Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Mimi Leder
Met onder meer: Téa Leoni, Elijah Wood en Robert Duvall
Releasedatum: 14 mei 1998
Plot Deep Impact
"Oceans Rise. Cities Fall. Hope survives."
De 14-jarige Leo Beiderman ontdekt bij stom toeval een nieuwe komeet. De ambitieuze journaliste Jenny Lerner krijgt er lucht van en ziet de primeur als een handig carrièrezetje, want, zo maakt de eerste zwarte president Tom Beck bekend: de mensheid heeft nog maar een paar maanden te gaan. Als noodoplossing wordt een gigantische onderaardse schuilkelder aangelegd waar één miljoen uitverkorenen de jarenlange winter die de komeetinslag zal veroorzaken, kunnen overleven. Voor plan B wordt astronaut Spurgeon Tanner uit zijn pensioen teruggehaald...
Capt. Spurgeon 'Fish' Tanner
Alan Rittenhouse
Gus Partenza
Beth Stanley
peruaansefilm
1 v.d beste films ooit gemaakt !!!
100x beter dan Armagedeon want dat was ook geen slechte film alleen moest het vooral v.d special Effects hebben (Parijs enz.) en ook vab het laatste stukje met z`n dochter-vader stuk!
Celine Dion
Ik kan deze film keer op keer opnieuw bekijken! Ik ben dol op Science Fiction en dit vind ik één van de beteren.
Alleen dat einde.. Dat ziet er té nep uit. Slecht.
Toch een topfilm!
T.Bos
Heb deze film 10 jaar terug gezien. Door Armageddon ook vond ik deze film maar niks. De scene op de berg leek me erg knullig. Nu geef ik het 4,0*. Misschien omdat ik ouder ben en ik nu meer over leven en dood nadenk en ook over de planeet waarop we wonen. Het drama is goed uitgewerkt, zitten aantal acteurs in die goede acteerprestatie neerzetten. Het verhaal is een stuk realistischer nu, zeker gezien de actualiteit van die VS satelliet die nu op aarde dreigt te vallen en uitgerekend ook door een astronauten in een ruimteschip genaamd Atlantis wordt beschoten. Het einde blijft wat minder, maar het is een goeie film, het bekijken waard.
1 van mijn beter gewaardeerde rampenfilms.
Sowieso ben ik altijd te porren voor een de-wereld-vergaat film als ie een beetje logisch in elkaar zit en kwa effecten er goed uitziet.
En dat zit meer dan goed bij DI.
Ik vergelijk deze film altijd met Armageddon, ook een beetje uit die tijd en ook met een de-wereld-vergaat verhaal. Deze vind ik kwa verhaal een stuk boeiender omdat het een stuk realistischer in elkaar steekt. Zon film is soms best beangstigend, want wie zegt dat dit ons niet kan overkomen binnen 10 jaar?
Daarnaast vond ik het verhaal interessant. De personages boeiden en het einde vond ik ook best goed. Wel verwacht overigens, want zon film loopt wel altijd zo af. Maar de emotie die bij sommigen los kwam op het einde doordat ze vlak voor het doom-moment nog vrede wilden sluiten met geliefden of iemand wilden redden, das toch mooi!
planet_of_death
De film zelf was erg spannend en goed geacteerd. Daar heb ik van genoten. Maar het einde was zo flut dat het goede gevoel bij mij weg ging.
Helaas:
Stephan
Weet iemand het budget van deze film? Hij lijkt me echt gaaf!
$75,000,000 (estimated)
$350.000.000 opgebracht
rose
Dat plaatje doet me beven:S
vampyrmaiden
Ik vind Deep impact een overtuigende 'endzeit-stimmung' hebben. ...
absoluut.
Ik vindt het een goede film. 100x beter dan armageddon, wat ik echt bagger vond.
Vooral de enorme vloedgolf (tidlewave) maakte me op dat moment écht ff bang. Niet voor die inslag van die komeet, want natuurlijk is dat fictief, maar wel voor natuurrampen.
Denk je eens in, een muur van water die op je afkomt, allesvernietigend. En dart soort dingen gebeuren des te vaker.
4 * voor mij.
vampyrmaiden
Morgan Freeman als president? Vrij kansloos lijkt me.
Hoezo? Omdat hij zwart is? Zeker niet opgelet op de huidige verkiezingen in Amerika.
Martijnnn
Hahaha moet The one Ring dan in de toekomst hebben gekeken ofzo, zijn post is uit 2006. Zeker niet opgelet tijdens het posten
DeCol
Dee Impact is beter dan Armageddon maar doet heel erg onder voor Day after tomorrow wat mijn favoriete rampenfilm is. Het is alweer even geleden dat ik Deep Impact heb gezien dus ik denk dat ik hem vanavond even overkijk zodat ik mijn stem misschien wel kan aanpassen.
Rik^
Dat ga ik ook doen. Day after Tomorrow was idd tot op zekere hoogte een geslaagde rampenfilm, maar aan deze film heb ik op een of andere manier herinneringen waardoor mijn beoordeling toch niet geheel objectief is =) En ja dat was achterin de bios :-p
behangdelul
Beter dan Armageddon inderdaad. Vond dit echt een goede rampenfilm, geen half werk, maar ongebekende acteurs en knallen maar! 4*
deLeeuw
- 1944 stemmen
1 v.d beste films ooit gemaakt !!!
En dan een 3,0..?
Ik heb deze als kind gezien, en herriner nog dat hij toch heel aardig was.
Ben benieuwd of ik dat nog steeds zal vinden als ik hem vanavond heb gekeken. Want ik vind hem toch wel laag gewaardeerd..
Donkerwoud
Ook weer zo eentje die je als puber in de bios zag en dan vervolgens er goede herinneringen aan blijft bewaren. Qua dramatische diepgang overtroeft hij Armageddon met vlag en wimpel, maar deze is dan weer minder spectaculair.
wesley82
Leuke rampenfilm, vind alleen armageddon beter. Maarja, dat is persoonlijk
cel
Goede dramafilm, alleen in sommige scenes waren de special effecten slecht.
Een zeer goede rol van Morgan Freeman, als president.
selientje
ik snap de lage beoordeling niet echt een prachtige film met treurige momenten en blije momenten prachtig
ik geef ddeze film een welverdiende 5 sterren
Bambi18
Rampenfilms zijn voor mij en denk ook vele anderen fascinerend om te kijken. Deze vind ik aardig uitgewerkt, leefde met de mensen mee en ging ook nadenken over hoe ik me zou gedragen in zo'n situatie.
Ik vond het best grappig dat ze kalksteengrotten hadden gemaakt voor de miljoen 'overlevers': net of deze wel het grootste deel (Wolf) van de komeet zouden overleven. En lost kalk niet op in water? Of moet dat water weer van een bepaalde PH waarde zijn? Nouja, dat zullen we nooit weten, want ze zijn (uiteraard) weer op het nippertje gered.
tommykonijn
Jammer, ik had er meer van verwacht wel was Morgan Freeman weer in topvorm en waren sommige scenes toch mooi gemaakt, verder niet heel veel bijzonders maar als je van rampenfilms houdt is deze erg aardig voor een zondagmiddag.
CTK
Goede rampenfilm over een soort Apocalyps.
Freeman is wederom top.
Ik vind zulke films waarin de wereld zogezegd gaat vergaan, altijd wel interessant.
toomish
had meer een voor fysieke film verwacht met vooral de wereld redden en dat soort shit, maar tussendoor ook emotionele scenes.
beetje zoals independence day.
goede film, de reclame leek wel om de minuut te komen
sedje
wat mij het meest is bijgebleven, is dat morgan Freeman de president was. Voor de rest een doorsnee amerikaanse film.
vermakelijk, leuke effects maar geen bijzondere film.
XxDangerousxX
Slaapverwekkende film. Geen een keer heeft de film mij weten te raken.
SamZiej
Ik heb de film nét gekeken.
Ik vond dat, in het begin, veel gezeik was. Uiteindelijk gaan er vier verhalen door het hoofdverhaal:
- Over de reporter
- Over de ontdekker van de komeet.
- Over de astronauten in de 'Messias'
- Over de komeet zelf.
Ik vond dat best irritant, het leek net een soap.
Dat vond ik het grootste minpunt. Er werd veel te veel tijd besteedt aan de reporter's 'familieproblemen', terwijl ik meer benieuwd was naar de hoofdprobleem: de komeet die het leven op aarde zou verwoesten.
Alhoewel het einde erg veel goed maakte.
Ik heb een paar traantjes moeten wegpinken.
Ik vond het einde een echte 'deep impact'.
Het einde heeft me veel indruk achter gelaten.
Tenminste, het is in mijn geheugen wel gebrand.
Ik denk dat het een lange nacht word, voordat ik eindelijk eens slaap.
briek
Ik had eigelijk meer verwacht van de film, was toch gedurende lange tijd saai. De acteerprestaties zijn wel behoorlijk en de geslaagde special-effects op het einde maken veel goed.

Dramatische rampenfilm 'Deep Impact' met Elijah Wood verdwijnt binnenkort van Netflix

Ame Agaru
Drama, 1999