• 9.374.902 stemmen

Geregisseerd door: Shin'ya Tsukamoto

Met onder meer: Shin'ya Tsukamoto, Takahiro Kandaka en Takahiro Murase

Gesproken taal: Japans

Plot Haze

"You will experience the palpable feeling of terror and all encompassing sense of claustrophobia as you watch this intense exercise in basic fear and dread..."

Een man (gespeeld door Tsukamoto zelf) wordt wakker in een benauwde ruimte en heeft geen idee hoe hij daar gekomen is, of hoe hij eruit moet komen. Elke beweging die hij maakt brengt nieuwe gevaren met zich mee.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chr.s

En de verwachtingen zijn hoog.

Erg hoge verwachtingen van deze film. Foto, concept en het besef dat dit een Tsukamoto film is zouden van deze film een ware belevenis moeten maken

Goodfella

Hoorde hier vandaag pas voor het eerst over!

Tsuburo meets Cube? Zéér benieuwd

Chr.s

Plot is vrijwel identiek aan die van Cube, behalve dat in cube de ruimtes niet benauwd waren.

Laat deze maar komen.

avatar van gotti

Brrrr...wat een foto. Ben na Gemini en Snake of June toch wel benieuwd naar andere Tsukamoto's.

avatar van Ramon K

Ramon K

Lijkt me inderdaad een leuk concept.

avatar van danuz

danuz

avatar van kinjutsu

kinjutsu

oei, hij haalt het tijdslimiet net...

"Watching Haze is an amazing and deeply unsettling experience—you’ll be grateful it’s under an hour long."

avatar van Phoenix

Phoenix

Ziet er geweldig uit, maar ook ontzettend beklemmend. Ik denk dat ik deze het liefst ergens in een hele grote kamer kijk . Zat al ongemakkelijk te schuifelen bij de scène in Kill Bill 2. Wil trouwens sowieso wel es een keertje een Tsukamoto zien.

Niet voor de claustrofoben onder ons lijkt me.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

gotti schreef:

Ga dan maar snel Tetsuo 1 bekijken;

Mr Confused schreef:

Ga dan maar snel Tetsuo 1 bekijken;

Idd, ben je meteen afgeknapt van Tsukamoto's..... Brrr.

Haze lijkt me daarin tegen wel een zeer goede film, ben erg benieuwd.

Goodfella

Ene Ben McMillan is co-regisseur volgens IMDb. Iemand meer info?

Enne.. wanneer komt `ie op tv?

Doom

Op tv ? Nou als je een paar jaar geduld hebt komt die vanzelf

Zou er al ooit een Tsukamoto vertoond zijn op TV in de Benelux ?

Doom

Bij nader inzien, maak er een paar eeuw van

Goodfella

Jullie snappen mijn geheimtaal gewoon niet hè

avatar van danuz

danuz

Ik wel hoor, ik wel

Whoah! De zielige 28 minuten versie

Doe op Dejima maar de volledige versie, half werk vind ik niet zo interessant

Goodfella

Heb je recensies gelezen die aantonen dat de korte versie minder goed is of 'niet zo bedoeld door de regisseur' ?

Enige suggestie waarom Tsukamoto anders met twee versies zou komen ? Tsukamoto lijkt me niet meteen de man om zover wat verder te klooien als hij vindt dat de korte versie een goed totaalprodukt is.

Goodfella

Tjaaa, ik heb nog nooit een kortfilm van `m gezien, dus het lijkt me wat kort door de bocht om hier direct conclusies uit te trekken. Ik weet wel dat ook z`n feature films nooit last hebben van een lange speelduur en dat less nog steeds bijna altijd more is, dus ik geef dit graag de voordeel van de twijfel. Het IFFR draait daarnaast altijd alles van Tsukamoto en heeft de man duidelijk hoog in het vaandel, lijkt me dat ze `m niet in z`n integriteit willen aantasten enzo. Zal tijdens het festival meneer Mes er wel even over aan de tand voelen .

Dit is volgens mij gewoon de versie die in de omnibus past. Zoals bij Three Extremes dus. Je maakt een omnibusje, en zij die zin hebben expanden hun verhaal tot wat zij adequaat vinden (Dumplings).

Dan kijk ik toch liever de eerste keer de volledige versie, dan eerst zo'n verkort stuk uitgewerkt tot een langere film. (zelfde verhaal met de nieuwe film van Sogo Ishii geloof ik)

avatar van Macmanus

Macmanus

O Boy O Boy.

Ik zal geen sterren neerzetten aangezien ik de korte versie heb gezien. Maar zal toch even een reviewtje neerzetten over de 28 minuten versie.

Tsukamoto is hier naar mijn mening op zijn best. Net zoals als bijna alles, is het basis verhaal al vaak gedaan (Cube, Tsburo ) mensen die vast zitten in een kleine ruimte. Alleen voegt Tsukamoto er wat snufjes zout aan toe waardoor het een heerlijke claustrofobische ervaring word. Een paar scènes waren meesterlijk De tanden op de railing, slaan op zijn hoofd, vallen naar beneden (Heerlijke sound ook op dat moment ook) Eigenlijk ben ik super blij dat er een 46 minuten versie is, want één van de minpunten is dat het zo voorbij was. Ben zeer benieuwd naar de lange versie.

Dit hangt nu rond de 4, 4.5 of 5 sterren, moet hem zeker nog eens kijken om het precieze cijfer te weten. Maar dat het voor mij Tsukamoto's beste is staat wel vast.

PS ; Even over die ander twee filmpjes voor de mensen die ook bij het IFFR waren. What the fuck, wat een super crap zeg. Dank u Tsukamoto om het toch nog de moeite waard te maken.

Bedankt, alsof ik nog niet wild genoeg was

avatar van Webby

Webby

Laatste 1 shot film bij Digital short was wel goed hoor...

Van Haze 28 min wel ok, maar had er wat meer van verwacht.

Chr.s

Vanaf 24 april te koop bij play.com.

Ik neem aan dat het om de lange versie gaat.

The company has also announced 'The Suicide Manual', 'Hellevator' (aka 'Gusher No Binds Me'), Takashi Komatsu's 'Persona', Katsuya Matsumura's 'Kirei', Yukihiko Tsutsumi's 'Keizoku' for release over the next eight months or so. [Source : DVDTimes].

Eindelijk een reden om toch een kalender te kopen!

avatar van Macmanus

Macmanus

Webby schreef:

Laatste 1 shot film bij Digital short was wel goed hoor...

Als je van langdradige, slecht belichte Zuid Koreaanse films houd misschien.

Chr.s schreef:

Vanaf 24 april te koop bij play.com.

Cool nieuws, hoewel ik graag nog een bioscoop release zou zien maar denk dat die daar te kort voor is.