• 9.375.568 stemmen

One Night with the King (2006)

Alternatieve titel: Princess of Persia

Geregisseerd door: Michael O. Sajbel

Met onder meer: Tiffany Dupont, Luke Goss en Omar Sharif

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot One Night with the King

"Feel The Touch Of Destiny"

Het verhaal volgt het knap uitziende jonge Joodse meisje Hadassah op de voet. Wanneer haar ouders vermoord worden, komt zij bij haar oom terecht die een bondgenoot is van de Perzische koning. Wanneer op macht beluste Perzische prinsen het onderkomen van de oom plunderen wordt ook zij meegenomen. Op zekere dag wordt zij in een kar het paleis van de koning, Xerxes, binnengesmokkeld, die op dat moment erg ontstemd is door allerlei oorlogsperikelen. In dezelfde periode zinspeelt de eerste minister, die een gewillig oor vindt bij de koning, op een genocide ten op zichte van het Joodse volk. Eenmaal in de harem van de koning slaagt zij er in om de aandacht van Xerxes te trekken. In weerwil van het feit dat hij steenrijk is voelt zij zich meer aangetrokken door de persoonlijke karaktertrekken van de koning.

Hadassah / Esther

Prince Tarshish

Queen Vashti

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Niet echt geslaagd, deze film.

Het verhaal op zich is al meer dan dramatisch genoeg en vormt zeker een goede basis voor een film, maar de toevoegingen aan dit verhaal maken het allemaal romantisch en klef. Wie zegt dat Ester wel met de koning wilde trouwen - niet geheel zonder risico's, gezien haar afkomst, de complotten aan het hof en het lot van haar voorganger - en dat ze zelfs al verliefd op hem wordt de eerste keer dat ze hem ziet (met zijn uiterlijk al helemaal onwaarschijnlijk)? Daar gaat de geloofwaardigheid. Deze wordt er niet veel beter op door de omgeving en de kostuums, die een soort kruising lijken te zijn tussen India en de middeleeuwen. Tifanny Dupont ziet er niet slecht uit in haar exotische gewaden maar daarmee is al het goede wel gezegd. Over Luke Goss wil ik niet eens beginnen. De grote schurk Haman is niet bepaald schrikwekkend en de eunuch heeft een veel te mannelijk voorkomen (en stem!) voor een gecastreerde man. John Rhys-Davies kon er nog mee door en John Noble ook wel, hoewel ik moeite heb ze los te zien van hun Lord of the Rings-personages.

Dan blijft er weinig positief over, vrees ik. Al met al twee sterren dan.