• 9.251.060 stemmen

Met onder meer: Michel Piccoli, Anouk Aimée en Michele Placido

Gesproken taal: Frans en Italiaans

Releasedatum: 20 november 1980

Plot Salto nel Vuoto

Rechter Mauro Ponticelli woont al zijn hele leven samen met zijn zus, maar als haar geestelijke gezondheidsproblemen verergeren, weet hij niet goed hoe hij voor haar moet zorgen. Wanneer zijn zus een acteur ontmoet die haar uit haar depressie haalt, betrapt Mauro zichzelf op onbewuste jaloezie.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog maar 2 stemmen voor een Bellochio met Anouk en Piccoli ? Ze wonnen nog wel beiden een gouden palm in Cannes ! Misschien zagen ze daar een Frans ingesproken versie...

Enfin, typische Bellochio weer met de gekende vervreemdende decoupage en een dikke stront tempo . De thematiek is ook gekend: broer en zus Aimee/Piccoli stammen uit een zacht uitgedrukt disfunctionele bourgeoisfamilie waar wellicht door erfelijke syfilis waanzin en misdaad regeren, we krijgen via flashbacks die spelen in een soort spookhuis te zien hoe het zover is gekomen met gekkie Anouk en neuroot Piccoli, een devoot katholieke rechter die uiteraard sexueel geremd is.

Piccoli wil zijn zus dus nog gekker maken dan ze al was en het liefst helemaal ruimen, en roept de hulp in van crimineel/acteur Placido, die wederom opdraaft als plebejer. Dan slaat de vertelling geheel om- een persectiefwisseling of narrratieve twist of misschien allebei- en het onvermijdelijke slot maakt dan de titel duidelijk.

Neen, ook wij konden hier geen meesterwerkje in ontwaren .