• 9.371.620 stemmen

Geregisseerd door: John Byrum

Met onder meer: Richard Dreyfuss, Jessica Harper en Bob Hoskins

Releasedatum: 18 december 1975

Plot Inserts

"A degenerate film, with dignity."

Boy Wonder was ooit een successvolle regisseur, maar zijn succes verdween toen men geluid ging gebruiken bij films. Hij stortte zich op het maken van goedkope, illegale pornofilms bij hem thuis. Tijdens een bezoek van zijn producent sterft een pornoster aan een overdosis heroïne. De vriendin van de producent wil de rol van de gestorven actrice overnemen.

avatar van streeter

streeter

Deze film kreeg toendertijd de 'X' (nu is het NC-17).

Biosguru

Dit is mijn inziens de beste film die Rainer Werner Fassbinder nooit gemaakt heeft. Zwaar ondergewaardeerd, minstens inspiratie voor magnolia geweest.

Biosguru schreef:

Fassbinder???? Volgens mij is dit een film van John Byrum, ooit als student begonnen bij Jim Henson's 'Muppets'.

lezertje

Het "beste film niet gemaakt door" gezegde, kan je op verschillende manieren opvatten. Wat ik hier bedoel is dat deze film bijna 1 op 1 een Fassbinderfilm lijkt te zijn. Behalve dan dat Fassbinder hem niet gemaakt heeft. Zo ingewikkeld is dat toch niet te volgen? Ik zou het ook Fassbinderiaans kunnen noemen, maar dat vindt ik persoonlijk erg aanstellerig klinken.

Zie ook: Hitchcockian

Zie ook: Hitchcockian

Zo inghewikkeld was het dus blijkbaar wel, want jouw bedoeling is totaal niet duidelijk. De kwalificatie 'Fassbinderiaans' was een stuk duidelijker geweest. Hoewel de beste film van Fassbibnder het nog niet verdient om in de schaduw van 'Inserts' te staan. 'Inserts' heeft in de verste verte niets, maar dan ook niets van Fassbinder.

Biosguru

Mijn welgemeende excuses voor mijn onduidelijk taalgebruik en slechte smaak.

Welk punt wil je nu eigenlijk maken? Thema's van Fassbinder: verloren gegane glorie (Die Sehnsucht der Veronika Voss) drugsgebruik (zie ook Voss), verziekte machtsrelatie's (Faustrecht der Freiheit & Martha, etc, etc), filmset die verziekt is (Warnung vor einer heiligen Nutte). Komt toch echt allemaal terug in deze Inserts.

Uiteraard kan je Inserts een slechte film vinden. Prima. Geen probleem mee. Film werkt asociatief, bij mij wekte Inserts een Fassbinder asociatie op.

lezertje

Heb je deze film eigenlijk wel gezien?

"Hoewel de beste film van Fassbibnder het nog niet verdient om in de schaduw van 'Inserts' te staan"

Murphy's law?

lezertje

Heb je deze film eigenlijk wel gezien?

Murphy's law?

Zekers, Ik meen zelf ik het jaar waarop hij in de Nederlandse bioscoop uitkwam. Volgens mij in Tsuchnski 2 of 3. Ik weet wel waar ik ovber praat. En dat kan ik niet over iedereen op dit forum zeggen. Maar waarom vraag je dat, beste Biosguru?

lezertje schreef:

Zekers, Ik meen zelf ik het jaar waarop hij in de Nederlandse bioscoop uitkwam op maandag 22 december (middagvoorstelling). Volgens mij in Tsuchnski 2 of 3 in Amsterdam, waar hij volgens mijn herinneringen maar 1 week gedraaid heeft. Was in Nederland absoluut geen commercieel succes. Ik weet wel waar ik over praat. En dat kan ik niet over iedereen op dit forum zeggen. Maar waarom vraag je dat, beste Biosguru?

Ik zag geen stem van je staan bij deze film, vandaar

avatar van Bélon

Bélon

Dankzij jullie gebakkelei zag ik dat Bob Hoskins hier in meespeelt dus staat deze nu zomaar op mijn HD

Biosguru

Is het toch nog ergens goed voor geweest

Ik zag geen stem van je staan bij deze film, vandaar

Als ik elke film die ik gezien heb achteraf een stem (ster/ren) moet geven, dan ben ik over anderhalf jaar klaar.