The Darwin Awards (2006)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Finn Taylor
Met onder meer: Joseph Fiennes, Winona Ryder en David Arquette
Plot The Darwin Awards
"A comedy... to die for."
De film verwijst naar de 'Tongue-in-cheek Internet Award' of 'Darwin-Award' (een soort van spottende, ironische trofee), geschonken aan diegenen die zichzelf verminken of zelfs sterven door een gigantische stommiteit. Deze vaak postume eer is ontworpen omdat door de dood van de verantwoordelijken, de menselijke 'genetische poel' telkens weer verbeterd wordt voor de toekomstige generaties. Michael Burrows is een forensisch detective, die samen met zijn partner Siri, een schade-opnemer van de verzekering, een road trip maakt om zo het profiel van een potentiële 'Darwin Award' winnaar vast te leggen.
Michael Burrows
Mrs. Pearlman
Simon
Farley
Ravenstein
Benieuwd wat dit gaat worden...
Interesse in het onderwerp?
Ook Darwin's Blade (in 't nederlands Moedwil) van Dan Simmons zou je kunnen interesseren.
kadaver
best wel een leuke film.
als je wel eens mythbusters kijkt kun je vast wel een paar van de verhalen die in de film voorkomen.
wolfsheim
Had hier veel van verwacht maar de humor bleef voor mij gevoel uit.
Een beetje slappehap en dan vooral het laatse stuk van de film.
movielunatic
Zwaar slechte film, slechte humor, bijna in het rijtje van Bridgit Jones diarry!!!!!! Heb ook echt een hekel aan die acteur
bisse
Heeft echt helemaal niks met bridget jones te maken echt stupid om deze 2 films in dezelfde zin aan te halen. Erg leuke frisse film over het geweldig grappige concept van de Darwin Awards. Naast een leuke benadering van dit concept heeft de film nog meer te bieden zoals een redelijke lovestory en vreemde personages.
3 ster
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Dertien in een dozijnfilmpje waarvan de tweede helft het een stuk beter doet dan de eerste. Maar dan nog is Joseph Fiennes een uitstralingsloze sufkees en zijn de tussenstukjes met de ongelukken pure filmvulling. Hier en daar een aardige grap, maar nog steeds niet veel soeps. 1,5*
Goedkoop gemaakte, slecht in elkaar gezette komedie met een grappig maar slecht uitgewerkt verhaal. Het aktweerwerk is helaas ook bedroevend slecht, met een miscaste Fiennes en een maar een beetje aanmodderende Ryder. Wat is zij toch ver gezakt de laatste jaren. De leukste scene is die met het Metallica-concert, al is die eigenlijk ook vrij flauw. De structuur met de documentaire-filmmaker voegt niets toe en de film is soms bedroevend amateuristisch: kijk maar eens goed naar de scene met de door het ijs gezakte auto. Dat is bewegend wit plastic langs de waterrand en zeker geen ijs!
hannes64
- 1926 berichten
Vond em wel aardig geslaagd voor een misdaadkomedie.
Fiennes is niet echt op z`n best, maar ryder mag er zeker wezen...nog steeds.
Goeie en leuke onderhoudende filmVooral `t komische stukje in de badkamer, waar fiennes zich beschermd met elastieken etc...zeer komisch.
Shampoo
1 welverdiende ster! Wat een bagger, slechte vertelstructuur, slechte acteurs, slechte grappen, enz..
rene22
Wat een voorspelbare grappen zeg. Mobieltje leeg van de een en het andere mobieltje heeft geen bereik. Goh, wat vindt ik mijn koffer een ballon en helium en een touwtje. Je raad het al....Slecht geacteerd en proberen het met woorden als f..k een beetje op te leuken. Welgeteld 2 x geglimlacht. 0.5 *
DeCol
Slechte film zeg! Is dit een komedie? Ik heb totaal niet kunnen lachen en wilde zelfs al eerder stoppen met kijken maar ik heb volgehouden en hem afgekeken. Verhaal slaat helemaal nergens op en er wordt rampzalig geacteerd. 1,5 voor de film, 0,5 voor de afstuderende cameraman omdat hij Fez van That 70's show is.
Ach de film is niet echt geweldig maar soms valt er wat te lachen. Dat laatste eigenlijk alleen om de maffe ongelukken. De auto met vliegtuigmotor en het ongeluk bij het Metallica concert waren wel goed en zeer grappig. Niet veel van verwachten van deze film en dan valt het wel mee. De film duurt gelukkig maar 90 minuten waardoor hij goed te bekijken valt.
Joeri_000
Geniaal idee met een matige uitvoering.
Hier had veel meer ingezeten.
Jammer jammer jammer.
Vond het lachje van die vrouw die de bus bestuurde geweldig..
orbit
- 12092 berichten
Best aardig hoor, alhoewel het nergens over gaat en een hollywood parcours heeft..
mock turtle
aandoenlijke winona ryder. aardige film verder.
en idd; als je Darwin's Blade van Dan Simmons hebt gelezen komt veel je bekend voor.
valt weinig meer over te zeggen.
verjim
Aangenaam filmpje, Best wel grappig als je met de darwin awards bekend bent.
lars-pixar
‘Elke uitvinder is een Darwin met een idee’
Wat een leuk verrassend verhaal net als de film
erg vermakelijk. Joseph Fiennes is goed in zijn
rol en komt ook overtuigend over net als de andere
acteurs. De grappen zijn erg vermakelijk en om te
lachen. Vooral is de film goed uit gewerkt. 3,0*
ILDIB
Teveel matige meuk, maar zeker wel de moeite waard met momenten. Tis wat rommelig en t zijn teveel ministukjes. Had beter moeten worden uitgevoerd, potentie is er, zeker ook met de acteurs die opdraven.
agathadirks
Ja jammer, ik las vaak in de pauze The Darwin Awards, en zag dat deze film op tv kwam.
Dus meteen opgenomen en verder niet gekeken wie erin zat.. Want dit thema kan bijna niet fout gaan!
Alleen tijdens het kijken, kwamen er alleen maar van die has been acteurs in voor.. (Die volgens mij dit weer als hun big break zagen... Maar goed, ik gaf het een kans)
Maar Ik vond het flauw, (en dan niet american pie flauw) gewoon flauw. En eigenlijk maar een paar, ik denk 3 Darwin Awards achtige verhalen in voor. (Die ik eigenlijk nog nooit op de site had gezien) en een duffe moordenaar. Wat weer niks met Darwin Awards te maken had.. *Delete van recorder!!!*
Nee jammer! Ik lees volgende keer wel gewoon weer de site ipv deze meuk! Dus kunnen we deze film ook nomineren voor een Darwin Awards? Want volgens mij hebben al die acteurs nog geen kinderen..!

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Hair