• 9.109.866 stemmen

Alternatieve titel: Sunny en Haar Paard Ginger

Geregisseerd door: James Fargo

Met onder meer: Kelsey Mulrooney, Tom Amandes en Isabel Glasser

Plot Second Chances

"A Story Of Understanding, Giving, And Love... Everyone Needs A Second Chance."

Na een auto-ongeluk waarbij haar vader om het leven komt, blijft een tienjarig meisje kreupel achter. Verder is ze ook geestelijk aangedaan, want ze is iedere wil om verder te leven kwijt. Dat verandert wanneer ze samen met haar moeder in de buurt van een paardenranch komt te wonen.

logo tmdbimage

Barbarella

Leuke paardenfilm

avatar van 606

• 11917 stemmen

hele mooie ontroerende film met een prachtig verhaal.

Zo zie je maar dat opgeven geen zin heeft maar je moet er voor gaan.

Dat leert Sunny je in deze film.

Erg goed geacteerd en mooie beelden.

3,5 ster

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Zeer mooie en waargebeurde film.Knap gemaakt.

avatar van Brix

Brix

• 19391 berichten

Op TV uitgezonden door de E.O.

Bij voorbaat weet je dan wel zo'n beetje wat je kan verwachten.

Ik bedoel dit niet negatief.

Deze omroep, en evenknie Hallmark, brengen een soort van films en series op TV die veelal een feelgood sfeertje hebben, traantje hier-en-daar mag.

Af en toe vind ik zo'n luchtig filmpje een verteerbare tegenhanger van het grovere werk.

De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Ook dit is dus zo'n film.

Helaas ook voorzien van de standaard melige muziek die steevast te vinden is in dit soort van producties.

Als western- en paardenliefhebber spreekt het verhaaltje mij wel aan, al is dit al heel vaak en beter te zien geweest.

Alles speelt zich af rond het meisje Sunny Matthews (Kelsey Mulrooney) en het paard Ginger.

Beiden zijn gehandicapt, door een beenwond.

De als "killer"bekend staande Ginger laat zich aanvankelijk alleen door Sunny benaderen, en de twee worden vriendinnen (Ginger is volgens het verhaal een merrie, al is in meerdere opnames een ruin te zien)

De eigenaar van de paardenranch is voormalig rodeo kampioen Ben Taylor, gespeeld door de sympathieke Tom Amandes.

Ook die raakt al gauw bevriend met Sunny, dat zeer tegen de zin van Sunny's moeder Kathleen( Isabel Glaser)

Ruimte voor romantische ontwikkelingen op het amoureuze vlak is er natuurlijk ook., allemaal heel braafjes uiteraard.

Een onmogelijke keuze voor de rol van Taylor's ex-vrouw Dallas is Terry Moore (voormalige levenspartner van Howard Hughes)

Die ziet er niet uit met haar gefacelifte strakke gezicht, en was maar liefst 30 (!) jaar ouder dan Amandes op dat moment.

Aanvankelijk herkende ik in haar ook niet de actrice die in de 'Mighty Joe Young' versie van 1949 de vrouwelijke hoofdrol speelde.

Helemaal van de gekke zo'n casting.

Wel leuk was het weerzien met western-veteraan Stuart Whitman, in de rol van ranch-hulp Buddy.

Grappig vind ik de casting van Charles Shaughnessy (dokter Olson) en Madeline Zima (Melinda) bekend als vader en dochter Maxwell uit de TV serie "The Nanny', die op dat moment (1998) nog liep.

Rest nog te vertellen dat er voor de rol van het paard helaas paarden gebruikt werden die van elkaar verschillen als dag en nacht.

Op het ene moment zie je een prachtig rood-bruin paard, vol vuur, en op andere momenten een schonkige futloze knol (excusez le mot)

Meer ga ik over het verhaal niet verklappen, maar je mag één keer raden hoe het afloopt.

En eigenlijk had ik het ook niet graag anders gezien.

avatar van Decec

Decec

Een mooie drama/familie film...

Prima verhaal...

Leuk voor de jeugd film...

Mooi paarden en dan zie je echt cowboy zadel,

cowboy hoed...

Een waargebeurd verhaal...

Geen breedbeeld aanwezig, alleen 4:3...

Wel een mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

svp meisje heeft ook haar been (zit in pen+schroefjes/auto ongeval), toevallig had ik ook, gelukkig is mijn pen eruit (vreselijk raar gevoel/vanwege skiongeval)...

avatar van danawinner3

danawinner3

waar kan ik deze dvd koopen