• 9.372.056 stemmen

Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver (1967)

Horror | 108 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: This Night I Will Possess Your Corpse / This Night Will Make Your Corpse Incarnate / Tonight I Will Eat Your Corpse

Oorsprong: Brazilië

Geregisseerd door: José Mojica Marins

Met onder meer: José Mojica Marins, Tina Wohlers en Nadia Freitas

Gesproken taal: Portugees

Plot Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver

"Hell in Eastmancolor"

Coffin Joe is nog steeds op zoek naar de perfecte vrouw om zijn kind te baren. En hoewel hij vrijgesproken is van zijn misdaden (uit de eerste Coffin Joe film), blijft hij de mensen uit een dorp terroriseren om zijn doel te bereiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Weer een prima exemplaar uit de Coffin Joe reeks!

Prachtige openingscredits, veel spinnen en slangen, een

aanwezige soundtrack en Jose Mojica Marins lijkt , met zijn

wonderlijke manier van akteren, uit een theatervoorstelling te zijn gestapt.

Marins's visie van de hel is er eentje die me wel even bij gaat blijven.

Sterker: als er inderdaad zoveel vrouwelijk schoon halfbloot rondhuppelt, wil ik er wel heen......

Prachtig staaltje Braziliaanse cinema.

Dikke 4 sterren!

avatar van stephan73

stephan73

José Mojica Marins is of briljant of gewoon gek.

In de tweede Coffin Joe film die ik zie probeert Joe een perfect kind van een perfecte vrouw te krijgen.. Maar alvorens hij dat kan bewerkstelligen martelt en moord hij er wat op los (samen met Bruno, zijn gebochelde hulp).

Behoorlijk amateuristisch en goedkoop (maar daardoor kon ik er niet minder om lachen). De enige hoogtepunten waren (zoals FatMike hiervoor al zei) de scenes in de hel en een scene waarin (volgens de trailer 300) spinnen over de lichamen van enkele vrouwen lopen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Kan het zijn dat hier fragmenten van in zaten in Hallucinations of a Deranged Mind?

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Het vervolg op À Meia-Noite Levarei Sua Alma (1964).

De sequel bevat een langere tijdsduur, maar voor de rest is er niet veel veranderd. José Mojica Marins sloot het hoofdstuk ruim 41 jaar later af met Encarnação do Demônio (2008). Voor de liefhebbers een aanrader.

2,5 *

avatar van John Milton

John Milton

Vorig jaar zag ik in de horrorchallenge van het Braziliaanse horroricoon José Mojica Marins de eerste horrorfilm uit dat land: At Midnight I'll Take Your Soul (1964). Gisteren zag ik Exorcismo Negro (1974), en dat smaakte wel naar meer. Op MovieMeter moet de film het doen met een schamele 3,06* gemiddeld, maar dit werkje staat op #72 in de Letterboxd Top 250 Horror Films aller tijden. Dat gaat me ook wat te furrr, maar ik vermaak me prima met de films van Marins. Aan fantasie geen gebrek, en Coffin Joe is wel een diabolisch karakter.

Op zijn allerminst geeft Marins ons hier een bijzonder kleurrijke verbeelding van de Hel, wanneer hij na een uurtje zwartwit overschakelt op Eastmancolor. Tof hoor.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik denk wel dat ik nu de films heb ontdekt waar ik en John Milton samen van zouden kunnen genieten. Ik vond de eerste in de Coffin Joe reeks al genieten, dit vervolg doet er nog een schepje bovenop. Zé is ook hier weer lekker sadistisch, misschien iets minder expliciet op het vlak van geweld, maar toch voor iemand met spinnen- of slangenfobie (of beiden) hebben we 2 scènes die een ware nachtmerrie vormen. Maar de beste scène is ongetwijfeld de nachtmerrie van Zé waarbij hij in de hel belandt. Deze sequentie is volledig in kleur, met halfnaakte mannen en vrouwen, die geketend zijn of vastzitten in het gesteente en gegeseld worden door de duivels; Er is zelfs bloed en het continue gehuil van de verdoemden kruipt in de kleren. Is misschien toch een reeks om in huis te halen. Echt heel fijn.

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Shocktober 34

Dit tweede deel uit de Coffin Joe box is echt een fantastische horror film. Onze verdorver hoofdpersoon misdraagt zich nog meer dan in het eerste deel en zijn moord en martelpraktijken leveren geweldige set pieces op. Het kleuren deel met de verbeelding van de hel is echt meesterlijk.

Ik raad elke horrorfilm fan aan deze box te kopen.

Dikke 4,5!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Basto schreef:

Shocktober 34

Ik raad elke horrorfilm fan aan deze box te kopen.

Dikke 4,5!

En valt het ook mee qua prijs want ik heb wel interesse?

avatar van Basto

Basto