• 9.370.277 stemmen

Met onder meer: Chris Penn, Michael Rooker en Tim Roth

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 22 oktober 1998

Plot Deceiver

"There are two sides to every lie."

Het vermoorde meisje had zijn telefoonnummer en dat maakt hem de hoofdverdachte. Om zijn onschuld te bewijzen neemt hij een leugendetector-test af, maar hij is wel nerveus voor de test en dat werkt zijn epileptische aanvallen in de hand. De politie vindt dat hij zich maar verdacht gedraagt, en één van hen wil graag een bekentenis zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

James Walter Wayland

Detective Edward Kennesaw

Detective Phillip Braxton

Mrs. Kennesaw

Sorority Girl

Dr. Banyard

avatar van gotti

Heerlijk sfeertje, goeie prestaties van de cast (maar natuurlijkvooral Roth), maar ik had me er toch wat meer van voorgesteld. Was hier ook al jaren naar op zoek, dus zodoende... 3*

avatar van K. V.

K. V.

Deze stond waarschijnlijk al vier jaar op m'n lijst en eindelijk was hij eens op tv.

De film was wel het eerste uur wel wat langdradig en 'k begon al wat te panikeren, maar gelukkig herpakte de film zich. Het laatste half uur was erg goed en bevatte toch een serieuze twist.

De acteerprestaties waren van alle drie de acteurs erg goed en ondanks dat de film zich bijna de hele tijd in een ruimte afspeelt, stoorde dit niet.

Jammer van het eerste uur, want anders was dit een echte topfilm.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Opnieuw gezien na véle jaren (die eerdere reactie had ik uit m'n herinnering geschreven) en de film blijft strak. Alleen de intro met de IQ's is onnodig, het duurt even voordat het echt op gang komt en hier en daar is het te clichématig hoe de rechercheurs handelen.

Maar het plot wordt steeds boeiender, goed acteerwerk (uitgezonderd de jonge Renée Zellweger), de hele film is er een donker sfeertje, het feit dat er weinig locaties zijn pakt effectief uit en de manipulatieve insteek van Roth werkt uitstekend, ook omdat je achteraf bepaalde dingen anders ziet. Audiovisueel is het wel ingetogen maar het plot 'compenseert' dat, een typische jaren negentig psychologische film zoals ook The Game en The Usual Suspects. Ik blijf een zwak houden voor Deceiver, die vier sterren die ik eerder gaf had ik aardig ingeschat.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Interessant driehoeksdrama dat zich bijna volledig afspeelt binnen de muren van een politiekantoor waar verdachte Tim Roth ondervraagd wordt door detectives Chris Penn en Michael Rooker. Meeslepende acteerprestaties en prachtige fotografie. Het geheel baadt inhoudelijk en visueel in een noir sfeertje. Veel schaduw, lamellen, af en toe scheef expressionistische camerastandpunten, sepia kleuren … Het omkeren van karakters en de twijfelachtige grens tussen wie de goeie kant en wie de slechte kant vertegenwoordigt. Noirliefhebbers hebben hier wel iets aan. Bij momenten vroeg ik me wel eens af of het allemaal wel zo geloofwaardig was met bepaalde samenloop van omstandigheden. Maar ik ben er zeker ver genoeg in mee kunnen gaan.