• 8.902.862 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: David Cronenberg

Met onder meer: William Smith, Claudia Jennings en John Saxon

Plot Fast Company

"Strap yourself into a car that flies 240 miles an hour down a quarter mile track."

De ouder wordende autoracer Lonnie Johnson staat op het punt ontslagen te worden door z'n sponsor, die een jonger imago wil uitstralen.

logo tmdbimage

Lonnie 'Lucky Man' Johnson

Phil Adamson

Billy 'The Kid' Brocker

Gary 'The Blacksmith' Black

avatar van Wouter

Iemand de film 'Crimes of the Future' gezien die op de 2 disc US dvd extra is toegevoegd?

Meest on-Cronenbergse Cronenberg die ik gezien heb.

Vond hier echt niks van zijn typische kenmerken in terug, integendeel. Hilarische (maar slechte) muziek, dat wel, maar toch erg anders. Erg standaard verhaaltje over wat concurrerende racers. Verder zijn die drags wel leuk, vraag me af of Kawajiri's segment uit Manie-Manie hier niet een klein beetje op gebaseerd is.

Kijkt wel aardig wel, ziet er ook erg fleurig en zelfs ietwat verzorgd uit, ook redelijk nieuw voor een Cronenberg film. Maar verder is dit gewone pulp die weinig tot geen positieve kanten kent en eigenlijk naamloos geregisseerd werd. Toch benieuwd wat de motivatie van Cronenberg geweest is.

't is redelijk vermakelijk. Maar meer kan ik er echt niet van maken. Dan toch nog een Cronenberg verrassing op de valreep. 1.5*

avatar van Halcyon

Halcyon

Onderhond schreef:

Toch benieuwd wat de motivatie van Cronenberg geweest is.

Cronenberg is een fervent racefanaat met een verleden als amateur racer. Het was trouwens ook commissiewerk, ik geloof dat Cronenberg een financieel moeilijke periode kende op dat moment.

avatar van Memphis

Memphis

Echt een vreemd in het genre van Cronenberg. De film begint al grappig met een soort Born on the Run rip off muziekje. Het verhaal is verder echt niet schokkend. Wel veel elementen die later terugkomen in Days of Thunder maar of die film nou echt schatplichtig is aan deze film dat betwijfel ik. Het verhaal is flauw, de acteurs net iets minder dan degelijk dus absoluut geen hoogvlieger deze film. Alleen leuk als je van drag racen houdt of geinteresseerd bent in films van Cronenberg.