• 9.374.618 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Emilio Estevez, Rob Lowe en Demi Moore

Releasedatum: 14 november 1985

Plot St. Elmo's Fire

"The passion burns deep."

Nog niet zo lang afgestudeerd, maken zeven vrienden kennis met het echte leven. Ieder heeft zo zijn eigen problemen, maar als vrienden lossen ze die doorgaans samen op. Leslie en Alec proberen hun relatie te redden. Wendy is nog steeds maagd en verliefd op Billy, die echter een rokkenjager én getrouwd is. Kevin houdt iets geheim en Kirby valt weer als een blok voor een knappe studente medicijnen waar hij ooit één keer mee uit is geweest. De mooie Jules heeft een affaire met haar baas en denkt door drugs te gebruiken en geld te lenen haar problemen wel te boven te komen.

avatar van neo

neo

minder leuk dan the breakfast club,maar toch nog wel erg vermakelijk.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Agree!

avatar van tijmengozer

tijmengozer

vind ik ook.

lekkere jaren '80 sfeer, maar op het einde is er niet veel meer van over. jammer. maar verder heerlijk om naar te kijken.

avatar van jester

jester

Ik vind deze een stuk beter dan The Breakfast Club.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Mooie film, leuke acteurs. Ook al behoor ik niet meer tot de doelgroep, toch weer met plezier gekeken.

avatar van sweetlake

sweetlake

Ja, als Bradpack generatie vond ik dit een heerlijk film waarin al mijn favorieten meededen (Rob Lowe, Andrew Mc Carthy, Judd Nelson en Demi Moore). Daarnaast was het leuk om de prive problemen van alle individuen uitgedieot te zien terwijl de rode draad was de hechtheid van de groep. Leukste verhaallijn vond ik Wendy en haar ouders, de moeder die alle vloekwoorden fluisterde. Kortom, voor die tijd een hele leuke film.

avatar van pascal83

pascal83

Waar je hart sneller gaat kloppen ...

Met een dergelijke titel lok je toch echt niet mensen naar de bios (ook niet in 1985 lijkt me, toch?).

avatar van hinie

hinie

pascal83 schreef:

Waar je hart sneller gaat kloppen ...

ja hoor, vond hem heel mooi zelfs in de bioscoop

avatar van Waku

Waku

Heerlijke relatiefilm met een uitstekende cast.

Samen met the Breakfast Club een van de betere films in dit genre van de jaren 80.

Maar eigenlijk is St Elmo's Fire een tijdloze film.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Klasse film: onderhoudend, geweldig spel en gaat niet vervelen.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Wat een lage waardering op Moviemeter.

Ik heb deze film al een paar keer gezien, maar blijft toch een geweldig leuke film, die ook goed de jaren '80 sfeer weergeeft. 4,5*

avatar van jester

jester

Blijft toch een leuke film, inderdaad echt jaren '80. Ik heb hem al verhoogd naar 3,5 *.

Alleen jammer dat de helft van het beeld er afvalt op TV.

avatar van nightbreed

nightbreed

Lange versie van een aflevering van een 1 of andere soapserie.

Totaal oninteressant en saai.

De acteerprestaties zijn van matig tot redelijk.

My god, wat was die Lowe in de jaren 80 gay, het leek wel een persiflage op een erg nichterig uitziende gay.

Ik dacht altijd dat dit de filmversie van die ziekenhuisserie was.

Het was wel grappig om die foute kapsels en kleding van de jaren 80 weer eens te zien.

De muziek was ook erg fout, van foute glammerrock (tja das altijd al fout) tot foute pop.

Cijfer: 2

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Wow, gister pas voor 't eerst in z'n geheel gezien. Altijd leuk om even terug te gaan naar de good ole eighties!

avatar van hinie

hinie

Rob Lowe gay? Welnee. Hij liet vele meisjes harten sneller kloppen.( waaronder de mijne)

veron35

Is dit soms een vervolg op The Breakfast Club?

Nope.

veron35

Best een goede film. Het actterwerk was erg goed en de verhalen zijn ook wel leuk. Ook een lekker jaren 80 sfeertje.

veron35

Wel veel van de zelfde acteurs.

You're point is...?

avatar van knunk

knunk

Eindelijk was 'ie op televisie! Ik heb er maanden naar gezocht in videotheken, winkels, downloadsites etc.

Leuke film, goed geacteerd met geestige momenten (o.a het duikerspak). Toch zou ik deze film niet bijster snel een 2e keer gaan kijken.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wil deze film heel graag zien. Hoop dat ie binnekort op tv komt. En anders ga ik 'm huren.

avatar van gotti

Als je een beetje zoekt zal ie ergens nog wel bij de Blokker liggen, voor een euro of twee...

avatar van niethie

niethie

Deze film zou veel meer aandacht moeter krijgen heb dit zelf ook altijd als een soort sequel op the breakfast club gezien, heb deze film vroeger talloze keren gezien was er dol op en nog steeds vind ik hem heel erg goed, het verhaal dat gaat over hoe een groep jongeren na hun high school periode een plek in het leven proberen te vinden, dit is al vaak in verschillende films gedaan maar deze film is toch een van de betere over dit onderwerp, het acteerwerk is erg goed (erg jammer dat er van de veelbelovende cast weinig is geworden) daarnaast bevat de film een paar mooie scenes en een boodschap die je zeker niet opgedrongen wordt maar je zeker aan het denken zet.

avatar van ArthurDEZUTTER

ArthurDEZUTTER

goeie cast, leuk verhaal, goeie film. ook de muziek van john parr verdient een grote pluim, het is echt een killer nummer

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg leuke film. Met deze titel verwacht je natuurlijk al snel John Parr die begint te zingen. En jah hoor, het nummer St. Elmo's Fire krijgen we direct in het begin te horen. Leuk nummer trouwens. De film kijkt lekker weg, kent een leuk sfeertje en heeft een prima cast. Sowieso de helft van de cast uit The Breakfast Club is aanwezig, maar ook Andie MacDowell en Demi Moore zijn een leuke toevoeging en het is leuk om ze zo jong te zien. Ik heb me heerlijk vermaakt met deze film moet ik zeggen. Veel grappige momenten, maar toch ook momenten die een beetje serieuzer aandoen. Het geheel is prima geslaagd.

avatar van ane19

ane19

Ik vond de film heel leuk en spannend, alleen wat ik jammer vond dat rtl 8 elke 10 of 15 minuten reclame liet zien.

5* voor de film.. en ook voor Billy

avatar van speranza

speranza

Dit is een leuke film die mij vervult met heimwee en nostalgie naar het midden van de jarem '80 van de vorige eeuw. Demi Moore laat mijn hart sneller kloppen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mooie jaren 80 drama film met een klein vleugje humor .

Mooie cast! met wat al vaker is gezegt de helft van The Breakfast Club, dus had al wel vrij hoge verwachtingen van dit stukje film!

Ally Sheedy vond ik erg mooi in deze film.. maar natuurlijk mag Demi Moore ook genoemt worden! wan een mooie en talentvolle actrices zijn ze in deze film!

De verhaal lijnen zijn realistisch met hier en daar een schepje er boven op maar nooit teveel.

Niet beter dan The Breakfast Club maar gewoon heel anders.

4 sterren voor nu!

avatar van moviecrazy91

moviecrazy91

Buitengewoon mooie jaren 80 film, met veel drama en af en toe wat vleugjes humor. Met natuurlijk de Brat Pack die zeer goed speelde.

Zeker de aanwezigheid van Ally sheedy en Demi Moore maakten de film alleen nog maar leuker om te kijken.