• 9.374.003 stemmen

Geregisseerd door: Dolph Lundgren

Met onder meer: Dolph Lundgren, Raicho Vasilev en Ben Cross

Gesproken taal: Engels, Pools, Russisch en Slowaaks

Plot The Mechanik

De keiharde paratrooper Nikolai Cherenko, die gediend heeft in Afghanistan, werkt en woont in een voorstad van Sint-Petersburg. Op een dag wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke moord op zijn vrouw en zijn enig kind. De moordenaar is Sasha, een sadistische drugdealer en bordeelhouder. Nikolai spoort hem en zijn bende op, schiet iedereen neer en verdwijnt, in de veronderstelling dat hij ze allemaal vermoord heeft...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mug

Mug

Veelal overbelicht. Ontzettend veel (aargghh!!) slow-motion beelden. Een geheel nietszeggend script. Voornamelijk voorspelbare aktie-momenten en liquidaties. En djelle haalt me de woorden uit de mond: houterig. Oh oh oh, wat een drama. Maar het kan slechter, 1 ster. Te danken aan het feit dat er naarmate de film vorderde er meerdere kogels van de good guys nodig waren om de bad guys uit te schakelen dan 1 kogel (ten opzichte van de 30 die de bad guys missen op de good guys).

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg goede actiefilm. Dolph Lundgren speelde weer erg goed en was cool.

Met hele zalige actiescene's en personage's en die korte auto met moterachtervolging was ook erg leuk. Die scene in dat dorp vond ik ook super. Gewoon aan een stuk door actiescene's en er zit nog een fijn Russich sfeertje aan ook.

DVD gewoon voor 4 eurie op de vlooienmarkt gekocht, orgineel nog wel en niet geript.

Dolph speeld inderdaad erg goed. Ik heb maar 5 films van hem gezien en geen enkele film viel tegen. Ik moet er meer van hem zien. Ik kijk uit naar die twee delen van hem die dit jaar uitkomen.

Maar aan het plot klopt weinig: Nicolai woont in LA en niet in St Petersburg.

avatar van Lennert

Lennert

Teveel overbelichting en er zou toch echt minder slow-motion in moeten zitten (een van de weinige actiefilms waar dit wel goed in gemonteerd zit blijft toch Hard Target).

Dit maakt de film echter absoluut niet slecht. Ik ben nog niet bijzonder thuis in de Dolph Lundgren films (ken hem alleen van Rocky IV en Universal Soldier), maar ben zeker tevreden over wat ik heb gezien. De actie deed me denken aan Wake Of Death van Jean-Claude van Damme: goed over de film verspreid en erg hard. De hele film had weinig humor, maar het acteerwerk was niet slecht en de shootouts waren goed gefilmd. Wat ik miste wat was knokwerk (gezien het feit Dolph toch een karateka is, weet iemand welke films ik daarvoor zou moeten zien?) met de vuisten en voeten, maar ik heb me alles bij elkaar geen moment verveeld.

Nu heb ik verder nog The Shooter, Hidden Agenda en Direct Action van hem liggen, ben benieuwd wat voor soort films dit zijn, als ze in het straatje van The Mechanik liggen heb ik weer een nieuwe actie-acteur erbij waar ik weer wat van kan verzamelen (de Seagal en van Damme collectie is toch al zo goed als compleet).

avatar van 606

Leuke sfeer en prima actie.

Dolph doet het goed net als de rest.

3,5 ster

avatar van Lau1986

Lau1986

Dolph Lundgren kijk ik eigenlijk niet vanwege het verhaal, maar omdat je weet dat er genoeg actie aan bod komt en dat is net wat deze film bied. Actie!

Daarmee heb ik toch wel genoten, de schiet acties in de club, maar ook het einde in het dorpje waar een aantal gave scenes zijn. Ik vond alleen de actrice die het ontvoerde meisje speelde erg slecht acteren.

avatar van Bram0108

Bram0108

Geweldige film! Dit is een film, waarin voor een actiefilm een goed verhaal inzit. Lundgren mag wat mij betreft meer zelf regisseren en schrijven . Het is een vermakelijke film, misschien wat overdreven en de actie wordt best wel geloofwaardig neergezet. Goede film, zeker een aanrader!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een flinterdun wraakverhaal over een man die zijn vrouw en kind verliest. Lundgren nam hier behalve de hoofdrol ook de regie op zich in een toch vrij degelijke film. Eigenlijk zijn er nergens echt grote verrassingen of grote hoogtepunten, maar toch kent The Mechanik een aardig tempo, degelijke actiescènes en een redelijke wisselwerking met de dramatische momenten. Vooral wanneer Lundgren met een shotgun aan de haal gaat wordt het eigenlijk écht leuk.