• 9.373.537 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Carré Otis en Jacqueline Bisset

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 6 juli 1990

Plot Wild Orchid

De sensationeel mooie advocate Emily gaat op zakenreis met haar sensuele bazin Claudia. Claudia stelt Emily voor aan de intrigerende en rijke zakenman James Wheeler. De onschuldige Emily raakt al snel gefascineerd door deze mysterieuze man. Wanneer ze merkt dat hij ook in haar geïnteresseerd is, probeert ze dat uit te buiten. Als ze hem echter tracht te verleiden, reageert Wheeler uitermate stug. Hij blijkt bang te zijn voor intimiteit.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Kijk hier niet naar, ´t is bagger. Zeer zwak geacteerd verhaal, dat alleen draait om de dames uit de kleren te krijgen.

Ik heb hier geen bezwaar tegen, maar daar zijn speciale films voor.

avatar van EmDee

EmDee

Maar in die speciale films willen deze actrices niet spelen.

narva77 (crew films)

Speelt deze film in Brazilië?

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja in Rio, De film was zo slecht dat je maar op de lokaties ging letten..

narva77 (crew films)

Ja man? Ojeetje dan heb ik em ook gezien; vond het uitzicht uitermate mooi

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Otis bedoel je zeker.

Shit gemist balen

avatar van FisherKing

FisherKing

Narva, Dat is weer een halfje teveel

narva77 (crew films)

Wat ik zei; mooie beelden...

avatar van as

Droopy

Tja.... naakt verhaaltje in een broeierige sfeer. 1.5*

avatar van Verbal

Verbal

ja, inderdaad mooie omgeving...

avatar van Lenn

Lenn

zwoele film in een knappe omgeving met rescpectabel acteerwerk.

hiermee is de film samengevat, de inhoud vergeet je snel maar de film op zich blijft hangen.

de seksscene als een orchidee is nu al legendarisch en herkenbaar.

voorts hoef je deze film niet op dvd aan te schaffen.

3.2

avatar van mikey

mikey

OKEE de sexscenes waren legendarisch omdat ze echt zouden zijn. Ik bedoel, ze zouden het echt hebben gedaan. Ik geloof het zo. verder een verhaal van nul,nul en 'sfeervole' lokaties. 1

avatar van meyerke

meyerke

verhaal: 0.5* voor de moeite

sexscènes: 1*

voor de rest: 0

totaal: 1.5*

Saldek

Hm......reacties te over die het niet zo een interessante film vinden. En dat terwijl deze in mijn top tien staat. Ja, smaken verschillen. Wat mij trekt aan deze film is niet zozeer het erotische. Nee, die is meer op getinte wijze wat sfeerbepalend. Het verhaal is wel interessant, maar allerminst spectaculair te noemen. Nee, de erotisch-geladen sfeer die wordt geleid door wat psychologisch getouwtrek weet de film mij van A tot Z te boeien. Soms moet je een film gewoon niet zien om een verhaal, maar meer om datgeen wat het met je doet. Er zitten in de film stukken die onsamenhangend zijn. Maar als je de sfeer begrijpt, dan voel je die momenten aan. Het is net als in (een totaal andere film, maar enfin) 'Apocalypse now'. Die film heeft ook wat in eerste instantie vreemde zaken erin verwerkt, maar gaandeweg voel je die sfeer aan. Zoiets is het ook met deze film. Dus ik gooi de score maar even omhoog denk ik.

avatar van veron35

veron35

Nog 1 stem voor de flop 100.

avatar van ILDIB

ILDIB

Raar dat deze zo laag staat. Tis niet de beste film maar hij zet wel wat neer. Dan kun je nog 15 van deze semi erotiek films uit de jaren 80 onderaan waarderen.. 9.5 weeks, unbearable lightness, 2 moon junction (hmm ik zie dat deze ook laag staan. na ja waarschijnlijk mensen zonder fantasie..)

Saldek

Wow! Zowaar nóg iemand naast mij die iets in de film vinden kan. How rare! Maar ik ga helemaal met ILDIB mee!

speranza

Deze stoute man durft tegen de stroom in 3,5* voor deze film te geven. Wat ben je mooi Carré Otis! Ik krijg je niet uit mijn gedachten!

speranza

Dit is één van de weinige films waarin echte seks voorkomt. Mickey Rourke heeft daadwerkelijk heftige seks met Carré Otis bedreven. Het is betreurenswaardig dat het mooiste wat er is zo weinig in gewone films getoond wordt.

avatar van finalman

finalman

speranza schreef:

Dit is één van de weinige films waarin echte seks voorkomt.

En daarom geef je het een 5?

Saldek schreef:

Nee, de erotisch-geladen sfeer die wordt geleid door wat psychologisch getouwtrek weet de film mij van A tot Z te boeien. Soms moet je een film gewoon niet zien om een verhaal, maar meer om datgeen wat het met je doet. Dus ik gooi de score maar even omhoog denk ik.

Met deze verrassende invalshoek lever je een uitstekende bijdrage aan de promotie van deze belachelijk ondergewaardeerde film!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Flauwe film waar ik niets van begreep. De laatste 10 minuten ben ik zelfs in slaap gevallen. Het enige positieve waren de dans-scènes.

avatar van dutchcowboy

dutchcowboy

Ik zag Wild Orchid voor het eerst in 1991 en heeft toen veel indruk om me gemaakt.

Deze film wordt binnen een paar jaar geroemd als cultfilm op het gebied van psychologisch/erotische thrillers.

Dutchcowboy heeft gesproken

avatar van dutchcowboy

dutchcowboy

Correctie ik bedoel 'psychologisch/erotisch drama' i.p.v. thriller.

avatar van kramersietse

kramersietse

Jeetje, dat die Rourke een diepe dal in zijn carrière heeft meegemaakt begon zeker na deze wanprestatie.

Kan me herinneren dat ik de film toen keek omdat ie ondeugend was, eerste vlinders in mijn buik enzo. Tja. Nee een dikke onvoldoende deze film.

Saldek

Hahaha......zo lang ik deze niet heb gezien. Maar nu, na een zes jaar ofzo heb ik deze weer eens uit de kast gehaald. En wat blijkt? Ik ga hem steeds beter vinden!

De film boeide me vanaf het eerste moment, zeker. Maar nu ik volwassener ben en nog wat beter weet te relativeren weet ik allerlei raakvlakken te vinden die ik voorheen niet zag. Psychologisch issie zeker, maar........psychodrama of thriller?

Heb nu voor het eerst deze als een thriller ervaren. Suspense om wat er volgen gaat in psychologische dynamiek.....

Eigenlijk is het verhaal/regie iets wat je zou verwachten in een filmhuisfilm, maar dan met Hollywoodinsteek. Misschien dat dáárom er velen geen raad mee weten. Ik weet het niet. Wel leuk moet ik zeggen dat er mensen zijn als Speranza die de film ook vatten........

Twintig jaar na dato voor mij nog altijd een toppertje dit!

avatar van filmhater

filmhater

Hoewel Mickey Rourke een beetje teleur stelt maken het dromerige sfeertje en de fantastische soundtrack dit toch een topper in het genre.