• 9.378.109 stemmen

Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (2005)

Animatie / Komedie | 83 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Pete Michels en Peter Shin

Met onder meer: Seth MacFarlane, Seth Green en Alex Borstein

Plot Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story

"All new, Outrageous, Uncensored!"

Stewie ziet een man op TV die erg veel op hem lijkt. Overtuigd dat deze man zijn echte vader is, besluit hij samen met Brian naar San Francisco af te reizen. Ze stappen in bij Quagmire, die in het kader van zijn "Cross Cuntry Tour" in elke staat een vrouw probeert te scoren. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming staat Stewie een grote verrassing te wachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Stewie Griffin / Peter Griffin / Brian Griffin / Glenn Quagmire / Tom Tucker / Stuart 'Stu' Griffin / Bugs Bunny / Kool-Aid Guy / Additional stemrols (stemrol)

Lois Griffin / Tricia Takanawa / Vanessa / Condoleezza Rice / Additional stemrols (stemrol)

Chris Griffin / Additional stemrols (stemrol)

Meg Griffin / Additional stemrols (stemrol)

Joe Swanson (stemrol)

Diane Simmons (stemrol)

Zichzelf (stemrol)

Cleveland Brown / John Herbert (stemrol)

Katie Couric / Baby-Expecting Woman / Britney Spears (stemrol)

Elmer Fudd (stemrol)

avatar van Frank.

Frank.

Family guy serie is grappiger maar film is ook erg grappig

avatar van maxo922

maxo922

wel een leuke film, eigenlijk gewoon een extra lange aflevering. * 3,0

avatar van Ondergronds

Ondergronds

Een film over Family Guy, kan er dan nog meer gelachen worden, vraag je je dan zelf af. Van al de drie meest bekende cartoonseries (Simpsons, South Park en Family Guy) vind ik Family Guy het grappigste. De humor is zo zalig droog dat ik soms werkelijk minutenlang met de tranen in de ogen over de grond zit te rollen van het plezier. De afleveringen zijn dan ook top, ik denk dat iedereen met nog maar een greintje humor in zich, het daarmee eens is. Dus ik begon deze film dan ook te kijken met grote verwachtingen.

Na afloop van de film, was ik toch wat teleurgesteld. Begrijp me niet verkeerd, de film is nog steeds grappig en Peter steelt nog steeds bij momenten de show, toch is deze film minder dan de afleveringen. Het droge is minder aanwezig en ook dat hier een echt verhaal inzit, doet minder goed. Overigens miste ik echt wel de haan in dit gevecht en Peter zijn vrienden werden te weinig tot de film betrokken. Een kleine teleurstelling voor de echte FG-fans. Ook de hilarische flash-backs van Peter (je merkt het waarschijnlijk wel al, hij is overduidelijk mijn favoriete Griffin) komen te weinig voor.

Toch geef ik deze film nog een 4-tal sterren. Het blijft lachen geblazen en er zit humor genoeg in. Maar jammer genoeg niet op zo'n hoog niveau als in de aflveringen (dat van mij zowieso 5 sterren zou krijgen), op sommige scenes na. En dan heb ik het over (legendarische?) scenes gelijk deze:

YouTube - Family Guy - Bullfrog

YouTube - Family Guy - Speaking Italian

YouTube - Family Guy - Soccer Mom

Dit is natuurlijk een persoonlijke mening, dus laat je zeker niet afschrikken hierdoor. Het is en blijft een leuke animatie-komedie en FG waardig!

Overigens, zoals al eerder vermeld, ik ben vooral een enorme fan van FG dankzij Peter Griffin. Deze komt vaak voor in deze film, maar duidelijk minder als Stewie. Moest je meer fan zijn van deze laatste, dan verwacht ik meer vreugde.

avatar van herman78

herman78

Leno schreef:
Roger Rabbit die er dit maal niet best vanaf komt

Da's niet Roger Rabbit, maar Bugs Bunny.

Verder wel een vermakelijk filmpje, maar 90 minuten is wel lang. Geef mij toch maar de afleveringen van iets meer dan 22 minuten... dat werkt veel beter. Daarom een krappe 3,5*.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

`Family guy is naast southpark toch wel mijn favoriete animatie serie, het heeft echt z'n eigen soort humor en die zorgt voor aardig wat legendarisch grappige scenes op!

Deze film is gewoon een lange aflevering, met zn erg sterke maar ook minder sterke stukken.

Ik heb toch liever een losse aflevering, maar dit is natuurlijk gewoon een must-see voor de family guy fans!

avatar van Quaternion

Quaternion

geniaal net als de serie

south park en simpsons zijn wel leuk, maar ze halen het niet bij family guy.

avatar van SouthParkHero

SouthParkHero

Was dit een bios film? Want ik zag hem laatst op comedy central.

avatar van erck

erck

uit respect voor de serie en vond de film ook zeer vermakelijk!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Is dit de film waarin Stewie steeds samen is bij zo'n oudere versie van zichzelf. (z'n vader?) Die vader is dan nog maagd enzo. Of dat ie met Brian in de trein aan het zingen is?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nee, dat is gewoon een aflevering van de serie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dat me die vader is wel deze film hoor.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik zie het aan de plot inderdaad. Is deze film dan ook in de serie opgenomen als twee afzonderlijke afleveringen?

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja volgens mij wel ja, zag ik een keer op comedy central.

avatar van IcU

IcU

Volgens mij was deze film in afleveringen opgedeeld. Toen ik hem zag had ik alles al een keer gezien, maar dan als losse afleveringen.

avatar van robbiesdebobbies

robbiesdebobbies

Family Guy altijd +5!

avatar van devilkem001

devilkem001

is wel goed, maar heb die al gezien voor niets gehuurd dan... maar ja, family guy blijft grappig.

avatar van F33LG00d

simpsons the movie

dikke 5 *****

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Gister maar eens bekeken op mijn iPod.

Hele leuke film met hetzelfde niveau als de serie. De film leek uit twee verschillende delen te bestaan. Het eerste deel ging over Stewie die zijn leven betert en probeert te zwemmen, en het tweede deel over Stewie die zijn toekomstige ik ontmoet. Ik kon er soms wel om lachen maar niet zoveel als bij de serie. 90 minuten is toch wel even wennen. Animatie blijft wel leuk en gelukkig gaat deze film 't meest over 't leukste personage.

avatar van yeyo

yeyo

Snap niet dat mensen dit zelfs al maar vergelijken met The Simpsons.

Ik vind Family Guy onsamenhangende nonsens. De grappen bestaan eigenlijk uit drie mogelijkheden:

1) Ze rekken een flauwe grap ontzettend lang, in de hoop dat die zo grappig wordt.

2) Het heel bekende "How about the time I..."-grapje

3) Een of andere vage pop culture referentie die wij Europeanen onmogelijk kunnen begrijpen.

Bovendien zijn de personages ontzettend vlak, het lijkt alsof ze elke aflevering een ander karakter hebben.

avatar van booyo

booyo

Stewie is altijd genieten, dus een film over hem zeker ook.. De afleveringen zijn sterker maar de film is zeker het kijken waard!

avatar van pooper

pooper

gewoon geniaal 5,0

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Hilarische momenten gevolg met standaard Family Guy stukken.

Echt een verstand op 0 en kijken maar idee

avatar van Triztan

Triztan

yeyo schreef:

Snap niet dat mensen dit zelfs al maar vergelijken met The Simpsons.

2) Het heel bekende "How about the time I..."-grapje

Het is gewoon best wel absurdistisch, sommige mensen kunnen daar niet om lachen >.>

avatar van yeyo

yeyo

Triztan schreef:

Family guy absurdistisch? Willekeurig zul je bedoelen.

avatar van kaholiic

kaholiic

Ik heb er erg zin in!

Vanavond is het eindelijk zo ver!

avatar van Justinw

Justinw

Huh, ik ben nu aan het kijken en er is idd family guy op maar het is volgens mij niet deze film.

avatar van DeCol

DeCol

Justinw schreef:

Ja inderdaad, volgens mij is het gewoon een aflevering.

avatar van Justinw

Justinw

dat dacht ik ook, rechtsboven staat wel special en hij duurt ook maar een uur volgends de tv gids

avatar van The Oceanic Six

Ik kijk het nu ook maar volgens mij klopt het gewoon wat er staat.

Edit: of toch niet. Ze beginnen nu geloof ik een nieuwe aflevering. Huh?

Maar wat er nu gebeurd is wel exact het stuk wat er in de plotomschrijving op MM staat. Misschien begint het nu echt...

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Die eerste was inderdaad gewoon een aflevering, en die nu bezig is heb ik ook eerder gezien..

Jammer ik rekende op iets 'nieuws'