• 9.370.356 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Tom Fisher en Jon McBride

Met onder meer: Jon McBride en Christopher A. Granger

Plot Cannibal Campout

"Friends don't let friends eat friends!"

Amy en drie vrienden gaan kamperen in de bossen van New Jersey. Wanneer hun wegen kruisen met die van een trio gestoorde kannibalen komen zij in een levensgevaarlijke situatie.

avatar van damon

damon

een poster om op te vreten!

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Whaa, zeker coole poster zeg.

maakt mij best nieuwsgierig naar deze film.

Jammer dat nog niemand hen heeft gezien hier, ben benieuwd.

avatar van Doom

Doom

Poster zou wel het beste van de film wezen...

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Hoe knullig en lomp het ook mag wezen. Maar mijn god wat is dit een vreselijke film.

Onwijs irritant en amateuristisch. Waarloze acteurs en ook een ernstig slecht script. Van een echte kannibalen film is geen sprake. Sommige knullige films vind ik nog wel leuk maar dit werkte bij mij echt op de anti peristaltische neigingen. Het verbaast me echt totaal dat het gemiddelde hoog is. Ik was hier best nieuwsgierig naar, maar ik kreeg een bedroevend slechte film voorgeschoteld. Had ik dit maar beter links laten liggen. Dit krijgt dus niet hoger dan een 0,5.

avatar van bladonis

bladonis

Oh look! A womb with a view!

Dit is een leuke SOV uit de jaren '80. Dit is een van de eerste dingen die de makers maakten, en dat is er ook wel aan af te zien! Toch valt er voor gorehounds en '80s retro freaks volop lol te beleven!

Het verhaal is simpel: twee paartjes willen gaan kamperen in de 'wildernis' van New Jersey. Op hun reis naar bestemming komen ze in aanraking met twee rare snuisters, een paar hicks waar de bossen van New Jersey blijkbaar vol mee zitten! Als ze denken de situatie opgelost te hebben, zijn ze toch nog niet geheel 'out of the woods', so to speak...

De kampeerders komen uiteraard de -uit de filmtitel al bekende- kannibalen tegen, en zullen moeten vechten voor hun leven. Vrienden laten vrienden geen vrienden eten? Daar zullen ze gauw genoeg achter komen!...

Dit is zo ongeveer de slechtst voorbereide kampeertrip die ik ooit heb gezien! De campers van 'Don't go in the woods... alone', hadden betere, én meer, equipment! De campsite waar ze het over hebben is gewoon een vrije plek tussen de bomen, een 'vrij-plek' ben ik zeker van! Ook voor andere locaties is de locatiescout niet erg voor op speurtocht gegaan. We hebben een verlaten krot van een 'huis', een paar planken als hok aan elkaar getimmerd, die diende als....? En de al genoemde 'campsite'... Dawast!

Ik denk dat de makers een beetje 'New Jersey no-Chainsaw Massacre' in gedachten hadden, maar qua locaties en props komen ze daar hier zéker niet mee weg!

Het verhaal is minimalistisch en daarom best oké, voor wat het is. Vier kampeerders ontmoeten drie kannibalen - ennnnnnn..... GO!

Wat de film mist in verhaal en talent, maakt het goed in enthousiasme en gore, zéér veel gore! Niet de beste gore, maar wel lekkere smerige. Wat je niet te zien kreeg in Texas Chainsaw Massacre, nemen deze heren vol in beeld, en laten het live en in volle glorie zien op CamCorder! Sommige effecten waren wel héél erg crappy. Maar er zaten een paar make-up en gore effects in die toch echt wel de moeite waard waren. Goed, het verdiende vast geen FX-Oscar, maar voor het geld dat ze hadden, met de middelen die ze tot hun beschikking hadden, zag het er heel behoorlijk uit. Nee, écht!

En dat maakt de film ook sympathiek. De makers nemen zichzelf, én het publiek absoluut niet serieus! Daarom mag je lachen om afgehakte hoofden, uitpuilende darmen, en de al aangehaalde 'womb with a view!' Het is allemaal niet echt, en dat is te zien ook! Maar dat maakt het wél allemaal zó leuk om te zien, zo leuk om van te grimassen, maar zéker niet over te geven, want het is allemaal niet echt!

Voor een leuke tijdmachine terug de Tijd van videotheken en héle slechte filmavonden, met popcorn, bier en spekreepjes thuis op de bank, 4 licht doorbakken sterretjes!

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

damon schreef:

een poster om op te vreten!

Zojuist vervangen door hetzelfde plaatje in een hogere resolutie om er nog meer van te kunnen genieten. Ook maar meteen de trailer toegevoegd, maar die bevestigt alleen maar wat je op basis van de poster, de titel en de IMDb-rating al kon verwachten.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze SOV is een nogal basic slasher zonder al te veel plot of diepgang. Dat hoeft op zich niet zo erg te zijn, ware het dat het uiteindelijk vrij saai is. De gore is nochtans goed, maar ik mis verrassing en originaliteit. De slachtoffers noch de bad guys zijn interessant. Het kostuum van de domste van de bad guys was wel origineel, zo een pak en een helm met zuurstofslang die gevechtspiloten dragen. Ook wel leuk dat we even zijn gezicht krijgen te zien, dat was wel verrassend. Maar de killing spree van de drie 'kannibalen' is weinig boeiend, de kills zijn nogal saai gebracht. Het had ook wat korter gekund. Een voldoende kan er net niet aan kwijt.

avatar van Fisico

Fisico

Een low budget SOV en het is er ook aan te zien. Daarom nog geen straf om er naar te kijken natuurlijk. Beetje hillbilly met drie verknipte individuen die in de bossen mensen vermoorden en vervolgens opeten. De film tracht een slasher te zijn, maar veelal gebeurt alles buiten beeld. Het enige wat je dan te zien krijgt, zijn (verf)spatten die op het ritme van de sound de muur op belanden.

De slachtoffers zelf leken me allen ook maar leeg. Weinig hero of interessant. Kanonnenvlees zoals ze in oorlogstermen zouden omschrijven. Ik had kunnen ook niet de indruk dat onze kampeerders veel spullen bijhadden. Het leek een ordinaire picknick...

De daders zelf waren divers. Onze vliegenier had zo zijn redenen om onherkenbaar te zijn. En zijn broer, ik ging er toch vanuit dat het drie broers waren, was minstens even gek. "It´s a small small small small small small world". Leuk tussendoortje alvast, maar niet hoogstaand of zich onderscheidend van andere soortgelijke films.

Geweldige sound wel met dat pianodeuntje. Een halfje erbij hiervoor. Oja, de filmposter is wel geweldig, maar best misleidend haha.