• 9.374.414 stemmen

Az én XX. Századom (1989)

Komedie / Drama | 102 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titels: My Twentieth Century / Az én Huszadik Századom / Mein 20. Jahrhundert

Oorsprong: Hongarije / West-Duitsland / Cuba

Geregisseerd door: Ildikó Enyedi

Met onder meer: Dorota Segda, Oleg Yankovskiy en Paulus Manker

Gesproken taal: Hongaars

Releasedatum: 28 september 1990

Plot Az én XX. Századom

We schrijven het jaar 1880, als de tweelingmeisjes Lili en Dora geboren zijn in armoede. Jaren later worden zij van elkaar gescheiden en bedelen ze in de straten van Boedapest. Dora groeit op als zelfverzekerde, zorgeloze, levenslustige vrouw. Haar zuster Lili daarentegen wordt ernstig en groeit uit tot anarchiste.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van starbright boy

Bijzondere film en wederom een mooie keus van Second Run om deze op te duiken. Dromerige film die veel invloeden kent van vroege cinema en hoewel ik daar weinig van zag ook beinvloed schijnt te zijn door andere Hongaarse cinema. Reflectieve., maar ook enigmatische film die terugkijkt op een moment )toen deze film uitkwam) dat de wereldorde totaal door de war werd geschud. De kern van deze film gaat over de verhouding tussen individu en grote veranderingen in de wereld. Maar dan dus niet die in 1989 in de lucht hingen, maar die al waren geweest.