Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Fawcett
Met onder meer: Sean Bean, Maria Bello en Richard Elfyn
Releasedatum: 19 januari 2006
Plot The Dark
"One of the living for one of the dead."
James en Adèle zijn bezig met het verwerken van het verlies van hun dochter Sarah, die tijdens een tragisch ongeluk is verdronken, wanneer ze plotseling bezoek krijgen van Ebrill. Deze blijkt dan opmerkelijke overeenkomsten te tonen met hun overleden dochter.
Adèlle
Doctor
Librarian
Police Inspector
joey87
Vond de film in het begin wel oke, maar eenmaal bij de herder vond ik het nogal wazig allemaal... In 1e instantie 2,5* na het zien van het zogenaamde 'alternatief einde'
Matig tot degelijk filmpje.
Begint allemaal wat lauw, verhaal is de zoveelste variatie op en het wordt inderdaad nergens echt eng. De schrikeffecten doen ook enkel hun job omdat mensen nu eenmaal schrikken van lawaai.
Daarnaast is de film visueel wel verzorgd, met een redelijk sterk kleurenpalet, wat uiteindelijk zorgt voor een consistent duister sfeertje doorheen de film.
Naar het einde toe wordt het dan allemaal nog net wat mooier, het einde maakt de film dan ook nog net de moeite waard om een keer te bekijken, al is het niet vanwege de geweldig boeiende ontknoping zelf.
Sfeervol, niet eng, mooi geschoten. 3*, aardig vermaak voor een middagje.
Nieke
Sean Bean én in Silent Hill én The Dark?
Twee grote fouten, en da's zowat alles wat erover te zeggen valt.
Geen Happy Hollywood ending (ligt er natuurlijk aan wat jij daaronder verstaat) en dat maakt de film dan ook net dat tikkeltje beter;
blondegod8
Een alleraardigste film!! Ik snap de negatieve kritieken ook niet helemaal? Ik heb 1,5 uur op en top genoten!!
4*!!!!!!
Living_Angel
Een vermakelijke film die niet verveelt en lekker weg kijkt.
Ik snap alleen niet waarom Adèle samen met Ebrill gesprongen is. Als alleen Ebrill nu weer zou doodgaan, zou dat Sarah toch al moeten terugbrengen... tenminste, dat is wat ik ervan begrepen heb.
Maar in dit geval overleeft Ebrill het dus en overlijdt alleen Adèle. En Sarah is dus kennelijk ook nog dood.
Jeroenbk
Top film. Je blijft op het puntje van de stoel zitten, wat gaat er gebeuren? Verhaal is apart. Vooral het einde. Echt de moeite waard om te zien.
Eindelijk een film met veel schrikmomenten.
prometida
Eindelijk een film met veel schrikmomenten.
Ja vind ik ook. Maar op het einde begreep ik er eigenlijk vrij weinig van.
Maar ja als je goed nadenkt. Dan kom je er op den duur toch wel uit. 4*
rheinkens
Ik heb me gedurende het eerste uur van de film echt doodverveeld. Ben intussen andere dingen gaan doen. Ook het zogenaamde spannende einde kon mij totaal niet boeien. Beetje jammer, deze film.
x_Roxanne_x
Ja, ik weet niet precies wat ik ervan vond, hij was opzich wel spannend alleen snapte ik het einde niet helemaal...was een beetje vaag. Maar goed, was wel mooi in elkaar gezet dus een 3,0
tekno11je
ik vond het echt wel een goeie film... waar komt al die negativiteit vandaan???? met het einde had ik ook echt geen problemen.
heb me goed vermaakt met deze film, echt wel een aanrader!
Patat
Geen slechte, maar toch weinig speciale horror/thriller met een nogal matige fotografie -het lijkt soms echt een tv-film- en een setting die meer dan cliché is in hedendaagse thrillers: een zonderling meisje met lang haar dat dwaalt door de gangen, een gek geluid op de zolder, een verboden doosje, ... Het is allemaal weinig verfrissend en helpt de film niet echt vooruit.
Aan de andere kant werkt het wel allemaal: de sfeer is met momenten grauw en griezelig. De flitsende MTV flash-backs zijn doeltreffend en akelig, maar hebben we de laatste jaren ook al zo vaak gezien. Het plot heeft wel een leuke wending met een zonderlinge sekte, het verdwijnen van het dochtertje en de link daartussen, zodat het toch wat gissen is naar wat werkelijk aan de hand is. De laatste twintig minuten zijn echter zeer verwarrend. Ik ben niet vies van wat surrealisme of bovennatuurlijks, maar tijdens de laatste twintig minuten word je zodanig vaak op het verkeerde been gezet, dat je op den duur amper nog weet hoe het nu allemaal zit.
De totaalsom is een nogal standaard horror/thriller die nergens boven de middelmaat uitstijgt. Ik heb me niet verveeld, maar zal niet snel een tweede keer naar deze film grijpen.
Mijn oordeel: een matige 2,5/5.
mikey
Maria Bello is verdwaald in een onnodig gecompliceerd haunted house verhaaltje, met bijna alle denkbare cliches die je kunt verzinnen. Maar ze blijft er goed uitzien. 2**
Dennis Evahi
Ik vind deze film echt niets. Het begin is wel aardig maar halverwege kakt de film in. Geen aanrader......
**-sterren
nightbreed
Pfffffff, ik denk dat niemand, inclusief de regisseur zelf, het einde snapt omdat het einde voor meerdere interpretaties vatbaar is.
Ik vrees dat dat ook de bedoeling was van de regisseur.
Een open einde is ok maar een einde wat gewoon niemand echt 100% snapt en voor meerdere interpretaties vatbaar is vind ik irritant.
Met een duidelijk einde had ik deze film een 3 gegeven maar met dit vage einde kom ik echt niet verder dan een 2,5.
Omdat ik het einde dus zo zwak vond ga ik verder ook niet in op de film.
Cijfer: 2,5
P.S. Kom nou aub niet met een uitleg van het einde want daar kan ik zelf ook zo 3 versies van verzinnen, zonder dat ik zeker weet of de schrijver dat einde ook heeft bedoeld.
Boromir007
Over het algemeen best aangename horrorprent, met een sterke Sean Bean, een goede sfeer, en mooie beelden. Maria Bello is helaas wel miscast. Gelukkig is het einde van de film heerlijk origineel. Buiten enkele mindere momenten, toch goede film, en zeker geen The Ring- rip off.
7/10
neoryzer
ik had een slecht voorgevoel bij deze film, want schapen in een horrorfilm? al bij al vond ik het geen slechte film met een verrassend einde... 3-*
cameo28
ik had veel verwacht van deze film wilde hem toen graag in de bios zien maar uiteindelijk op dvd gekeken en helaas was het niet helemal wat ik er van verwacht had hij is ook niet super slecht ofzo maar ook niet geweldig
maurice74
Van alle horrorfilms die ik heb gezien (en dat zijn er behoorlijk wat) vind ik toch wel de minst geloofwaardige. Beetje irritant ook met al die flashbacks en dat bevende camerawerk.
Spanning is soms wel aardig.
ReplicaF
Erg mooie landscape-shots maar daar houdt het ook zo'n beetje op.
Vaag en ongeloofwaardig verhaal,vind ik.Maria Bello als moeder begon naar een tijdje wel op mijn zenuuwen te werken...irritant gewoon hoe zij met haar dochter om gaat;heb dus groot begrip voor de dochter dat zij zo tegen haar moeder doet.
Het einde viel me nogal tegen want in mijn opinie is het een paradoxon van de eigenlijke werkwijze van het Annwyn(een levende ruilen voor een doode).Een keer kijken zou de moeite waard zijn;maar ook alleen als je niks beters in huis hebt.
Voor de schitterende landscape-shots geef ik 1,0 en voor de film een 0,5.Dus 1,5 in totaal.
Frites
Meest belachelijk beroerde film ooit gezien.
Weer 1.5 uur van mijn leven weggegooid die ik nooit meer terug krijg.
Eigenlijk is de film mijn 0,5 nog geen eens waard.
Usual Suspect
Belachelijke horror film, waarin je je maar blijft ergeren aan Mario Bello als irritante en domme moeder.
Verder is het verhaal ook nog eens slecht en lijkt het verdomd veel op The Ring.
Het enigste positieve aan de film zijn de mooie plaatjes en landschap, maar daar red je geen film (en zeker geen horror film) mee.
1,5.
DragQueen
Een matige horror-thriller, met een ongeinspireerde sean bean en maria bello. de verhaallijn en de zogenaamde schrikmomenten hebben mij niet in vervoering gebracht. het zoveelste slappe aftreksel in het genre. met als enigste pluspunt, het lekkere visueel geheel. erg duister allemaal. 2 sterren.
Thomas83
Best redelijke film. Eng is hij nooit, maar de mystiek maakt de film nog best interessant en er zitten nog een enkele aardige scene in, zoals die met de schapen bij de klif.
De locaties zien er trouwens erg aardig uit. De acteerprestaties zijn op momenten slecht bij Maria Bello maar kunnen er over het algemeen wel mee door. Sean Bean presteert nog vrij goed. Toch geen slechte acteur.
Om echt goed of zelfs bovengemiddeld genoemd te kunnen te worden blinkt deze film op geen enkel vlak echt uit, maar het is op zich best een vermakelijk filmpje.
Op de laatste 5 minuten na vind ik de laatste 45 minuten of zo wat minder. Dat verhaaltje over The Shepherd vond ik al wat belachelijk, en als Ebril voor de tweede keer opduikt (die natuurlijk vaak heel geheimzinnig moet fluisteren) wordt de film duidelijk wat minder. Ze speelt ook niet altijd even goed. Maar de laatste paar minuten bevallen me dus nog wel. Geen al te happy end, lekker wrang.
Castor Troy
Middelmatige film, met een simpel in elkaar geflanst verhaaltje, toch weten ze er nog een beetje uit te halen, vooral ook doordat het einde zoals in de meeste films wel het geval is, slecht afloopt.
Het acteerwerk was matig, vooral voor iemand als Sean Bean.
geronimo
- 1955 berichten
'k Heb 'r echt helemaal geen hol van gesnapt...
ABTTh
Het lijkt af en toe wel of het een wedstrijd is :let er maar eens op, bijna elke film is slecht als je de beoordelingen leest de een geeft nog een negatiever response dan de ander gewoon lachwekkend, maar goed ieder zijn eigen mening ( gelukkig maar )
lol, ik denk inderdaad dat ik de 'ergste' post gelezen heb, maar dan kom ik er een tegen die de film nog erger afkraakt.
De trailer ziet er in ieder geval beangstigend uit (maar een trailer dient ook voor te lokken). De film zelf, en waarschijnlijk heb ik hem met té hoge verwachtigingen bekeken, is ondermaats (ik had nog nét geen zin om te gaan tellen hoeveel keer 'Sarah' werd geroepen). Ik begrijp niet waarom ze die dochter moest gaan zoeken, die 2e meisje was veel schattiger dan die verwend nest (die klap had ze wel verdient wat mij betreft. En ja, het is de film die zegt dat ze verwend moet doen, maar ze doet me namelijk denken aan andere verwende nesten in RL).
Ik vond het trouwens best wel grappig hoe ze (de 'mama') terug wakker werd wanneer ze in het water viel. Typisch Amerikaans: volhouden in eigen praatjes (I'm alive! Doet me denken aan BraveHeart: 'Freedom!')
PS: Het werd al vermeld maar voor de zekerheid bevestigen: Het eerste half uur is total rip off van The Ring.
Mjah, een 3* voor de eerste helft en een 1* voor de 2e helft, wat mij brengt op een gem. score van 2 (op 5). Dit komt wat mij betreft op de black list naast 1408. Echt geen aanrader.
-13-
ik vond dit maar vreemd hoor mensen, ik bedoel het begin was nog wel boeiend maar echt heel byzonder is het niet. het was voor mij verwarrend en het einde vond ik uiteindelijk niet toepasselijk. ik vind het een afrader die blij mag zijn met mijn 2,5 *
glimmerman2000
Ik ga hem vanavond maar even checken.
Het lijkt me wel een mysterieuse film, dat sfeertje trekt me meestal wel
Maar goed, jullie horen mijn mening nog wel over de film.
glimmerman2000
Een wat rare film moet ik bekennen.
Het was uiteindelijk allemaal wat verwarend, maar volgens mij ligt dat niet aan mij, maar aan de film.
De sfeer vind ik wel goed, vooral de spookachtige omgeving, en de muziek.
Alles bij elkaar, niet echt mijn film, maar geef hem een 2.5

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Dancer in the Dark
Muziek / Drama, 2000