical neem om bij te gaan komen! zo!

avatar van The_Game

The_Game

jacobine_rodijk schreef:

Ben het hier mee eens,

voor mij ook een 3.5*

avatar van ThaHouse

ThaHouse

Dan zal ik de enige zijn die niet met de platvloerse uitspraken heb kunnen lachen. ik vond deze film veel te absurd voor woorden. Ik zag Will Ferrel wel graag bezig, maar het is serieus aan het minderen. Zonde ook dat ze John C Reilly hebben gevraagd als bijrol, zijn waarde is met deze nogmaals gezakt.

avatar van Edu

Edu

Wat een totaal niet grappig film. De humor doet vaak te lang (zoals het bidden voor het eten) en vaak van die 10 jarige grapjes (dat de hoofdpersoon 'Ik eet Crepes' moet zeggen). Ik had een hoge verwachting, als ik de reacties hier zo las. Maar helaas valt de film voor mij zwaar tegen. 1,0 ster.

avatar van Doom

Doom

Deze aardige komedie begint erg goed met een paar geslaagde scenes en strakke nascar races. Helaas weet Talladega Nights dit niveau niet vast te houden. Dit komt voornamelijk door het overdrijven van vele scenes. Op een gegeven moment is het gewoon niet meer grappig om te zien dat die opgeblazen fransman blijft praten met zijn vervelende accent.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

echt een heel grappige droge film weer met Will Ferrell, ik ging stuk in de trein toen ik deze film keek op m'n MP3 speler, mensen gingen mij raar aankijken.. maar ik kon het niet laten!! bijvoorbeeld toen Ricky geinterviewed werd.. steeds zijn handen naar boven! heel grappig
5 sterren!!

Rocco1984

Wanneer komt hij nou uit?

avatar van mike2006

mike2006

John C Reilly is de drager van de film. Zonder hem was deze film onder de maat geweest. Aardige tussendoor komedie met grappige momenten. Iets te voorspelbaar en een Sascha Baron die in het begin leuk is als de Formula Un rijder, maar later begint dat typetje toch te vervelen. Een aardige film voor als je niets te doen hebt. 2,5 sterren.

avatar van james_cameron

Grappige, droge komedie die niet iedereen zal waarderen. Ik vond de onderkoelde humor goed werken, al duurt de film (zeker de director's cut die ik zag) iets te lang en zijn er bepaalde momenten die flauw en vergezocht zijn. De cast is zeer op dreef, al valt de dik aangezette rol van Sacha Baron Cohen een beetje tegen. Ferrell is daarentegen perfect in de hoofdrol, goed aangevuld door een hilarische John C. Reilly en Gary Cole. Visueel is de film ook dik in orde, met mooi in beeld gebrachte racescenes.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

james_cameron schreef:
...Ik vond de onderkoelde humor goed werken...

Onderkoelde humor? Raar, dat was nou precies wat ik miste aan de film en waarom ik 'm voor 't einde uit heb gezet. De humor die we kennen van Ferrell, die Anchorman nog om aan te zien maakte, (dat zie ik dan als onderkoelde humor) miste hier nogal, alles lag er te dik bovenop. Neem de scene aan de tafel; "Still sittin' in my dirty pants". Ik vind dat toch wel heel geforceerd overkomen, ik zag de grens niet echt meer tussen dit en bijvoorbeeld Scary Movie, wat ik nog wel zag bij Anchorman.

avatar van toppie1510

toppie1510

ik heb genoten. Als je van Ferrell houdt dan moet je deze film kijken.

avatar van _Daan_

_Daan_

Toppie film! En als een autofreak ook ;euk om naar te kijken..4,0

Wat een waanzin weer , zo ongelooflijk droog.

Ik vind Ferrell lang niet altijd leuk, maar in deze film, vooral door de wisselwerking met Reilly, werkt het toch wel geregeld op de lachspieren, al slaat het natuurlijk helemaal nergens op.

avatar van donnie darko

donnie darko

Leunt deze qua humor dicht aan bij Anchorman??Want dan heb ik er heel veel zin in.

Hm.. enigszins wel aangezien het beide volkomen melige onzin is, maar waar het bij Anchorman imo voor geen meter werkte, werkt het hier best redelijk.

avatar van nr10micha

nr10micha

Leuke film, heb soms zeker moeten lachen door de melige, droge opmerkingen. Er zit ook een verhaal in, maar dat is nogal voorspelbaar, beetje familie film achtig verhaal... De film is dus toch het leukst door de droge momenten. Geen topfilm, maar leuk om is te kijken. 3,0*

avatar van rensiboy

rensiboy

Big_boi schreef:

heb zohard gelachen dat ik een astma aanval kreeg

(geen grap)

das niet zo mooi.

avatar van Teemong

Teemong

Waar zien jullie deze film dan? Hij is niet op DVD of in de bioscoop geweest...

Teemong schreef:

Waar zien jullie deze film dan? Hij is niet op DVD of in de bioscoop geweest...

Videotheek issie op dit moment.

Ik heb em net afgekeken en ik heb toch een paar keer moeten lachen. De hele film zit de hele tijd door met grappige zinnen en teksten. Hij had alleen iets korter moeten duren. Toch blijft Will Ferrel altijd grappig. Het begin is top, maar het midden van de film kan best op ffw. NASCAR wordt trouwens ontzettend belachelijk gemaakt

Ik geef em 3 sterren