Genre: Horror / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans
Releasedatum: 5 december 2002
Plot Ghost Ship
"Sea Evil"
Kapitein Murphy en zijn bergingsbemanning verdienen de kost met het lokaliseren, opknappen en naar de wal slepen van verlaten schepen. Als op een dag piloot Ferriman hen attendeert op een vreemd schip dat hij bij de kust van Alaska zag drijven, besluiten ze het schip te onderzoeken. Het oude verroeste schip lijkt verlaten, maar behuist iets onmenselijks. Het team komt er al snel achter dat het spookt op het schip en de bemanningsleden van Murphy's schip vallen een voor een ten prooi aan het kwaad dat op het schip huist.
Captain Sean Murphy
Francesca
Captain
Friendly Officer
darknessss
nee :S nooit ze bestaan niet alleen in films maar als je naar andere films kijkt me geesten zien deze er niet egt uit
psycholamp
- 1960 berichten
Genoeg "waargebeurde" verhalen waarin geesten uit vaste materie bestaan. Trouwens ook in genoeg andere films.
psycholamp
- 1960 berichten
Nee, vandaar de aanhalingstekens. Ik ben me er ook van bewust, dat deze film niet waargebeurd is, maar ook schrijvers gebruiken zo hun bronnen.
Voorspelbare thriller, die na een redelijke opening vrij snel in elkaar zakt. Moet het meer hebben van de gore dan van de schrikmomenten en schiet zelfs daarin tekort. Zeer clichématig en ongetwijfelt eng voor kinderen maar rustig over te slaan zonder ook maar iets gemist te hebben Twee sterren, dus gemiddeld..
gebruiker_56935
Waarom komt deze in vredesnaam zo vaak op tv?
jellecomicgek72
niet echt zo bijzonder, maar ook niet echt heel slecht 2,5 sterren dus.
D16
ja ik ook, als je er dan eindelijk achter komt wat er aan de hand is via flashbacks dan word de film saai.
dwid
Had de film al vanaf net nadat die uit was in de la liggen, uiteindelijk nooit gekeken, tot die gister op tv was.
Nou ik had dus niet zo heel veel gemist blijkt.
Opzich wel een aardig verhaal en aardig gespeelt, maar dat was het dan ook wel. Op een enkel schrikmomentJE na, niet echt heel spannend, wel boeiend genoeg om helemaal af te kijken !
Toch 3*

sabsabsab
Niet de beste horrorfilm van de afgelopen jaren maar wel stukken beter als House On Haunted Hill en Thirtheen Ghosts. De openingsscene vind ik een van de beste openingsscenes die ik ooit heb gezien. Soms werd de film wel erg clichematig, maar ik vond hem toch spannend.
house on haunted hill was beter dan deze. en thirtieen ghost is al helemaal beter dan deze. hier gebeurt weinig in het is voor spelbaar totaal niet eng en een simpel verhaal
briek
Een vreemde film, waar niet echt sprake was van horror of een thriller. De cast deed het wel behoorlijk maar Ik had van deze film veel meer van verwacht.
crack1
Er is al veel slechter mijn netvlies gepasseerd!
3.5*.
komerad
Vond deze film nog aardig meevallen heb al veel slechtere gezien.
Vandaar : iets beter dan de gemiddelde standaard zooi.
JDSsmetje
Een mooie horrorfilm waar wel duidelijk sprake is van thriller.
Het is gewoon een aangename film om naar te kijken. Misschien was het toch wel een beetje overdreven met die geesten, dat zou wat minder mogen. Het acteerwerk viel toch wel een beetje, de film zou nog een toppacteur nodig hebben en dan zou deze film gemakkelijk boven de 3 komen te staan.
Lexcoaster
Niet onverdienstelijke horrorfilm. Het begin is geniaal, dan zakt de film in tot een gewoon gemiddeld niveau. Maar de film wordt nergens slecht, met het sfeertje zat het van begin tot eind wel goed. 3*
namingway24
Geweldige openingsscène zet een verkeerde toon voor de rest van de film. Dan is het nog steeds geen flop, maar gewoon een degelijke spookfilm. De grote onthulling op het einde zag ik deels aankomen (wel wie de bad guy was, niet zijn ware aard). En op het einde weer zo'n leuke twist die het bij mij altijd goed doet.
Roodkapje
Filmpje dat leuk wegkijkt en op sommige momenten akelig word; maar verder ook niets meer. Beetje "titanic" gevoel toch :-p
Lexcoaster
Titanic? Die film is toch wel van een ander kaliber meen ik hoor.
Loutjeeh
Ik ga hem vanavond opnemen denk ik, om hem in het weekend te kijken. Ik heb ooit wel die eerste 30minuten gezien maar nooit het einde.
Zo te lezen hier is er niet zo heel erg veel aan.
mnrk
Een redelijke film. Wel een prima cast voor deze film trouwens.
Met natuurlijk de bekende openingscene, maar de scene die me het meest bij is gebleven is toch wel de scene waarin de danszaal weer helemaal terug opgebouwd wordt !
Voor de rest een leuke film om naar te kijken met een zakje chips erbij en wat te drinken.
Loutjeeh
Wat een rare film. Het open einde geeft een makkelijke inzet voor een deel2. Ik snap nog steeds niet helemaal wie er nog in meer in het 'complot' zaten. Als dat kleine meisje die vrouw laat zien hoe iedereen is vermoord, dan snap ik niet waarom iedereen elkaar vermoord als alleen die ene man die zielen moet hebben. Om het goud? Of zaten ze met die man in het "complot".
Een 2 voor de film.
sabsabsab
het begin is wel cool en dan verwacht je natuurlijk ook dat je een vet coole film gaat kijken. maar de rest van de film is eigelijk echt teleur stellent. er kwamen niet zulke goeie moorden in voor.en ik vond het meer een avontuur flm dan echt horror. en dat laaste stukje was ook nep/toevallig.als ze meer dingen hadden gedaan wat er een beetje uitzag zoals het begin had het mischien zo een klasieker kunnen worden.
aerts007
Bagger film dit, ik vind het veels te plat!
Plat, met al die golven?

Warrior

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Savior
Oorlog / Drama, 1998
schatcruisepilotghost shipbloedvergietengeweldtugboatsalvage supernatural horrordeserted ship